3D yazıcılar, kendi başına bir sektör haline geldi. Bu cihazların temeli ise modellemeden ve makinelerden oluşuyor. Modelleme kısmı başlı başına bir yetenek. Kullanılan programlar ve hazır tasarım ağları ise çok farklı bir noktaya geldi. Ancak piyasada çok fazla 3D yazıcı seçeneği var. Bu nedenle sizler için 3.000 TL altı en iyi 3D yazıcılar listesi ile karşınızdayız.
3.000 TL altı en iyi 3D yazıcılar
Panthercarver T1-S 3D Yazıcı
İlk yazıcımız bir üçgen formunda. Üçgen tasarım kullanılmış ve bu makinenin titreşiminin azalmasını sağlamış. Düz üçgen bir platformu bulunuyor. Baskı tablası bu üçgen içerisindeki silinde yerleştirilmiş ve hareketsiz.
2.4 inç LCD ekrana sahip cihazda PLA, ABS, HIPS, PVA, NYLON filamentleri kullanmak mümkün. Teknik kısımda çok önemli bir özellik Panthercarver T1-S 3D ile geliyor. Bu arada elektrik kesintisi olsa bile, cihaz baskıya kaldığı yerden devam edebiliyor.
Panthercarver T1-S 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz.
AnetEt ModeliET4 PRO 3D yazıcı
Küçük kare formuyla kullanışlı 3D yazıcılardan olan ModeliET4 Pro, 220x220x250 mm boyutunda baskı alabiliyor. Tabanın üzerine yerleştirilen baskı alanı sabit konumda.
2.8 inç LCD dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilen cihazda kullanılan filamentler 1.75 mm çapında ABS, PLA, HIPS ve benzerleri. Ürün sessiz oldukça sessiz ve elektrik kesintisinde bile baskı almaya devam edebiliyor.
AnetEt ModeliET4 PRO 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz.
Xyzprinting da Vinci Jr. 1.0 w 3D yazıcı
Tamamen kapalı tasarımı ve ısıtılmamış baskı yatağıyla da Vinci Jr. 1.0 w, her yaştan çocuklar ve aynı zamanda ilk kez 3D yazıcı kullanıcıları için güzel bir seçenek.
2. Nesil Otomatik Kalibrasyon sistemi, baskı yatağı ve ekstruderin baskı kalitesini iyileştiriyor. Ayrıca WiFi bağlantısı ile baskı işlerini uzaktan görebiliyorsunuz.
Da Vinci Jr. 1.0 w, kurulumu kolay filament makaralarında toksik olmayan, biyo-kompostlaştırılabilir PLA kullanıyor, böylece baskılarda hiçbir şey boşa harcanmıyor.
Xyzprinting da Vinci Jr. 1.0 w 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz
Creality 3D Ender 3 V2 3D Yazıcı
FDM tipi 3D yazıcı piyasasına etkili giriş yaparak, dünya genelinde en çok tercih edilen yazıcılar arasına girmeyi başardı. Fakat yazıcının geliştirilmiş versiyonu olan Creality Ender 3 V2, kullanıcılara daha sessiz bir deneyim sunuyor.
Ayrıca kullanım kolaylığı sağlayan ve kullanıcıyı en kolay şekilde baskı almaya yönlendiren entegre kumandası baskı almayı daha keyifli hale getiriyor. Bu arada V biçimli kasnaklar ile cihaz daha stabil, az sesli ve aşınmaya karşı dayanıklı hale gelmiş bir iskelet yapısı ile bizleri bekliyor.
Creality 3D Ender 3 V2 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz
Anycubic Mega-S 3D Yazıcı
Anycubic I3 Mega S, profesyonel ve günlük yaşamda ihtiyaçları karşılayacak özelliklere sahip. Kullanımı kolay, güvenilir ve yüksek kaliteli bir 3D yazıcı. I3 mega’nın geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak I3 meganın baskı kalitesi ve rigid yapısı bu yazıcıda da devam etmiş.
I3 mega da bulunan özelliklere ek olarak iyileştirmeler yapılan yazıcıda bu özelliklerden en belirgin olanları Titan extruder ve filament askısı. Ayrıca bu yazıcı TPU (esnek) filament basabilme yeteneğine sahip. Olası bir güç kesintisinde, Anycubic I3 Mega S en son yapmakta olduğunuz baskıyı hafızasına kaydediyor ve gerekli gücü sağladığınızda baskıya kaldığı yerden devam edebiliyor.
