Qualcomm‘un uzun süredir kullandığı Krait mimarili Snapdragon S4 ailesi ve Snapdragon 600, 800, 801 ve 805 işlemcilerinden sonra, üst seviyede 64 bit desteği sunan yeni işlemcisi Snapdragon 810 merakla bekleniyordu.
Hem güçlü grafik işlemcisi Adreno 430 ile hem de en güçlü entegre modeme sahip LTE desteğiyle performansın yanında, ek özellikleriyle de dikkatleri çeken Snapdragon 810, Qualcomm’un hedeflediği satış başarısını yakalayamadı.
Snapdragon 810 satışları Qualcomm’un beklentilerinin epey altında
Snapdragon 810’un, yüksek güç tüketimine sahip olması ve bu sebeple yüksek ısılara çıkması, işlemciye kötü bir ün getirdi. Çıktığı yüksek ısılardan sonra termal olarak performansı da düşen işlemci, zaten en üst seviye performansı da veremeyince, sektördeki üreticilerden de talep pek gelmez oldu.
Amiral gemilerinin de satışları düşük, Snapdragon 810’a ilgi daha düşük
Amiral gemi modelleri, eskisi gibi çok satmıyor. Çünkü pazarda bir doygunluğa erişim söz konusu. Bu sebeple Qualcomm’un beklediği Snapdragon 810 satışlarının çok altında bir grafik söz konusu.
Hacimsel olarak en büyük üretici Samsung’un Qualcomm’a verdiği desteği çekmesi ve pek çok üreticinin Qualcomm alternatiflerine yönelmesi, çıkan Snapdragon 810’lu modellerin de çok satmaması, Snapdragon 810’u iyice diplere itmiş durumda.
Snapdragon 810 neden böyle oldu?
Çipi üreten TSMC’nin 20nm sürecinde bazı kalite sorunları yaşadığı bu yüzden Snapdragon 810’un ısı sorunları ortaya çıkardığı gelen bilgiler arasında. Zaten TSMC de 16nm’ye geçiş sürecini hızlandırmış durumda.
Snapdragon 810 v 2.1 de ısınıyor
İşletim sistemi gibi farklı revizyonları olan Snapdragon 810’un, ısı sorunlarını azaltacak diye düşünülen v 2.1 revizyonu, gelen bilgilere göre işe yaramamış gözüküyor.
Bakalım üst seviyede üreticilere kötü bir deneyim yaşatan Qualcomm’a güven, üreticiler tarafında azalacak mı yoksa durum Snapdragon 820 ile toparlanacak mı merakla bekliyoruz.
Eskiden en iyisi snapdragondu şuan Exynos.. Samsung'u takdir ettiğim nokta işlemcisini ekranını kendi yapmış olması diğer firmalar toplayıp biz yaptık diye satıyorlar
Qualcomm dan uzak duracaksın arkadaş. Pilini sömürür ve ısınır.
işe her zaman olduğu gibi donanım yazılım olarak bakmak lazım ikisini birden yapmak zor. ama sonuçta ikisinide ayrı ayrı iyi yapanlar var. mesela dusunsenıze samsung donanımının applein yazılımıyla bırlestıgını.
Zaten Apple cihazlarda samsung donanımı da var. Ayrıca donanımı dışardan alsan bile yazılım olmadıktan sonra hiçbir işe yaramaz. Kendi işletim sistemini yapamadıktan sonra donanımın olsa ne yazar.
Pek öyle degil, A57 kullaniyorlar ayni Snapdragon 810 gibi.
Sadece 14nm finfet kullandiklari icin isinma sorunu bu kadar kötü