Türkiye‘nin merakla beklediği 4 G ihalesi, genel seçimlerden önce ertelenmiş, daha sonra adı 4.5 G ihalesi olarak yenilenerek 26 Ağustos‘ta yapılacağı duyurulmuştu. Nihayet o gün geldi çattı ve ihale yapıldı.
Kapalı teklif açık ihale usulü ile gerçekleştirilen ihale, teklif zarflarının açılmasıyla başladı.
İhale komisyonunun teklif zarflarındaki evrakı kontrol etmesinin ardından 20 ayrı frekans paketi, açık artırmayla ihale ediliyor.
İhaleye giren frekanslar neler?
800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz frekanslarının sırayla sunulduğu ihalede, her frekansın kendi içerisinde ayrı paketleri bulunuyor. Bu paketler, her frekansın avantajlı rakamlarını kendi içerisinde sıralıyor.
Frekansların avantajları neler?
Genellikle en yaygın kullanılan frekanslar ise 1800 MHz ile 800 MHz olacak. 1800 MHz bandı daha yüksek band genişliği sunarken, daha sık baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. 800 MHz’de ise band genişliği biraz daha düşük fakat daha uzak mesafelere ve engebeli arazilerde iletişimi daha kolay kılıyor.
Not: Frekans yükseldikçe, sinyalin katı cisimlerden geçmesi zorlaşır. Bu yüzden bina ve dağ gibi engebelerden daha çok etkilenir. Bu etkilenmeyi azaltmak için baz istasyonu sayısı artırılır.
Tüm frekansların toplam bedeli 2 milyar 298 milyon Euro!
Zarflar açılmadan önce konuşan BTK Başkan Yardımcısı Deniz Yanık ihalenin şartlarını açıkladı.
“İhalenin tüm frekans değeri KDV hariç 2 milyar 298 milyon 67 bin 661 euro olarak belirlenmiştir.
İhale kapalı teklifle alınmıştır. İhalede öncelikle teklifler alındı sırasına göre açıklanacak. Vergi ve teminatların kontrolünün ardından paket satışına başlanacak. Bu bakımdan uygun bulunmayan ihaleye katılamayacak. İhalenin sözlü teklif aşamasında buna hak kazanan isterkliler alındı sırasına göre teklif vermeye devam edecek. En yüksek teklifi veren kazanmış olacaktır. BTK’nın onayından sonra da ihale sonucu kesinleşecektir.” dedi.
1800 MHz Paketi
C1 paketi için Vodafone ve Turkcell yarıştı. 290 milyon Euro’yla başlayan ilk teklifin ardından Turkcell, 430 milyon Euro ile en yüksek teklifi veren isim oldu.
C2 paketi için Avea ve Vodafone yarıştı. 200 milyon Euro’yla başlayan ilk teklfin ardından Avea, 310 milyon euro ile en yüksek teklifi veren isim oldu.
C3 paketini de 95 milyon 104 bin 623 Euro ile Vodafone kazandı.
1800 MHz paketi ve 800 MHz paketi 4.5 G ihalesinin en büyük paketleri olarak biliniyor. Geniş frekans bandının daha yüksek performans sağlaması yüzünden 1800 MHz, baz istasyonları arası mesafe uzamadıkça daha performans açısından daha avantajlı.
800 MHz Paketi
A1 paketi için kapalı tekliflerden açıklanan rakamlara baktığımızda Turkcell 377 milyon Euro, Avea ise 381 milyon 400 bin Euro teklif verdi.
İlk paket diye tabir edilen A1 paketi kazanan Vodafone ise 390 milyon Euro teklif etti.
İhale komisyonu, A1 paketi için 3 teklifin de yeterli olduğunu açıkladı. Ardından üç firma da sözlü teklife davet edildi. Turkcell sözlü teklife katılmayı reddetti.
İki firma arasında geçen sözlü artırmada Vodafone 390 milyon Euro teklif etti. Avea temsilcileri çekildiklerini açıkladı. Vodafone A1 paketini 390 milyon Euro ile aldı. Seçtikleri frekanslar MHZ 800 bandı oldu.
A1 paketini kazanan Vodafone’un teklifi okunmadı. Avea ve Turkcell’in tekliflerinin değerlendirildiği A2 paketinde Turkcell’in teklifi 375 milyon Euro, Avea’nın teklifi ise 374 milyon 1 Euro oldu.