Anycubic Mega-S 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz
Creality Ender 3 Pro 3D yazıcı
MCREALITY 3D Ender 3 ProK-10 ekstruder, tıkanma, düzensiz akış gibi sorunları en az seviye indiriyor. Ayrıca en büyük özelliği olan elektrik kesilmesi durumunda yazıcının baskının tamamlanması için konum kaydetme özelliği mevcut. Yüksek kaliteli çelik rulmanlar ile sürtünme sesi minimumda. Hareket kabiliyeti de artıyor.
220 mm x 220 mm x 250 mm boyutlarına sahip baskı tablası ile esnek mıknatıslı tabla ve kırım yaşamadan baskılarınızı kolaylıkla çıkartabilirsiniz.
Tabla sıcağı 5 dakikadan kısa bir sürede 110 derece sıcaklığa rahatlıkla ulaşabiliyor. Öte yandan montaj için kullanılan yüksek hassasiyetli CNC profiller hassas konumlandırmayı ve daha stabil bir çalışma ortamını kullanıcıya sağlıyor.
Creality Ender 3 Pro 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz
Two Trees Bluer 3D Yazıcı
Ekstra modül kullanılarak WiFi bağlantısı özelliği sunan Two Trees Bluer, 32 bit kart, dokunmatik ekran, filament sensörü ve çift turbo fana sahip.
3D yazıcı 235 mm x 235 mm x 280 mm boyutlarına sahip baskı tablasına sahip. X ve Y eksenleri TCM2208 motor sürücüsü ile yükseltilmiş. Ayrıca yazıcı ABS, PLA, PETG filamentlerini kolayca basabiliyor.
Two Trees Bluer 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz
Creality 3D CR-100 3D Yazıcı
Creality firmasının çocuklar için ideal yazıcısı Creality CR-100, gövde tasarımı çocukların ilgisini çekecek. Bu sayede çocukların güvenli bir şekilde 3D yazıcı kullanmayı öğrenmesini, bu alandaki heveslerini artıracak.
Creality CR-100 yazıcıları, turuncu, kırmızı, mavi ve sarı olmak üzere toplamda 4 farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Bu renk seçeneklerinin nedeni ise çocukların ilgisini oyuncak görünümü ile çekmek.
3 boyutlu yazıcılarda tabla kalibrasyonu bazen zahmetli bir işlem olabiliyor. Hatta dikkatli olunmazsa tabla kalibrasyonu sırasında nozzle sıcak iken işlem yapılmaya çalışılırsa oldukça tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Fakat bunun önüne geçmek için yazıcı, otomatik tabla kalibrasyonu özelliğine sahip.
Creality 3D CR-100 3D yazıcıyı buradan satın alabilirsiniz
Siz de yorumlarınızda 3D yazıcılarla ilgili görüşlerinizi yazabilirsiniz.
👍👍👍👍
Yıllardır FDM yazıcıların bir çoğunu deneme fırsatım oldu. Bu uğurda servet harcadım diyebilirim. Denediğim yazıcıların içerisinde Ender3 Pro’nun baskı kalitesi ve sessiz çalışmasını hiç birinde göremedim.
Sessizlik demişken Artillery Genius Pro kesinlikle uzak durulması gereken bir yazıcı Fan sesi, ektruderin hareketinden kaynaklanan mekanik sesler sebebi ile bu yazıcıya sessiz demek mümkün değil.
Ender 3 pro başlangıç seviyesi bir yazıcı olmasına rağmen sadece 2 yükseltme ile kusursuz baskılar veriyor. Yapacağınız yükseltmeler Kayışlı Çift Z eksen ve Direkt drive extruder takmaktan ibaret sessizde olsun istiyorsanız eski versiyondaki 8 bit ana kartı 32 bit ile değiştirebilirsiniz yada sıfır alacaksanız piyasada fabrika çıkışlı 32 bit ana kartlı versiyonlarıda var. 32 bit’lik ana kart ile diğer sessizim diye satılan yazıcılardan daha sessiz çalışmaktadır.
Bu yükseltmelerden sonra alacağınız baskı kalitesine şaşarsınız. 60A TPU çok rahat ve hatasız basmaktadır
Otomatik tabla ayarı vs. Yazıcılara boşuna para harcamayın elle yapacağınız tabla ayarı hem zor değil hemde sık sık tekraralanacak bir şey değil. Benim ender3 Pro 2 yıldır 7/24 çalışıyor çok nadir olarak tabla ayarı gerektiriyor.
Creality Ender-3 s1 ile Artillery Sidewinder X1 arasında kaldım hangisi mantıklı ses çok önemli değiş boş bir demoda tutucam sadece basım hızı ve düzgün basması önemli