Yüksek bir ivme ile devam eden uzay çalışmaları, Alternatif Dünya başlığını da kapsıyor. Bu bağlamda bilim insanları, diğer güneş sistemlerini ve gezegenlerini incelemeye devam ediyor.
:: Mars Yüzeyinde Canlı İzlerine mi Rastlandı?
Son yapılan bir açıklamaya göre ise, güneş sistemimiz dışında yer alan bir gezegen, Dünya koşullarını ve canlı popülasyonları barındırıyor olabilir.
Dünya benzeri gezegen: GJ 1132b
Uzay teleskopları aracılığı ile devam eden gözlem çalışmalarının sonucuna, bir yenisi daha eklenmiş oldu. Aktarılan bilgilere göre, kendi güneş sistemimiz dışında kalan ve kod ismi GJ 1132b olan gezegen, Dünya ile benzerlik gösterebileceği gibi, içerisinde olası canlı kolonilerini de barındırıyor olabilir.
Aktarılan bilgilere göre, Dünya’dan 39 Işık Yılı uzaklıkta bulunan GJ 1132b, ayrıca Dünya ölçülerinden, yaklaşık %16 daha büyük bir gezegen. Şu an için akıllarda ki tek soru işareti ise, GJ 1132b’nin, sıcaklığının 260C olarak ölçülmesi oluyor.
Ancak bu konuda net bir çıkarıma varılmış değil. Zira şu anda kullanılan Uzay Teleskopları ile, söz konusu gezegenin atmosfer detaylarına erişilemiyor. Yani şu anda GJ 1132b’nin, söz konusu bu sıcaklıktan dolayı atmosferini kaybedip kaybetmediği tam bir muamma… Dolayısıyla atmosferin, yüzelde bu birikmesine imkan verip vermediği de, bilinemiyor.
Araştırmacıların bu konuda beklentileri ise, 2018 ve 2025 yıllarında, devreye girecek yeni Uzay Teleskopları… Zira 2018 yılında aktif olacak James Webb Uzay Teleskobu ve 2025 yılında aktif kullanıma açılacak Giant Magellar Teleskobu, bu ve buna benzer Alternatif Dünya araştırmalarına ciddi katkı sağlayacak.
Geçin bunları yaa. O paralarla ağaç dikin dünyayı daha çok kirletmeyin, yazık. Elimizde tek gezegen bu arkadaşlar. Bunlar beyhude
HAYDİ TAŞINALIM
Güneş gibi la o ?
"Dünya’dan 39 ışık yılı uzaklıkta"
39 ışık yılı kaç km. eder..kaç yılda gidilir.? nasa birde bundan haber ver..!!!
orada paltoya gerek yok..yazlıkları giyin ama gölgede durun..yoksa pişersiniz..250 derece… bişey değilki biraz kemiklerimiz ısınır..hahahaaaa
Adamlar nelerle uğraşıyor biz nelerle …
Biri bunlara soylesin gezeni bulsa gitmesi icin omru yetecekmi
Meraklisina; Işık hızıyla 39 yılda gidersin. 1 yil 31,557,600 saniye. Işık hızı da saniyede 300,000km. Yani toplam 9,467,280,000,000 km.
Topraktan geldik topraga gidecez abi oralar uzak bize
Hemen taşınalım
İlime bilime lafım yok arkadaşlar. araştırsınlar öğrensinler de . yahu kimse demiyor ki oldu ki bulundu tam dünya standartlarında bir gezegen bulundugunda heleki bu mesafelerde gidişin imkansız olduğunu . plüton denen yere bile gidiş kaç yıl sürdü . arkadaşın biri bulmazsak birbirimizi yeriz falan demiş de . bulsak hadi yola bile çıksak yolda kesin yeriz zaten ne gerek var beyler Allah aşkına ya . Yaşadğımız yerin kıymetini bilmek çok mu zor geldide yeni bir yer aramaya başladık….
Bu Eren Ertem Darwin Dayısından girip Evrim Dedesinden Çıkıyor.
Sıcaklık değildir. Nemdir o nem
Sıcaklığı nasıl ölçmüşler. Lazerle mi?
Bırakın bu işleri 39 ışık yılı diyorsun sen ilk önce bi Marsa insanlı git gel.
sen duur daha ne itiraflarda bulunacak bu nasa nitekim araştırma geliştirme ayda koloni kurup gelecek bin yıl orayı zaptetmek için ödenek lazım
Herkes mesafeye takmış, 260 derece sıcaklık nedir yahu. Bu nasıl dünya benzeri? Üzerinde canlı olma ihtimali de varmış, asıl o nasil nasil bir canlı. Cehennem gibi yer. Cehennemin katmanlarindan biri olmasin? Fırın bile en fazla 200 derece, ciddi ciddi okudum 260 dereceyi görünce sizin bulusunuza diye söylerdim. Saçma çok saçma
Ne kadar boş işlerle uğraşıyorlar ya Hu.. Size bilim adamı diyeni……
bakın bakalım yaşam var mıymış?
ışık hızıyla gitsen 39 yıl yani radyo dalgasıyla msj yollasak 39 yıl gidiş 39 geliş 78 yılda anca cevap gelir
bu dünya benzeri değil dünya benzeri çöl dünya ozaman