Samsung Electronics akıllı mobil cihazların daha hızlı, daha kolay bir şekilde geliştirilebilmesine olanak sağlayan yeni bir platform geliştirdi. Nesnelerin interneti alanında söz sahibi olmak isteyen Samsung, ARTIK platformu ile piyasaya giriş yaptı.
ARTIK adı verilen bu platform bünyesinde üç farklı devre kartı, yazılım desteği, geliştirici araçları ve güvenlik gömülü şifreleme desteğini barındırıyor.
Geliştirmeye hazır üç farklı devre şemasına sahip platform ayrıca dokuz eksenli hareket sensörü, Bluetooth desteği, 32 GB’a kadar dahili hafıza ve 8 işlemciye kadar genişleyen yonga seçenekleri sunuyor.
Ayrıca ARTIK’ın haricinde Samsung’un geçtiğimiz Ağustos ayında satın aldığı SmartThings şirketinin genel müdürü Alex Hawkinson, SmartThings Open Cloud girişimini de resmen duyurdu. Bu girişim geliştiricilerin uygulamalarını geliştirmelerine yardımcı olacak.
Serinin içerisindeki en küçük modül olan ARTIK 1’e baktığımızda sadece 12×12 mm boyutlarında olduğunu görüyoruz. Giyilebilir cihazlarda kullanılabilecek olan ARTIK 1 dokuz eksenli hareket sensörü ve düşük enerjili Bluetooth bağlantı desteğine sahip. Samsung’un iddiasına göre bu modül tek şarjla bir hafta çalışabilecek.
Serinin en büyüğü ARTIK 10 ise sekiz çekirdekli bir yapıya sahip. 32 GB dahili depolama kapasitesine sahip olan ARTIK 10, video kodlama ve oynatma gibi işleri yapabiliyor.
#video_8748#
Halihazırda Qualcomm ve Intel’İn faaliyet gösterdiği bir alanda rekabete girişen Samsung, eğer farklılık gösterebilirse mali raporlardaki duraksama belirtilerinin önüne geçilebilir.
Buradaki bir diğer detay ise Samsung Electronics yeni platformu ARTIK’ı diğer geliştiricilere satmayacak.
Samsung’un başkanı ve baş strateji sorumlusu Young Sohn’un yaptığı açıklamaya göre Güney Koreli şirket bütün birimlerinin kendi yongalarını ve yazılımlarını seçmek yerine ARTIK platformunu kullanacağını belirtti.
Yeter ARTIK Samsung 😀
artık güç samsungda
Samsung dünyayi tutacak
Güzel ama neyde kullanılacak orası tartışma
bayağı bi çöp artık olacak 😀
Adamlar çalışıyor be.Apple gibi ondan bundan çalmıyorlar adam gibi şirket bu samsung
Ne icin kullanilacagi soyler küçük ev aletlerinden yeni nesil dronlar icin ve yeni teknolojik urunler icin .. kucukten buyuge dogru yazdim. ( artık 1
Apple'a laf çaktınız ve şimdi Apple fan boylar gelecek. 😀
Yeter ARTIK
5g hazırlıkları bunlar. Bütün cihazlar internete bağlanabilecek ve akıllı olacaklar. En küçük mikserden çamaşır makinasına hepsi internete bağlı ve akıllı olacak. Bütün istatistikleri de büyük şirketler kolayca toplayabilecekler.
bu arduino gibi bişey mi
Yine doluşmuş apple düşmanları 😉
Yetti ARTIK
Elinden gelse önünüzdeki seçimlerde kullandığı telefon markasına oy verecek adam var,
bırak bu işleri artık seni yeterince tarttık olmadı sattık
Samsung fanboylari dolusmus xD
Samsung = Abajur çok net yani
2 sayfa yazı yazmışsın ne olduğu belli değil.
Evet artýk daha tembel olabileceðiz. Saðol be samsung valla olmasa napardýk.
tam bir artık…
yok artık
raspberry gibi bir şey mi bu???
Bu Rasberry pi gibi birşey mi ben mi yanlış anmladım
Hahaha Samsung eline yüzüne bulaştırır. Bıraksın bu işleri Apple'dan çalmaya devam etsin.
Habire donacak o zaman sistemler.
Samsung sen başka firmalardan çal, kendin birşey üretme yapamıyorsun çünkü.
Samsung'un olduğu yerden hayır gelmez
Samsung ne anlar la bu işten.
gömülü sistemler yani embedded systems benim tabirimle affınıza sıgınarak emeli gömeli sistemler ilgi duyan arkadaşlar bu habere sevinecektir. Bende haberi ilgi ile okudum. Biraz dan detaylarını araştıracağım. Umarım makul fiyatları vardır. Zira raspberrypi, beagleboard, arduino gibi gömülü sistem geliştirme kartlarının olduğu bir ortamda fazla ilgi uyandırmaya bilir. Kartların makaledeki özelliklerine bakınca sadece nesnelerin interneti diyerek ev uygulamaları ile sınırlandırmamak gerek pek tabi bir çok alanda pratik uygulamaları olacaktır. Şimdi sıcak çikulata zamanı ben kaçtım. Bekir Can beyi bu nitelikli haberinden dolayı kutluyorum. Bluetooth içinde mavidiş yerine "bunuutut" diyebiliriz. Bazı yabancı kelimeleri biraz komik biraz ses uyumu dikkate alarak türkçemize kazandırmanın hiç bir zararı olmaz. Oktay Sinanoğlu hocamızı rahmetle anıyorum.
Apple araba yapsa Samsung elma logosunu koparıp kendi logosunu takar sonra bizimkilere satar asıl işte bu net yani
İsmi güzel değil 🙂
Teknolojiyi algılama şekilleri fanboyluktan öteye gidemeyen yurdum insanı, ne zaman akıllanacak ben asıl onu merak ediyorum. Apple kullananlar gelmiş kullandıkları cihazın donanımında samsung bileşenleri olduğunu bile bilmeden samsung olan herşey çöptür diyebiliyor :). Arkadaş niye takım tutar gibi marka tutuyorsunuz. Samsung ta yapsa Apple da yapsa başka bir markada yapsa bunlar teknolojik gelişmeler, illaki birileri yapacak, nasıl bir mantık yürütme mekanizmanız var da teknolojiyi taraflı şekilde deneyimlemeye çalışıyorsunuz. Arkadaş Allahtan bu ülke 3. dünya ülkesi, bizim insanımız şu haliyle dünyayın en modern ve gelişmiş toplumu olsaydı vay insanlığın haline. Hala Yontma taş devrinde sapan mühendisliği seviyesi. Devam gençlik devam, sizden iyisi akıllısı yok.
ÇÖP OLDUĞUNU KENDİSİDE KABUL ETMİŞ DEMEKKİ:)))))
Fiyat ve modüler yapıda ne sunacağı önemli.
samsungun artık larından bıktık düzgün bir marka gelsin Türkiye ye
Artık madde imha ekibi
Made in China
Designed in Apple, Cupertino