Çocuklarını video oyunlarından uzak tutmak isteyen ebeveynleri yakından ilgilendiren bir araştırma İngiltere‘nin ünlü The Telegraph gazetesi tarafından yayınlandı. Oxford üniversitesinin yürüttüğü bilimsel bir çalışma günde 1 saat oyun oynamanın bazı yararları olduğu ortaya koydu.
Mutlu, sosyal ve daha az hiperaktif
Çalışmanın sonuçlarına göre, günlük 60 dakika ve daha az oyun oynayan çocuklar oynamayanlara göre daha mutlu, daha sosyal ve daha az hiperaktif oluyor. Yaklaşık 5000 çocuk üzerinde gerçekleştirilen çalışmada, çeşitli konsollarda ya da PC’de günde 1 saat ya da daha az oyun oynayan çocuklar ile hiç oynamayan ve 3 saatten fazla oynayan gruplar birbirleriyle karşılaştırıldı.
Duygusal problemler azalıyor
Sonuçlara göre, 1 saat ve daha az video oyunu oynayan çocukların hiç oynamayanlara göre daha yüksek sosyallik ve yaşam tatmini puanlarına sahip olduğu gözlendi. Ayrıca, bu grupta arkadaşlık problemlerinin ve duygusal problemlerin daha az olduğu da saptandı.
3 saatten fazlası zararlı
Günlük 1 saat ve daha az video oyun oynamanın pozitif etkilerine karşın, 1 saat ila 3 saat arasında oyun oyanması durumunda önemli bir negatif ya da pozitif etki gözlenmiyor. 3 saatten daha fazla oynamanın ise zararlı etkileri olduğu ortaya çıkarıldı.
İngiltere’de durum
Pediatrics dergisinde yayımlanan sonuçlar, İngiltere’de çocukların video oyun eğilimlerine yönelik istatistikler de içeriyor. Buna göre, ülkedeki 4 çocuk ve gençten 3‘ü her gün video oyunu oynuyor. Oyun oynayan çocukların üçte biri, 1 ila 3 saat arasında zaman harcarken, yüzde 10 – 15‘lik kesim 3 saatten fazla oyun oynuyor.
:: Günde kaç saat video oyun oynuyorsunuz?
Hayal gücünün gelişiminde en faydalı unsurlardan birisi oyunlar.
ne yani faturaları ödemeyip bizdemi konsol alalım.bence bu araştıran kişiler bizim cebimizi yakmaya çalışıyor. daha bilmem kaç aydır bir telefon için para biriktiriyorum birde playstation alırsak vay halimize.
tabii ki yararlı ama yeni nesil oyunları kastetmiyorum kusura bakmayın ama yeni nesil ve önceki bir kaç nesil mass effect 3 veya nfs rivals vb. oyunlar tamamen absürt, abartı, dayatma, aşırı stres, imkansıza varan görevler, gereksiz sistem gereksinimleri, uyduruk online oyun dayatması ve kaybolmuş heyecan ve eğlence faktörü ne yazık ki bu araştırma sonucunu resmen çöpe atıyor bence oyun yapımcılarının psikologlara görünmeleri lazım çünkü hiçbir şey sunmayıp pardon abartılı grafikler ve işe yaramayan oyun içeriği, imkansıza varan görev zorluğu hariç karşılığında dünyaları istiyorlar ve bu ağır bir psikolojik rahatsızlıktır…!