Turkcell ve Avea tekliflerin ardından açık artırmaya gidildi. Avea 380 milyon teklif ile A2 paketini kazandı. Avea en sondaki bant olan 891 mhz bandını seçti.
A1 paketini alan Vodafone ve A2 paketini alan Avea’nın teklifleri okunmadı ve doğrudan Turkcell’in 372 milyon 926.13 milyon Euro’luk teklifi geçerli oldu.
Tek başına girdiği artırmayı yine tek teklifle kazanan Turkcell, 811-821 MHZ bant aralığına hak kazandı.
800 mhz bandının ihalesi, üç firmaya toplamda 1 milyar 143 milyon liralık satışla tamamlandı.
900 MHZ ihalesi
B1, B2 ve B3 paketleri ihaleye sunuldu. B1 için yalnızca Avea, 216 milyon 819 bin 184 Euro teklifte bulundu. Tek başına ihaleye giren firma, ihaleyi aynı teklifle almış oldu.
B2 paketi kura ile belirlendi
Turkcell B2 paketi için kapalı teklifte 39 milyon 941 376 Euro önerdi. Açık artırmaya davet edilen iki şirket de bunu reddetti. İhale kurulu kura için iki top bulunan kavanoz şirketlere sunuldu. B2 yazısı, Vodafone yetkilisinin çektiği toptan çıktı. İhale Vodafone’un oldu.
B3 Turkcell’in
Turkcell B3 paketi için kapalı teklifte 39 milyon 940 376 Euro önerdi. Tek başına ihaleye giren firma B3’ün sahibi oldu.
B paketlerinden toplamda 296 milyon 699 bin 936 Euro’luk gelir elde edildi.
2100 MHz Paketi
D1 paketi için Turkcell 36 milyon euro, Avea ve Vodafone ise 35 milyon 664 bin 234 euro teklifle başladı. Sözlü tekliflere geçilmesiyle birlikte en yüksek teklifi, 160 milyon euro ile Turkcell verdi.
Ödeme 6 aylık taksitlerle yapılacak
İhaleyi kazananlar, ödemeyi 6’şar aylık dönemler halinde 4 eşit taksitte yapabilecek. Peşin ödemeden sonraki taksitler belirlenen süreden önce ödense dahi taksit miktarlarında iskonto yapılmayacak.
turkcell in 4g si şimdi yavaşmı olacak
bu paketlrin özellikleri ne teknik bilgisi olan bi arkadaş açıklasa çok iyi olur.
bu a1 a2 b1 felan bunlar ne anlama geliyor ayrıca mhzlerin değerlinide anlamadım açıklayabilirmisiniz
Turkcell yüksek hızda geniş indirme paketlerine önem veriyor.
Vodafone ve Avea'yı tebrik ederim.
şimdi en iyisini hangi firma almış oldu; onu deyin siz hele!
hak yerini bulmuş
Nedir bu paketler? Biri iyi biri kötü mü? Turkcell dandik bant mı kullanacak? Bunları bi açıklasaydınız.
A1, A2, A3 ve MHz hızlarının farklı olmasının ne gibi artı ve eksileri var? Onları da yazsaydınız keşke..
Vodafone destek seninle 🙂
Allah rızası için biri anlatsın A1 A2 paketi ne demek 800 Mhz 900 Mhz ne demek Vodofone Avea bu sayede ne kazanmış oluyor biz nasıl etkilenecez biri söylesin lürfen hiçbir şey anlamıyorum ?
vodafone A kategorisini almış. tebrikler. zaten en iyisi vodafone. dolandırıcı ve kazıkçı turkcelli yavaş yavaş piyasadan silecek.
C1 d1 turkcell
turkcell çakallık yapmış bence en ucuza o kapamis
Bazı gazetelerin muhabirleri yer yokluğu gerekçesiyle kapıdan geri çevrilmiş, ihaleye bari siyaset girmesin ülkedeki herkes kazansın bu tür teknolojik atılımlarda
şimdi hangi frekans bantları daha iyi bunuda açıklasaydınız okudum ama pek birşey anlamadım
A1 en iyisini Vodofone almış desenize.
Turkcell C1 Paketini alarak 1800mhz 2*29 bant genişliğini alarak en iyi paketi almış bulunmaktadır.
