Dijital dünyanın büyümesi, yazılımın geleceğin mesleği konumunu gün geçtikçe sağlamlaştırıyor. Dünyanın bilişim teknolojileri alanındaki en gelişmiş pazarlarından birine sahip olan İngiltere de Ankara Anlaşması Vizesi ile bu alandaki başvuruları kabul etmeyi sürdürüyor.
Ankara Anlaşması İngiltere vatandaşlığının yolunu açmasıyla öne çıkıyor. Ancak, uzaktan bakınca karmaşık gibi görünen bu süreç birçok insana korkutucu gelebiliyor. Biz de bu yazımızda bu vize türüyle ilgili tüm soru işaretlerine yanıt verdik.
Facebook’tan kendi kendine öğrenen robot geliyor
Bir süredir makine öğrenmesi ve yapay zeka üzerine araştırmalar yapan Facebook, şimdi de tamamen yapay zekadan beslenen Facebook robot modeli üzerinde çalıştığını duyurdu.Ankara Anlaşması Vizesi nedir?
İlk olarak bu soruyla konuya başlamak gerekiyor. 18 yaşından büyük her Türk vatandaşlığının faydalanabileceği bu vize türü özellikle IT sektöründe önemli kapıları açmasıyla dikkat çekiyor. Bu vize türüyle İngiltere’ye gittiğinizde tasarımdan yazılım uzmanına, sosyal medya uzmanından veri işleme uzmanına kadar bilişim sektöründeki birçok iş kolunda kendi işinizi kurmanız mümkün.
Ülkemizde İngiltere için farklı vize türleri bulunuyor. İngiltere Turist Vizesi, İngiltere Ziyaretçi Vizesi, İngiltere Çalışma Vizesi, İngiltere Yerleşim Vizesi, İngiltere Evlilik Vizesi, İngiltere İş Vizesi gibi vize türlerine sahip kişiler de Ankara Anlaşması Vizesi için başvuru yapabiliyor. Tabii bu vize türü başvuru koşulları ve prosedürleriyle diğer vize türlerinden ayrılıyor. Başvuru şartları arasında yüksek standartlarda sınırlamaların bulunmaması Ankara Anlaşması Vizesi’ni bilişim sektöründe çalışan birçok insanın tercih ettiği bir vize haline getiriyor.
Ankara Anlaşması Vizesi evrakları
İlk olarak İngiltere vizesi türlerinden biri olan Ankara antlaşması Vizesi başvurularında gerekli evrakların başvuru sahibine özgü olması gerekiyor. Bu sebeple İngiltere vizesi alanında uzman bireylerden destek alarak profesyonel danışmanlarla başarılı bir vize başvuru süreci geçirebilirsiniz.
Vize başvurusunda bilmeniz gereken önemli noktalardan biri çalışma şekli konusunda herhangi bir sınırlama olmaması. Evden (home office), mobil (freelance), iş yeri açarak, ortaklık kurarak, bir işletmeyi devralarak vb. şekillerde yapmak istediğiniz işin yöntemini tamamen kendiniz belirleyebilirsiniz.
Sermaye noktasında da kendi belirlediğiniz bir bütçe söz konusu. Ancak bunun için yapacağınız işin piyasasını araştırmanız gerekiyor.
Ek olarak kurmayı hedeflediğiniz işte, mesleki bilgi ve donanıma sahip olduğunuzu belgelerle kanıtlamanız gerekiyor. Bunlara örnek vermek gerekirse; diploma, eğitim veya staj sertifikaları, mesleki kurslar, önceki iş yerlerinden alınan referans mektupları gibi belgeleri başvuruyu güçlendiren unsurlar olarak sıralayabiliriz.
İngiltere’de yapmayı hedeflediğiniz işin gerektirdiği ve başkalarına ihtiyaç duymayacağınız şekilde işinizi sürdürebileceğiniz kadar bir İngilizce dil bilgisinin vizenin sonucuna olumlu etki yapacağını hatırlatmak gerekiyor.
