Basın toplantısıyla duyurulan işbirliğinde özel eğitim kurumunun sınıfları Vestel akıllı tahtalarıyla donatılacak ve yeni kampüslerde Vestel teknoloji sınıfları kurulacak. İki kurumun Ar-Ge birimleri, eğitimde teknoloji kullanımının geliştirilmesi konusunda inovatif çözümler üzerine çalışacak.
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Özer Ekmekçiler “Teknolojinin eğitim alanını dönüştürdüğü, okulların son teknolojiye uygun bir konseptle yenilendiği bu akıllı okul projesine adım atmaktan büyük kıvanç duyuyoruz” diye konuşurken, Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, “Bu işbirliği, Vestel ve Doğa Koleji Ar-Ge birimlerini bir araya getirerek eğitimde teknolojinin kullanımı konusunda yeni ufuklara yelken açıyor” dedi.
Konuyla dair bilgi aldığımız Doğa Koleji Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Göksel Kesim aşağıdaki video röportajda projenin gerçekleştirilen, devam eden ve yapılacak aşamalarından bahsetti.
#video_6285#
Açıkladıklanan iş ortaklığı kapsamında, Doğa Koleji’nin yeni kampüslerinde tüm sınıflar Vestel akıllı tahtalarıyla donatılacak ve Vestel teknoloji sınıfları kurulacak. Vestel’in dijital bilgilendirme ekranları tüm katlarda ve sınıf girişlerinde yerini alacak. Ayrıca Vestel ve Doğa Koleji Ar-Ge birimleri, eğitimde teknoloji kullanımının geliştirilmesi konusunda inovatif çözümler geliştirecek.
:: Teknolojinin eğitim alanında kullanımı hakkındaki görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.
Tamamen reklam amaçlı bir proje. Doğa Koleji’nin her kampüsünün her sınıfında akıllı tahta var zaten. Benim kolejimde de olduğu gibi.
Yerli sermayeyle yapılan bir akıllı tahtaya birde yerli girişimle işletim sistemi Pardus olan bir Akıllı tahta olsaydı bu ülkeye önemli bir katkısı olurdu.. Microsoft yazılılımlı windowslarla zaten paramızın çoğu dışarı akıyo keşke özel şirketler buna öncülük etse yerli bilgisayar yerli linux tabanlı işletim sistemi pardusla …:S
Şuanda VESTEL Digital Signage Ekranlarında artık kendi Linux işletim sistemlerimizi geliştirmeye başladık. 🙂
Adrese teslim ihale ürünü tahtalar değilmi bunlar?
Akıllı tahta, tablet çok güzel de içerik yok. Kitapları tarayıp içerik olarak tablete yüklüyorlar. Oldu sana teknolojik sınıf.
İkinci sorun öğretmenlere eğitim verilmedi MEB 6 saat eğitim verdi. O da aç kapa eğitimi. Aynı sorun özel okullarda var.
ziyaretçi1(en alttaki): Böyle bir teknoloji ilk defa kullanılıyorken içeriğin yoktan var olmasını beklemek zaten mantıksızlık olurdu herhalde değil mi? Eğitimlik bir durum yok, tahtaların kullanımı çok basit.
ziyaretçi2: Hayır değiller. Doğa kolejleri/Vestel/Turkcell/Vodafone ürünü tahtalar bunlar. Aynı yazılımı diğer markalar içinde duyacağız.
ziyaretçi4: Pardus olayını MEB kendi tahtalarında yapmaya çalıştı ancak TÜBİTAK Pardus’u bitirince proje ellerinde patladı. Keşke yetkililer sizin kadar milliyetçi olsaydı.
ziyaretçi5: O tahtaların yazılımları Apple’a Hitachi’ye falan yaptırıldı, defalarca projeye baştan başladılar, her defasında bir eksik ve yanlış bulundu. Bu yüzden proje Türkiye’de kendi ekipleri tarafından tekrar ve baştan yazılmaya 2.5 yıl önce başlandı. Yenileri çok farklı. Ama donanım babında bir devrim gerekiyor. Yazılımda sıkıntı yok.
Bu videoda bahsedilen konular egitimde bir cigir acmis konulardir bu videoyu tekrar yayinlamanizi rica ediyorum