Sorun şu ki paketlerin farkları ve önlemleri konusunda aydınlatılmadık.
hepsini devlet kazanmış yani 😀 ne şaşırtıcı haber
yani şimdi hangi frekans aralığı daha iyi ne farkları var
En iyi bandı vodafone mi almış oldu.
Bunu biri açıklayabilir mi
Yaniii
İyi güzel de bu bantların ne anlama geldiği avantaj ve dejavantajlarını yazmamışsınız? Daha düşük bantlar daha iyi bir çekim kapasitesi falan mı sunacak?
A1 a2 a3 arasındakı fark nedır
tamam iy igüzel de. bu A1 A2 B1 B2 nedir. yenilir mi içilir mi ne işe yarar?
b1 c2 a3 vs neyi ifade ediyor acaba bilgisi olan var mı?
Yine en fazla 8 gb kota yaparlar, milleti soymak için elinden geleni yapar bunlar.
Turkcell'in 372 milyon 926.13 milyon Euro'luk teklifi geçerli oldu.
milyon milyon
Bunun faturası yine bize patlıcak anlaşılan kullanıcılar olarak yandık zaten her şeyden vergi koyuyorlardı şimdi bundan da yicez iyi bi kazzık
Bu bantlar a1 b1 vs. nedir açıklasanız daha iyi olurdu sanki.
Paraya bak be
Vodafone tokatlamış yani hayırlı olsun 4.5 g gelince paket fiyatlarına göre vodafone terfi ediyorum
a1 b1 c1 paketleri ne işe yarıyor? bir de 4.gsm operatoru ihaleye neden girmemiş
olmayacak diyen insanlar hani nerdesiniz siz ??
Arkadaş yapmazlar yok yapmadılar yok şöyle yk böyle yaparlar yok bizden çıkacak yok şöyle yok böyle ee okadar yatırım yapıyolar napsın adamlar ? söylermisiniz herşeyin bedeli var.
forever TURKCELL
Türkcell beni şaşırttı.
Hangi HZ paketi daha avantajlı, ne işe yarar vb bilgileride verseniz iyi olurdu.
2100 mhz'nin hepsini turkcell almış. yani yine hızlı bağlantıyı turkcell sunacak.
şimdi en iyi frekanslar kimde ?
4.5 g vergisi hayırlı olsun 😀
Şimdi burda en avantajlı firma hangisi
Kendi şirketininiz gibi anlamadığınız bir şeyi alınca: o en iyisini benimki aldı! Nerden biliyorsun
bastır turkcell
yuksek franslari turkcell aliyor
Bantlar, paketler.. Anlayan varsa beri gelsin..
Yaw bizim köyden çeken bir tane hat yok nasıl 4.5G geçcez saçma sapan işler bunlar ya önce bi alt yapıyı bi yapın ondan sonra 4.5G ye geçin
800 ve 900 ler kısa mesafe cekim içindir ve bant genişliği daha yüksektir ama 1800 uzun mesafeli ve daha az bant genişliğine sahiptir yanlız bu bant genişliğini baz istasyonu sayısını arttırarak çözebilirsın yani en mantıklısını turkcell yapmıs baz istasyonu sayısı zaten fazla oldugu için bant zaten geniş e uzak mesafeye gonderen 2100 ve 1800 almış yine en iyi interneti turkcell kullandıracak..
Zaten onemli olan ihale 1800Mhz ihalesi cunku o ihale tunel,metro vb. alanlari kapsiyor.Yani bu reklamlarda surdan suraya en hizli internet bizde reklamini yapmalari dogru oluyor. 1800Mhz ihalesinin ilk paketini Turkcell aldi yani metro,tunel vb. internet daha hizli olacak digerlerine gore
Tamamen uyduruyorum 🙂
Sanırım:
800-900 Arası Frekanslar A1-A2 (A2 paketini kazandı. Avea en sondaki bant olan 891 mhz bandını)
900-1800 Arası Frekanslar B1-B2-B3
1800-2100 Arası Frekanslar C1-C2-C3
2100-2600 Arası Frekanslar da D1
5G denince dalga geçenler nerede? 2020 de 5 G yi ilk kullanan ülkelerden olacaksak Cumhurbaşkanı'ndan özür dilemeniz gerekir
Herkes aynı şeyi sormuş frekans bandları arasında temel farklar;
900 Mhz ve 1800 Mhz bandları GSM bandı olarak geçer. 800 Mhz (Sayısal Pay) ise eskiden tüm dünya da analog televizyon bandı olarak kullanılmaktaydı. Ancak bu teknoloji artık kullanılmadığı için özellikle kırsal bölgelerde daha iyi yayılım amacı ile mobil veri aktarımı için kullanılacak. 800 Mhz ve 900 Mhz bantlarının alt yapısını kurmak ve işletmek daha az maliyetli iken 1800 Mhz daha masraflı ve pahalı bir iştir. 1800 Mhz in en büyük sorunu çevresel izolasyona takılmasıdır (Bina, Duvar vs..) bunu aşmak içinde sık aralıkla baz istasyonu kurmak gerekiyor o yüzden maliyet artarken hız yükselmektedir. Yani Turkcell gereğini yapabilirse en iyi bandı almış sayılabilir. Ama bodrum katta çekmeme olayına takılma ihtimali yüksek 😉 Umarım yeterli olmuştur.