Herhangi bir sınav veya belge ile İngilizce bilginizi kanıtlama şartı bulunmayan Ankara Antlaşması Vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin bilmeleri gereken İngilizce dil bilgisi seviyesi farklılık gösteriyor. Mobil yazılım uzmanları, web yazılım uzmanları ve masaüstü yazılım uzmanlarının kullanacağı programlama dilleri için teknik İngilizce yeterli olurken; yazılım tasarım analiz uzmanı, yazılım satış temsilcisi, yazılım danışman uzmanı, sosyal medya uzmanı ve teknoloji ürün satış uzmanlarının görevleri müşteri odaklı olacağı için daha ileri düzey İngilizce bilmelerini gerekiyor.
Başvuruda önemli noktalardan biri de para kazanma potansiyelinizin olduğunu çeşitli belgelerle kanıtlayabiliyor olmanız. Bunun için kuracağınız işin tüm giderleri çıkarıldıktan sonra hem vize sahibi hem de varsa bağımlılarının (eş/partner ve çocuklar) yaşam masraflarının karşılanabileceği kadar paranız bulunmalı.
Buna ek olarak para kazanma potansiyelinin; pazar ve fiyat araştırmaları, rakip analizleri, bilanço ve projeksiyonlar, kar-zarar hesaplamaları vb. bilgilerle oluşturulacak olan iş planıyla belgelenmesi gerekiyor. CSS Legal yorum ve analiz gerektiren Ankara Anlaşması Vizesi iş planı hazırlanması noktasında başvuru sahiplerine profesyonel destek sağlıyor.
Ankara Anlaşması Vizesi ile ne kadar kazanılır?
Ankara Anlaşması Vizesi ile Birleşik Krallık’ta yıllık ortalama 30.000 – 40.000 pound civarında gelir elde edebilirsiniz. Hatta mesleki durumunuza göre bu ücretlerin iki ya da üç katını kazanmanız da mümkün. Ancak, bu soruya kesin bir cevap vermek ne yazıkki mümkün değil.
İş kuracak bireylerin gerçek kişilerden oluşan bir müşteri portföyünün bulunması gerektiğini hatırlatalım. Yalnızca potansiyel müşterilere sahip olarak değil proje kapsamında yapılan çalışmalarla da iş fırsatı yakalanabilir.
Başvuru için ilk etapta yapılacak yapılmak istenen işe, sonrasında ise çalışma yöntemine karar vermek gerekiyor. Ardından uygun başvuru evraklarını toplayıp iş planını titizlikle hazırlamak için harekete geçebilirsiniz. Kuracağınız işe veya sektöre uygun başvuru evrakları arasında diploma, sertifika, eğitim belgeleri, mesleğiniz üzerine deneyim sahibi olduğunuzu gösteren belgeler ve önceki iş yerlerinden alınmış referans mektupları gibi belgeler bulunmalı.
Ankara Anlaşması Vizesi sonuçları ne zaman belli olur?
Başvuru sahipleri İngiltere’den yapılan başvurularda 2018 yılının kasım ayında açılan başvuru merkezlerinden, Türkiye’den yapılan başvurularda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep’te bulunan başvuru merkezlerinden randevu alarak başvuru dosyasını teslim edebilir ve biyometrik bilgilerini (fotoğraf, parmak izi ve göz taraması) verebilir.
İngiltere Konsolosluğu nezdinde ülkemizden yapılan başvurularda, başvurunun sonuçlanması 3-12 hafta, İngiltere’den yapılan başvurularda ise 6 ay sürebiliyor. Bu süreler yaklaşık değerler olup çeşitli sebeplerle uzayabileceği gibi daha kısa süre içerisinde de başvuru sonucu açıklanabilir. Ankara Anlaşması Vizesi başvurularında CSS & Co Legal Services uzmanlarından profesyonel hizmet alınması vize sonucunun olumlu olma ihtimalini arttırabilir.
BTK başka pasaporta IMEI kayıt belirsizliğini giderecek!
Başka pasaporta IMEI kayıt döneminin sona ereceğini daha önce sizlere duyurmuştuk. Bu konuda oluşan kafa karışıklıkları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından giderilecek.Ankara Anlaşması Vizesi süresi ne kadardır?
