Önemli günlerde kullandığı özel tasarımları ile ana sayfasını renklendirmenin yanı sıra kullanıcılara bu günleri hatırlatan ve bilgi veren Google, 22 Nisan Dünya Günü kapsamında ana sayfasında özel bir animasyona yer verdi. Google doodle bu güne özel giyindi.
Google, Duygu Asena’yı unutmadı!
Google, 30 Temmuz 2006 günü hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Duygu Asena'yı unutmadı. Duygu Asena Doodle oldu. Peki, Duygu Asena kimdir?Google doodle genelde sabit bir görselden oluşuyor. Dünya Günü doodle tasarımı bir animasyon halinde ana sayfaya yerleştirilmiş, animasyonun sağ alt kısmına tıklayarak dünya genelinden ilginç bilgiler öğrenebiliyorsunuz.
Sol alt kısımda yer alan arama butonuna tıklayan kullanıcılar ise, bu özel gün ile ilgili arama sonuçlarına yönlendiriliyorlar. Arama butonunun hemen yanında ise Facebook, Twitter veya e-posta ile duyurabilmenizi sağlayan butonlar yer alıyor.
Dünya günü nedir?
1969 yılında San Francisco’da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı’nda John McConnell tarafından ortaya çıkarılan Dünya Günü fikrinin temelinde, dünyanın karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek yer alıyor.
Dünyada yer alan güzelliklerin ön plana çıkarıldığı bu gün için tarih olarak McConnell, gece ve gündüzün eşit olduğu zamanı yani 21 Mart’ı önermiştir.
Çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket düzenledi. Böylece Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson‘un desteği ve Denis Hayes’in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970, Dünya Günü olarak tarihe geçmiştir.
20 milyona yakın kişinin katıldığı kutlamalarda, birçok konferans ve sempozyum düzenlendi. Bununla birlikte çevre sorunlarına dikkat çekilerek, ABD’nin ilk ‘Temiz Hava Yasası’ ve ‘Temiz Su Yasaları’ hazırlandı.