Google‘ın son yıllarda üzerinde çalıştığı sürücüsüz araba prototipi Google Car‘la ilgili birçok insanın düşüncesi güvenlik zafiyetleri olabileceği nedeniyle olumsuz yöndeydi.
Yapılan anketlerde sürücüsüz arabalara kendilerini emanet edemeyeceklerini belirten kişiler, sistemsel bazı hataların ölümcül kazalara sonuç olabileceğini düşünüyordu.
Google tarafından uzun süre boyunca test edilen araçlar istatistiklere göre oldukça güvenli. Amerika’nın belli başlı eyaletlerinde test edilen bu otomotivlerin yakaladığı kaza ortalamasının şoförlü araçların kaza ortalamasından daha az olması dikkat çekiyor.
Elde edilen sonuçlara göre aynı mesafeleri kat eden araçlardan Google Car’ın kaza yapma olasılığı %3.2 iken, normal bir sürücülü aracın kaza yapma olasılığı %4.2 olarak belirtilmiş.
Google Car‘ın normal arabalara bu konuda fark atmasındaki en büyük etkenin, AR-GE çalışmaları ve mükemmel çalışan sensörler olarak görülüyor.
Google, yapılan kazaların nedeninin ise çoğunlukla karşı tarafın yaptığı ve sensörler tarafından algılanması oldukça güç hataların olduğunun da altını çiziyor.
::Siz kendinizi bir sürücüsüz otomobile emanet eder misiniz?
Ne kadar surucusuz olursa olsun bir yerde surucu devreye girmeli sensorlerin algilamasi cok zor kazalar ulkemizde binlerce kez oluyor ve sensorler en zorunu algilayana kadar bizim icin guvensiz.
Bizim
Türkiyede araba ne kadar akillı olursa olsun zaten başkaları kurallara uymadığı için jaza kesin olur her halükarda jaza ur bu ülkede
bu sistemin işe yarayabilmesi tamamen kullanılan toplumun bilinçli ve güvenli sürüş bilgisine sahip gelişmiş toplumlar olmasına bağlı ülkemiz de hiçbir zaman kullanılamayacak bir sistem, vatani duygular ile kendimizi paralamayalım hiç realist yaklaşmak lazım . . .
Bizde yol çizgileri eksik yol yapım çalışmaları yüzünden hatalı yer yer dubalarla karşı seride yönlendiriyor bizde bu sistem sağlıklı çalışması için çok uğraşılmalı
ilk resimdeki google map haritalari icin kullanilan araba, otomatik pilot sistemli olmayan.
Türkiye'de ki yollarda çok kaza yaparlar. Şerit çizgileri bile yok bazılarında
Bu araç tüm kurallara uyduğu için kaza olasılığı düşük olmuş eğer insanlar tüm kurallara uysalardı kaza oranı %0.001 olurdu, o sonraki 1 ise mekanik arıza yüzünden olur ancak. Fakat insanlar hız tutkusu, önce ben geçicem tutkusu, araç sürerken telefonla mesajlaşma vs. şeylerinden dolayı bu kazalar oluyor.
sürücünün kaza yapma ihtimali biraz yüksek tutulmuş gibi sanki
Kimse arabaya kaza yapicam diye binmez. Burda acik bir sekilde kaza yapma orani olan bir arabaya kimse binmek istemez bence
Ya çukur varsa yolsa 🙂 türk şöförü gibi atik değildir bu bodoslama girer çukura arabanın haşatını çıkarır valla 🙂
Bu turkiyedeye pek ise yaramaz gibime geliyor…
Ya daha adam gibi işletim sistemleri yok telefonları düzgün çalışmıyoda birde onların güvenipte arabasınamı bınılır
Aynen yukardali arkadaş bodoslama girer sensör şerit çizgisi yok ams yol iki yönlü araç napar yolun ortasını hesaplar giderken 30000$ masraf