Washington Üniversitesi’nden (UW) bir araştırma ekibi, bataryasız çalışan telefon geliştirdi. Prototip aşamasındaki telefon, ortam radyo sinyallerinden ihtiyaç duyduğu minimum gücü toplar, sesli çağrı yapmak için baz istasyonu ile iletişim kurabilir.
Radyo sinyallerini kullanıyor
Araştırma ekibine göre, batarya kullanılmayan yeni telefonlara göre neredeyse sıfır güç tüketiyor. Hazır bileşenler kullanılarak bir baskılı devre üzerine kurulu çağrı yapma-alma-beklemede tutma gibi çok temel işlevleri yerine getirebiliyor.
Bataryasız olmasına rağmen sistem çalışmak için yaklaşık 3,5 mikrowatt güce ihtiyaç duyuyor. Bunu, baz istasyonlarından 9 m mesafede çevre radyo sinyallerinden elde edebiliyor. Ortam ışığını kullanarak mini bir güneş paneli ile bu mesafe 15 m’ye kadar artırılabiliyor.
Analog ses sinyallerini dijital ses sinyallerine dönüştürme sırasında bataryadan çekilen enerji telefonların aktif kullanım süresinde sorun oluşturuyor. Araştırmacılar yeni teknolojinin, standart bir hücresel şebeke veya Wi-Fi yönlendiricisinden beslenebileceğini ve batarya içermeyen görüşmeler yapabileceğini düşünüyor.
::Bataryasız çalışan telefonlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok radyasyon yayar
Çok gereksiz
Tesla kaç yıl önce elektriği kablosuz olarak dünyanın bir yerinden diğer ucuna gönderdi ? sonra edison denen eleman Tesla'yı kullandı onun projelerini çaldı ve dolayisi ile isim yaptı.Tesla ise bir otel odasında tek başına yaşadı ve öldü 🙁
Yok artık
Siz önce haksız ve sebepsiz yere banladığınız insanlar dan bir özür dileyin.
Merak ediyorum bu haberleri siz ingilizce bilmeyen birine google translate ile mi çevirtip koyuyorsunuz? Yoksa yazarlarınız Türkçe mi bilmiyor?
İnsan dokusu üzerinde KG başı radyasyon emili ne kadar? Bu sorunuda çözdülerse bizimkiler anca papaz eriğini imam eriğine çeviren çocuklara ödül verip, ülkenin gerçek zeki çocuklarının projelerini elesinler.
Samsung'un böyle bataryalar üretmesi lazım. Yoksa yeni note 7 vakaları yaşanır!
Bu projeyi 2010lu yıllarda yapmıştım. Hatta çalışma mantığını anlatan yazı dosyamda hala duruyor.
radyasyon