Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticari gerilim, teknoloji dünyasının da olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Artık hemen herkesin bildiği gibi Huawei bu durumdan etkilenen en güçlü Çinli teknoloji devi. Şimdi de gözler TikTok’a çevrildi. TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor iddiaları kafaları karıştırdı. TikTok sansür iddiası bu kez bir senatörden geldi.
TikTok’un en ünlü 26 fenomeni!
TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin ilk olarak Eylül 2016 yılında hayatımıza girdi. Peki hızlı bir şekilde büyük bir kitleye ulaşan 26 en ünlü TikTok fenomenleri listesinde kimler yer alıyor?
TikTok’un en ünlü 26 fenomeni!
TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin ilk olarak Eylül 2016 yılında hayatımıza girdi. Peki hızlı bir şekilde büyük bir kitleye ulaşan 26 en ünlü TikTok fenomenleri listesinde kimler yer alıyor?Today I will be asking CFIUS to review #TikTok’s acquisition of https://t.co/0wGGsvV96T.
Ample & growing evidence exists that TikTok’s platform for western markets, including the U.S., are censoring content in line with #China’s communist government directives.
— Marco Rubio (@marcorubio) 9 Ekim 2019
TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?
TikTok’un sahibi olduğu ByteDance ile ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. Söylenenlere göre şirket, Amerikalı kullanıcılar tarafından Çin’e karşı yapılan eleştirileri sansürlüyor. Bu durum, ABD ile yeni bir yasal sorunun başlangıcı olabilir.
TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor iddiası üzerine Senatör Marco Rubio, Hazine Sekreteri Steven Mnuchin’e konunun ele alınmasını talep eden bir mektup gönderdi. Rubio mektubunda, uygulama tarafından ifade özgürlüğünün engellendiği sözlerine yer verdi. Ayrıca mektupta, TikTok‘un Çin hükümetinin politikalarını onurlandırırken, ABD’yi engellediği de belirtildi. Rubio TikTok tarafından 2017′deki Musical.ly’nin satın alımını soruşturmasını talep etti.
TikTok sansür iddiaları arasında TikTok moderatörlerinin bazı özel konulara değinilmesini istediği talepleri de yer alıyor. Bunlar arasında Tibet’in bağımsızlık mücadelesi ve Tiananmen Meydanı katliamı gibi olaylar yer alıyor.
Konuyla ilgili TikTok sözcüsü de Reuters‘a bir açıklama yaptı. Çin hükümetinin sansür talebi olmadığını söyleyen sözcü, “Amerikalıların bilgileri ABD’de saklanıyor” dedi. Bu yüzden Çin’in bu konuda bir yetkisi olamayacağı söylendi. Sansür isteyen Çinli vatandaşlar TikTok yerine, Çin sansürüne tabi olan Douyin isimli uygulamayı kullanıyor.
ABD, kısa süre önce Çin’in Müslüman azınlıklara baskı uygulamasına yardım eden 8 Çinli teknoloji şirketini Varlık Listesi’ne eklemişti.
Destekliyoruz, mümkünse uygulama komple sansürlenmeli
Bu uygulama kapanırsa düşük ıq lar isyan çıkartır
Yabancı yatırımcıyı kaçırıyorlar. Kesin şeriatcilar yapmıştır. Demokrasi ye yakışmamış. Bir kaç klişe slogan daha vardı, hatırlayınca yazarım
Başörtü takip dans eden tipler var sadece.
Tiktok sayesinde Küçük kız çocukları hedef olmaya başlıyor. Pedofili olanlar buraları sık takip ediyor (pedofili: ergenliğe girmemiş veya yeni girmiş çocuklara ilgi duyan sapık demek)
Senatörde sapık çıktı :):)