Bu vize türü ilk etapta 1 yıllık olarak veriliyor. Vize memuru, ilk başvuruda bahsettiğiniz işi kurup kuramadığınız, gelir elde ederek yaşamınızı sürdürüp sürdüremediğiniz gibi birçok hususta incelemeler yaparak 1 yıl, 2 yıl veya 3 yıllık vize uzatma hakkı verebilir. İngiltere Ankara Antlaşması vize uzatma başvurularıyla Birleşik Krallık’ta toplamda 5 yıl bulunan bireyler İngiltere’de süresiz oturum başvurusunda ve 5 yılın sonunda alınan sürekli oturum izni ile 12 ay içerisinde en az 9 ay İngiltere’de yaşadıktan sonra (yani toplamda 6 yılın sonunda) İngiltere vatandaşlığı başvurusunda bulunabilir.
Ankara Anlaşması Vizesi sahibinin aile üyeleri hangi sosyal haklara sahip?
Vize başvurusu yapan kişilerin varsa bağımlıları partner/eşi ve 21 yaş altı çocukları da Ankara Antlaşması Bağımlıları Vizesi ile İngiltere’de vize sahibiyle yaşamaya başlayabiliyor. Bağımlı eş ve 16 yaş üstü çocukları, herhangi bir iş yerinde çalışma hakkı bulabileceği ve sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği gibi devlet okullarında da eğitim alabiliyor.
İngiltere’de eğitim için her türlü bilgi ve tavsiye alabileceğiniz Student Portal International danışmanları profesyonel bilgi ve danışmanlık sağlayabilmektedir. SPI uzmanları İngiltere’de dil okulu, lisans, yüksek lisans gibi çeşitli eğitimler alacak olan bireylere uygun eğitim kurumunun seçilmesi, eğitim programının belirlenmesi ve İngiltere’ye gittiğinde ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi verecektir.
İngiltere vize reddi sebepleri nelerdir?
İngiltere vizesi ret nedenleri başvurulan vize türünün farklı olması ve yaşam koşullarının kişiden kişiye değişmesi sebebiyle oldukça çeşitlidir. İngiltere vizesi ret sebepleri arasında eksik bilgi, yalan beyan, yanlış bilgi veya belge vb. olabileceği gibi başvuru şartlarının sağlanamamış olması, vize türünün doğru seçilmemiş olması gibi durumlar da bulunabilir. CSS Legal şikâyet edilen ve bireyleri endişelendiren İngiltere’nin vize verme noktasında zorlayıcı tutumuna karşı başarılı bir vize başvuru süreci geçirerek vize sonucununuz olumlu olma ihtimalini artırabilen bir firma.
Ankara Anlaşması Vizesi başvurularında ret alan kişiler idari itiraz (administrative review) ve itiraz kapsamlı yeniden değerlendirme başvurusu (re-consideration) olarak iki çeşit itiraz yolunu kullanabilir. İngiltere vizesi reddine itiraz eden kişiler, ret kararının haksız ve yersiz olduğunu, aslında başvuru şartlarını taşıdığını ilk başvurusunda belgelediğini, teslim ettiği belgelerin yeniden değerlendirilmesini talep ederek, gerekli dilekçe veya savunmaların yazılmasıyla idari itiraz başvurusunda bulunabilir.
İngiltere vizesi reddi sebeplerinin haksız ve yersiz olduğunu düşünen, aslında başvuru şartlarını taşıdığını ilk başvurusunda belgelemiş olan bireyler, teslim ettiği belgelerin yeniden değerlendirilmesini talep ederek, gerekli dilekçe veya savunmaların yazılmasıyla idari itiraz başvurusunda bulunabilir.
Son olarak, bu vize türüyle İngiltere’ye gidenler kendi işini kurmak zorunda olduğunu unutmamalı. . Bu kişilerin başka bir şirkette çalışan olmaması gerekir. Ancak böyle bir durumun tespiti durumunda gelecekte yapacağınız İngiltere vizesi başvurularında sorun yaşayabilir, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi uzatma başvurularında ret kararıyla karşılaşabilirsiniz.
Ankara Anlaşması Vizesi sahibi olan göçmen, İngiltere’de süresiz oturum başvurusu yapana kadar 5 yıl boyunca devlet sosyal yardımlarından yararlanamaz. İngiltere vizesi başvuruları en zor alınan vize türlerinden biri olup gerekli şartlar, vize prosedürleri ve vize türleri hususunda CSS Müşavirlik uzmanlardan destek alınması yararlı olacaktır.
CSS Legal ‘i çok vurgulamışsınız…
Css reklamı olduğu için olmasin?