2100 de 1800 paketi Turkcell almışYani avantajli firma turkcell
Yaziyi okumadan aciklama isteyen arkadaslari alkisliyorum. Hersey yaziyorya aciklamada…
number one VODAFONE
Görünene göre en avantajlı Turkcell. C1 ve D1'i alarak, en yüksek hızlarda ve en fazla kullanılacak olan aralığı almış. Zaten verilen fiyatlara da bakılırsa bu çok açık bir şekilde anlaşılıyor..
En iyisi hangi simdi
2. hangisi peki . Turkcell den vodafone a gecmek istiyorum bu ihaleyi bekliyordum ne yapmaliyim
ee ne zaman geliyor şimdi 4.5g bana turkcell mesaj attı bugün sim kartınız 4g uyumlu değil diye
buyuk sehirde yasiyosan turkcell kal. kirsal kesimde isen gecebilirsin
Bence 3g den iyi olduktan sonra farketmez en ucuzu hangisiyse o iyi
4G de turkcell hızlı olacak diğer firmalara göre fakat çekim alanı zayıf kalacak yani yine insanları kaldıracak 🙂
1 olanlar en iyi (A1, B1, C1 gibi) ama en çok kullanılan 800(A) ve 1800(C)
yani en iyisi C1 turkcell,
ikinci en iyi A1 vodafone
üçüncü en iyi B1 avea
dördüncü en iyi D1 turkcell
tabi burda D1 ile B1 arasında D1 iyi (bizim için çünkü geniş bant genişliği var, ama operatör için daha fazla baz istasyon koymak anlamına geliyor)
bir de A1 neden B1 den daha iyi oluyor, şöyle aslında B1 daha geniş bant genişliği veriyor (900>800) fakat şimdiki altyapıların çoğu A ve C ye ait, o yüzden A ve C yi alan firmalar daha az altyapı masrafı yapacak. B1 bu yüzden diğerlerine göre daha ucuz.
Şimdilik Vodafonedayım A sını B sini bilmem hangisi ucuz olursa ona geçerim yemişim MHZ ini.
Arkadaşlar baz istasyonlarını turkcell sık yaparsa en iyisi turkcell olacak. En hızlı bantları turkcell aldı.
1800, 2100, 2600 turkcell. Yani en hızlı Turkcell.
800 MHZ
nA1 – Vodafone – 390 milyon Euro
nA2 – Avea – 380 milyon Euro
nA3 – Turkcell – 372,9 milyon Euro
n
n
n900 MHZ
nB1 – Avea – 216,8 milyon Euro
nB2 – Vodafone – 39,9 milyon Euro
nB3 – Turkcell – 39,9 milyon Euro
n
n
n1800 MHZ
nC1 – Turkcell – 430 milyon Euro
nC2 – Avea – 310 milyon Euro
nC3 – Vodafone – 95.1 milyon Euro
n
n
n2100 MHZ
nD1 – Turkcell – 160 milyon Euro
nD2 – Turkcell – 188 milyon Euro
nD3 – Turkcell – 35.6 milyon Euro
n
n
n2600 MHZ
nE1 – Turkcell – 384 milyon Euro
nE2 – Vodafone – 240 milyon Euro
nE3 – Avea – 25.8 milyon Euro
n
n
nF1 – Avea – 22 milyon Euro
nF2 – Vodafone – 12.9 milyon Euro
nF3 – Turkcell – 12.9 milyon Euro
Haber de yazıyor zaten arkadaşlar yüksek frekans en iyi bağlantıyı sunuyor ancak dez avantajı frekans yüksek olduğundan dolayı bina,coğrafi koşullardan sinyal kalitesi çok etkileniyor ve bu yuzden opr sık baz istasyonu kurmalı. Düşük frekans ise bunun tam tersi kapalı alanlarda çekim seviyesi daha iyi ve sık baz istasyonuna gerek yok
şimdi pttcell veya bimcell vs onlarda 4.5 G yokmu gardaşlar
Amma da sabırsızsınz bi bekleyin elbet yazarlar, İrlandalıya anında sopa getiren esnaf gibisiniz
Turkcell'in baz istasyonu yoğunluğu muhtemelen daha fazla olduğu için 1800'ü almayı tercih etmiş o zaman.
