Oyun oynarken arkadaşlarınızla oyun içerisinde konuşmak için oyunların sunduğu özellikler bazen yetersiz kalabiliyor. Sesli sohbet sorunu oyunda çok fazla sorun oluşturabilir. Bu yüzden sizlere oyunlar için en iyi ücretsiz sesli sohbet uygulamaları listesi hazırladık.

Yeni müzik keşfetmek! Çalma listesi oluşturan siteler

Yeni müzik keşfetmek! Çalma listesi oluşturan siteler

Yeni müzik keşfetmek ve çalma listesi oluşturacak siteler derlemesi tam olarak sizler için. Lafı daha fazla uzatmadan yazımıza geçelim.

İşte karşınızda oyunlar için en iyi ücretsiz sesli sohbet uygulamaları!

Mumble

Mumble, Windows, Mac ve Linux üzerinde çalışan ücretsiz bir uygulamadır. Temel olarak sesli sohbet için kullanılır ancak metin sohbetini de destekler. Peki bu Mumble uygulamasının artıları ve eksileri neler?

Mumble uygulamasının artıları ve eksileri

Uygulamanın artıları, iletişim konusunda uzmanlaşmıştır. Özellikle takım oyununu içerenler için güzel işler çıkarabilir. Oyun dünyasında bulunduğunuz yere göre konumsal ses de yapabilir ancak bu yalnızca bazı oyunlarda destekleniyor.

Oyunlar için en iyi ücretsiz sesli sohbet uygulamaları

Uygulamanın eksileri, aksak arayüz muhtemelen en kötü yönü olarak belirtilebilir. Mumble’ı öğrendikten sonra kullanmak son derece kolay olsa da, özellikle sunucu yazılımını bilgisayarınıza kurmaya çalışırken ve arkadaşlarınızın neden bağlanamayacağını anlayamadığınızda, bu ilk deneyim oldukça sinir bozucu olabilir. Biraz detaylı incelendiğinde sorunun halledilebilir.

TeamSpeak

TeamSpeak Windows, Mac, Linux’ta çalışan ücretsiz bir uygulamadır. TeamSpeak, tasarım ve özellikler kısmında Mumble’a çok benziyor ancak bazı yönlerden de yetersiz kalırken bazı benzersiz özellikler sunuyor. Peki bu TeamSpeak uygulamasının artıları ve eksileri neler?

TeamSpeak uygulamasının artıları ve eksileri

Uygulamanın artıları, yüksek kaliteli ses ile birlikte kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Ayrıca, farklı kullanıcıların “güç düzeylerine” göre sunucunun farklı alanları üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlayan esnek ve güçlü bir izin sistemine de sahiptir. İzinler ayrıca gruplara ayrılır, böylece bir kullanıcıya bir kanal üzerinde denetim verebilir ve sunucu üzerinde başka bir kişiye denetim verebilirsiniz. Bu, topluluk yönetimini çok daha kolay hale getirmektedir.

Uygulamanın eksileri, kendi kendine barındırılan TeamSpeak sunucularının maksimum 32 eşzamanlı kullanıcı kapasitesi vardır. Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen bir lisans talep ederseniz ve bu sınırı 512’ye yükseltebilirsiniz. Aksi takdirde, maksimum kapasiteye göre yıllık bir ücret ödemeniz gerekir.