WhatsApp sosyal bilimler ve yanlış bilgiler ile mücadele etmek amacıyla önemli bir hamle gerçekleştireceklerini açıkladı. Yanlış bilgilendirme ile ilgili konuları araştırmak isteyenler için WhatsApp ödül paketinin teşvik sağlaması hedefleniyor.
Yanlış bilgilerle mücadele için WhatsApp ödül verecek!
WhatsApp Araştırma Ödülleri için sosyal bilim ve disiplinle ilgili gelecek her türlü araştırma teklifini memnuniyetle karşılayacaklarının altı çiziliyor. Bu bağımsız araştırma teklifleri için sağlanacak fonlamaların WhatsApp, Facebook ve daha geniş bilimsel ve politik topluklar ile paylaşılmak üzere tasarlandığına da dikkat çekiliyor. Ayrıca şirket, sınırlandırılmamış parasal ödüller ile araştırmacılara mevcut araştırma portföylerini genişletme olanağı sağlandığı ifade ediyor.
Platform, çevrimiçi etkileşimi ve bilgi teknolojilerini kullanan yerleşik deneyime sahip bireylerin yanı sıra mevcut araştırmalarını bu alanlara genişletmek isteyenlerin başvurularını da kabul edecek. Ödül için başvuranlara hiçbir WhatsApp verisinin sağlanmayacağına ve elde edilen araştırma verilerinin araştırmacıya ait olacağına da açıklık getiriliyor.
Bu ödül programı ile şirketin araştırma teklifi başına şirket 50 bin dolara varan ödüller vereceğini belirtelim. Tabii ki her teklif de onay alamayacak. Tüm başvurular, WhatsApp araştırma ekibi tarafından incelenecek ve şirket dışından uzmanların da görüşlerine başcurulacak.
Başvurular 12 Ağustos tarihine kadar sürecekken, araştırmacılarla 15 Eylül tarihinden itibaren e-posta yoluyla yapmaları gerekenler hakkında iletişime geçilecek. Bakalım WhatsApp’ın bu araştırma çabaları, platformda gezen yanlış bilgilendirmeler için bir çözüm sağlayabilecek mi?
WhatsApp Araştırma Ödülleri hakkında tüm detaylar için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
O linkteki uzun metni okuyan birisi özet geçse çok güzel olur.
Özetlemişler aslında; whatsapp üzerinden yapılan yalan haberlerin önüne geçmek için araştırma yapanlara ödül verecekmiş. bu araştırma konuları baya geniş ister politik ister psikolojik ister sosyolojik olsun insanlara yanlış bilgi veren ya da onları yanlış yapmaya sürükleyecek olan toplu mesajların önüne geçmektir.. Haberde belirttikleri bazı konu başlıkları var aslında ama çok geniş Politik mesajlardan tut da dijital medya okuryazarlığının önemine kadar herşeyi kapsıyor.. Tam özetleyemedim ama bu ödülün asıl hedefinde üniversitelerdeki araştırmaları desteklemek 😉 benim anladımğım bu 🙂
Herkez fikrini söylemiş,bende fikrimi söyliyeyim. Benim tahminimce bu 1.5 milyar kullanıcısı olan watssup uygulamasını indirmişler ama 100% kullanılmadığı için,hatta %50’nin altında kullanım istikrarı olduğun’dan sürekli kullanılıma teşvik amaçlı yapılan bir ödül programı olduğunu tahmin ediyorum. Sadece bir tahmindir.