En akilli hamleyi vodafone yapmis. Zaten yeterice hizli olan 4.5G de onemli olan her yerde cekim gucudur. Bir videoyu 1 sn de indirecegime 2 sn indiririm farketmez ama her yerde indiririm
dünyanın en pahalı interneti telefonu akaryakıtı kotalısı imei açtırması karısı kızı yani dünyanın en sefil yaşayan insanlarıyız isterse yirmi g gelsin hepsinin canı cehenneme
yazarın teknik bilgi eksikliği son paragrafi sildirmiş . mesela a, b ,c değil satın alanan MHz oldugunu anlamış.
Oyun bozulmadı 4G'de de gene Turkcell en iyileri kaptı, tebrikler 😀
Köylerde 3G zaten yok normal edge hızının bile çekmediği köyler yollar var 4.5G yimi dağıtacak bu operatörler fiber alt yapı desen ülkede fiyasko zaten…
Bu kadar konuşuyoruz da Türkiyede yapılan bir ihalenin bedeli neden euro oluyor bildiğim kadarıyla ab ülkesi de değiliz.
O milyon dolarlar biz aboneler tarafından paket bedeli olarak misliyle ödenecek 🙂
Tamam frekansları yazmışsınız güzel C1 falan diyede belirtmişsiniz ama C1'le C2'nin bant genişliği aynı değil. D'yi tümden Turkcell aldı. E'de de gene genişlik farklı onları da belirtsenize, bu önemli detaylarla Turkcell'in en iyi lisansları aldığını görebilirsiniz. Avea'da beni şaşırttı Vodafone'dan daha yüksek olan genişliği aldı mesela şuan en dezavantajlısı Vodafone.
4.5g kategorisinde internet hızı sonuçta iyi olduğundan fiyatı uygun olanı tercih edecegiz. En hizlisi bile bize interneti kotali veriyor.
Bakalım 4.5 g de bizim telefonlarım bataryalar kaç buçuk olacak
vodafone çatı abi helal olsun
NetGSM de 4.5g ihalesindeymiş. Adı hiç geçmemiş. Sanal operatör kuracak o zaman. Pttcell, bimcell, taraftarcell falan avea dır bilginize.
arkadaslar neyin kafasını yasıyorsunuz en dusuk mhz her taraftan ceker ben turkcelliyim ama suan en iyisi vodafon oldu interneti en hizlisi vodafon kafaniza sokun
Kokar mokar tok tutar: Forza Vodafone :)))
BİRLİKTE HER GÜN DAHA İYİYE!!!!
En verımlısı 800 mhz. Frekans yükseldikçe hız artıyor fakat, katı cısımlerden geçiş zor oluyor.. Dağ tepe nin bol olduğu yerlerde sıkıntılı..
olum daha 3g çekmiyor kalmış ki 4,5g çeksin maksat birilerine para yedirmek işe enayiler anlayın zuhahahaha xD
Turkcell ve avea iyi iş çıkarmış.Vodafone 3.sıraya düşüş.Zaten vodafon'da
e-devlet hizmeti bile vermiyor.