Haber değil reklam bu, yazık resmen bilişim sektörünündeki işgücü göçüne çanak tutuyorsunuz.
aynen kardeşim yazacaklarımı özetlemişsin. Sonra böyön göçö diye haber yapıyorlar.
Bence çok faydalı bir haber olmuş, girişimcilik odaklı yurtdışı hedefleri olan gençlere güzel bir imkan, teşekkürler Shiftdelete…
Bilişim sektöründeki ışgücü eğer yeterli istihdam imkanını bulamıyorsa daha iyi şartlarda daha çok kazanabileceği uluslararası platforma niye çıkmasın…sırf beyin göçü olmasın diye. Olmaması için gerekli imkanların ve fırsatlarında olması gerekir ama. Ikincisi ise, kendi içine kapanık olmaktansa başka ülkelerde bu tür fırsatları yakalayıp üretken olmak hem o ülkelerle ülkemizin köprüsü olabilir, hem teknoloji transferi manasında da etkisi olabilir eğer yurtdışına giden kişiler başarılı olur ve ülkelerine bir katkı sağlamak isterlerse. Ülkesine katkı sağlamak istemeyen sırf beyin göçü olmasın diye ülkemizde kalsa ne olur kalmasa ne olur…uluslararası arenada varlık gösterebilmek adına her türlü fırsat değerlendirilmeli ve özellikle girişimcilerin onu bence açılmalı.. bu sebeple aslında bu haberde ingiltereyi veya avrupa merkezli birşeyler yapmayı düşünenler için çok iyi bir fırsata benziyor.
Kesinlikle katılıyorum. Brexit öncesi iptal olmadan mutlaka bende başvuracağım. Css legal’ide araştırırken görmüştüm youtube’da videoları çıkmıştı. İş planı kısmında destek almak için görüşmeyi düşünüyorum.
.
Bu vizeye başvurmak için çok araştırma yaptım, gerçekten güvenilir ve işinin ehli kişilerden yardım almak gerekiyor. Verimli ve açıklayıcı bir yazı olmuş, reklam olmasının bir önemi yok bu sayede doğru bilgiye nereden ulaşabileceğimizi de görebiliyoruz.
CSS Legal reklam da versin ya da vermesin ortada faydalı bir girişimcilik meselesi var ve shiftdelete bize bunu bir şekilde ulaştırdı. Teşekkürler bu bilgi için shiftdelete editörlerine.
Teşekkür ederiz Ankara Antlaşması ile alakalı araştırmalarımda bu firmanın birçok başarılı işler yaptığını gösteren yorumlar ve yönlendirmelerle karşılaşıyorum. Bende bu vize türü ile alakalı olarak çalışma yapacak olursam firma ile iletişime geçiyor olacağım.
Sonra almanya bizi niye kısanmasın sen 20bin euro ya sattığın mercedesi bizdekiler verginin vergisinin vergisini koyarak adamların kazandığından 4 kat fazla kazanıyor ve hala bu hükümet kazanmanın derdinde
2 yıldır özel sektörde zor şartlarda çalışıyorum. Yazılım mühendisiyim. Artık canıma tak etti. Verdikleri maaş geçinmeye yetmediği gibi bir de ekonomik kriz sebebiyle maaşıma zam yapmadılar ve aylarca maaş vermediler.
Burada kalmanın hiçbir anlamı yok, emeklerinin karşılığını alamıyorsan. İngilterede kendi işimi kurup yerleşmek için css legal ile görüşmeye gittim, guvenilir olduklarını gördüm. Yakında Ankara anlaşması vizesi başvurumu başlatacağım. Beyin göçüne çanak tutmak veya reklam neyse ne. Css legal danışmanları işini biliyor.
Böyle bir vizeden haberim yoktu. O kadar faydalı oldu ki anlatamam. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum. İş bulamadığım için freelance olarak çalışmaya başladım. Ama son zamanlarda kesinlikle iş alamıyorum. Bunun, ne kadar iş bildiğiniz veya deneyimlerinizle alakası yok. Ekonomi oldukça kötü. Her şey el yakıyor. Piyasa durmuş durumda. Bu vize benim için büyük fırsat olacak, kesinlikle CSS Legal ile görüşmeye gideceğim. Bekle beni İngiltere…