Arkadasim 900 mhz 1800 mhz dan iyidir.avea suan zaten 1800 mhz de calisiyor.vodafone ve turkcell 900 mhz de calisiyor.bu yuzddn avea cekim gucu problemi yasamistir yillardir.frekans arttikca dalga boyu kuculeceginden dolayi daha fazla baz istasyonu gerekir.1800 mhz tunel vs. Den gecer die birsey yoktur tam tersi daga cok etkilenir.avea yillardir 1800 un sikintisini yasadi bidaha ugrasirmi onunla.kisacasi bu ihalenin kazananlari vodafone ve aveadir
Eee ayda 2 gb internetim var iki günde biter bu tek avantajim sınırsız olması. Peki 2g bittikten sonra da 98 kb den mı devam edecek yoksa insaf edip bu 98 kb yi de yukseltirlermi. Yoksa bizi ek paket almaya mı zorlayacaklar.
hayırlısı olsun inşallah adam gibi çeker önemli olan bu…..
4. Operator yalan olmus desenize bundan bahseden yok
Telefonlar hangi operator olursa olsun yerin altına inince çekmiyo bundan sonra düzelir İNŞALLAH…
Cok degil 1.5 yil daha beklesek 5G icin ihale yapilirdi. Nasil olsa 3G ile %90 kullanicilarin tum isleri goruluyor. Turkiye interneti bilgi alisverisi veya is icin egil sosyal medya icin kullaniyor zaten.
4 veya 4.5 icin neden bu kadar yatirim yaptilar anlamiyorum. Verilen ucuk fiyatlar yakinda karsimiza cikacak olan 4.5G ni butceye nasil yansiyacagini tahmin etmek zor degil.
Yahu arkadaş onu bunu boşverin. Biri bana şunun cevabını versin; telefonlarımız dağ, bayır, mağara, tuvalet, bodrum demeden çekebilecek mi ?
Yemişim 4.5G'sini.
bu avea türkiyenin bütün büyük telfon internet şirketleri ile anlaşmalı admların interneti çekmiyor
Fiber altyapısı açısından bakılırsa Avea avantajlı ama kalite algısı denilince yinede Turkcell bu işi götürür gibi geliyor
Vodafon kullanıyorum adil kotalı Sınırsız kullanıyorum 100 mb kota mı olur giberim böyle işi 8gb filmi 10 saniyede indirecekmişmiş… LAN 3G ile 89 kb Bağlantı hızım var adil kota ve özel tüketim vergisinden haber verin fiyatları düşürün … 2 gb İnternet'e 20 tl veriyor adam filme tıklasa 20 tl si 1 saniyede bitecek adamın …
bence 2g ye geçelim geri gelsin 3210 ve 628 ler ve 688ler
telekomun zarar gösterilerek satıldığını düşününce çıldırıyor insan ha Telekom 6milyar dolara satıldı yıllık karı 2 milyar dolardı ve alan adam 3 senede ödemek kaydıyla aldı bazı savunanlar eserinizle gurur duyun…
Arkadaşlar bu 4.5 g bütün telefonlarımı gelecek yoksa isteyenler bunu telefonuna yapacak istemeyen yapamicakmi lütfen bilgi verirmisiniz
Salbir sacma adil kullanim kotalari varken isterlerse 1tb hiz da internet versinler 5gunde kota bitiyor ve yine salbir sacma bir hiz dususu yasiyorsunuz. 5 kurus fazla kazanmak icin dogruduzgun internet vermiyorlar
Tahmin edin bakalım Operatör Şirketleri bu kadar parayı KİMLERDEN topluyor…Paralar KİMİN cebinden çıkıyor
a- Babasının
b- Anasının
c- Amcasının
e- Dayısının
(Doğru cevabı bilemeyenlere = VATANDAŞIN 😉
Turkcell in abone sayısı diğer operatörlerin toplamı kadar zaten en iyi bandı almazsa o kadar aboneye hizmet veremez bant genişliği önemli ama abone sayısı da önemli bir de bu ihalede avea 900 800 ve 2100 bantlarında iyi kapasiteler aldı bu da vodafone ile arasındaki rekabet için önemli zaten 2g de turkcell ve vodafone 900 bandını avea 1800 bandını kullandığı için çekim sıkıntısı oluyordu ama 4.5 g ihalesinde frekanslar operatörlere eşit olarak dağıtıldı bakalım kalite nasıl olacak bekleyeceğiz yani.
tam tersi 800 – 900 ler uzun mesafe çekim için fakat bant genişliği düşüktür neden frekans 800 mhz ama 2100 de bunun 2.5 katı bant genişliği sunar ancak sinyal bozulmaya daha müsait olduğu için daha çok baz istasyonuna ihtiyaç duyulur bir de en iyi internet şöyle benim 10 mbit bant genişliğim var 10 kişi kullanırsa kişi başı ortalama 1mbit olur bu Turkcell oluyor avea veya vodafone için 5mbit bant genişliği var onuda 5 kişi kullanırsa ortalama kişi başı 1mbit bant genişliği olur yani hız kapasite ve kullanıcı sayısı ile alakalı direkt bant genişiğine bakıp yorum yapmak bilgisayarın sadece işlemci hızına bakıp iyisi bu demek gibi bir şey.
Millet acın da ölsün bunlar tirilyonları çöpe attsın işte böyle bir millettir türk milleti alo demek neyimize yetmiyo ne gerek var bu miktarların çöpe atılmasına nasıl bır kavmin etlatları bunlar
Operatorler simdiden 4.5 gecis ucretsiz deyip abone sabitlemeye calisiyorlar simdiden 4.5 g ihalesinin taksitlerini odemek icin vatandas 4.5 g li hatta gecip bide uyumlu telefon almaya gidecek vodafone icin soyluyorum once 3 g yi hizlandiramadi 4.5 si iyi olur insallah aveanin 3g hizi mukemmel yanliz cabuk bitiyor gibi vodafone gore
Beyler avea bu sıkıntılar 1 nisanda çözecek gibi ben avealıyım bakalım 1 nisanda neler olacak
4.5G yatırımları ne alemde?
Okumayan bir milletleForumlardaki yazılar böyle uzar gider, okusada anlamaya kabiliyeti körelen milletler içinsede ne kadar anlatırsan anlat boş. Okuduğunu anlayan bir millet olabilmek bu zamanda zor face twit youtube vs bir de burda ki görsellikle zihinlerini körelten yani kabiliyetlerini doğru yolda ve yönde kullanmayanlara laf anlat kıyamete kadar
Türkcell iyi firekanslar almış. Bizim gibi fosil kullanıcılarını yine memnun edecektir.
Kısaca özetlemek gerekirse turkcel herzamanki gibi en hızlısı olacak ikinci operatör turktelokom ve son operatör vodafone olacak.
Beyler bayanlar giren hepimize giricek normalde 15 Lira olan paket vergilerle 25 30 oluyordu ya hani, 40 45 olacak bu ülkenin hali nereye gidiyor bilinmez -*m
n2100 MHZ 4G oluyor, n2600 MHZ ise 4.5G Turkcell hem 4.5g ye en iyi yatırımı yapmış hemde 4G bantlarının tamamını satın almış 4.5G nin çekmediği yerde telekom ve vodafone 3G kullanacak ama turkcell 4G kullanacak. Turkcell açık ara önde 900 bandını alamadığı için kırsal alanca çekim gücü düşmez bence Turkcell eski 3g baz istasyonlarının tamamını kırsal alanlara geçirecek avea ve vodafonun telefon çekiyor diye sevindiği yerlerde Turkcell 3g kullanacak. tabi 1800 bandı olacağı için baz istasyonlarının 900 bandına oranla çok daha sık olması gerekiyor.
5G geldiğinde bütün telefonlar değişecektir..göreceksiniz..yada eskiye devam..2G sinyaliyle..
5g geliyor 4.5 g de neymiş 😂
Yorumlarin coguna baktimda kimse ihale ile ilgili konusmamis her firmanin sirayla 1 paket almasi bana ilginc geldi danisikli dovus olmus faturayi vatandasa odetcekler bu ihaleler ile ilgili sorun cikmaz umarim
Merhaba Gazetesi html tabanlı mail atmak için bir dünya rekoru kırdı Yer Fıstığı bir şey yok ki de bu kadarı Uyku Seti Sabah Gazetesi Yazarı Ahmet Mekin bir de ben sana bir tanım yok ama o œh bir de ak Parti Oyunlar Sitesi Bilgileri Site Aciklama bir tanem anladım ama bu kadar kötü oldu ama mesleğini bir şey var mı
4g için telefon mu alınır 4 için binlerce lirayı ver cihaz al sonra 2gb kotalı tarife kullan 5 gb olsa da tirt 10 gb olsa da insanlar evlerdeki 100 gb adil kullanım kotasını kabullenemiyor.
canlı yayın yapmayacaksanız 3g işimizi görür diye düşünüyorum haksızmıyım