AMD Ryzen işlemcilerde yaşanan voltaj sorunları, hali hazırda pek çok kullanıcıyı rahatsız eden bir durum. Bilgisayar boştayken Google Chrome’a girmek veya fareyi hareket ettirmek, anlık voltaj zıplamalarına neden olabiliyor. Ancak şimdiki sorun, oyuncuları üzecek cinsten. Epic Games Launcher, boştayken bile işlemci sıcaklığının 20 dereceye kadar artmasına neden olabiliyor.

Görünüşe göre Epic Games Launcher, arka planda Steam’a göre çok daha fazla veri gönderiyor.

Epic Games 26 Aralık ücretsiz oyunu açıklandı

Epic Games 26 Aralık ücretsiz oyunu açıklandı

Bugüne kadar verdiği oyunlarla kimi çevreler tarafından eleştiri ve olumlu yorumlar alan Epic Games, 26 Aralık ücretsiz oyunu belli oldu.

Epic Games Launcher normalden daha fazla işlemci kullanıyor

Bilgisayarların boştayken serin çalışabilmesi, fan sesinin olmaması için oldukça önemli. Kim bir haber okurken veya sosyal medyada gezerken bilgisayarının sesli çalışmasını ister ki? Reddit üzerinde pek çok AMD Ryzen kullanıcısının dediğine göre Epic Games Launcher, işlemcileri rakiplerine kıyasla daha fazla yoruyor.

Epic Games Launcher açıkken (sağda) ve kapalıyken (solda) ortaya çıkan sıcaklık değerleri.

Özellikle AMD Ryzen kullanıcıları, Epic Games Launcher çalışırken işlemci sıcaklıklarının 15 ile 20 derece arasında arttığını gözlemlemiş. Intel işlemcilerde de benzer sorunu yaşayan kullanıcılar olsa da bu durumdan etkilenen kullanıcılar genellikle kırmızı takım üyeleri. Sorunu yaşayan işlemciler arasında Ryzen 9 5900X gibi güncel ve çok güçlü işlemciler de var.

Sorunun kaynağı ne?

Yapılan incelemeler sonucunda, Epic Games Launcher’ın Steam’e kıyasla arka planda 14 kat daha fazla veri gönderdiği ortaya çıktı. Veri gönderme işleminin takip edilmesi sonucu ortaya çıkan sunucu ise “tracking-website-prod07-epic-961842049.us-east-1.elb.amazonaws.com” oldu.

Editör notu: Intel işlemci kullanmama rağmen CPU ve GPU kullanımı görüldüğü üzere çok fazla.

Toplanan verinin miktarı, kullanıcıların yaşadığı ülkenin kanunlarına göre de değişiklik gösterebilir. Ancak sorunun esas nedeni, uygulamanın kötü bir şekilde optimize edilmesinden kaynaklanıyor. İşlemci kullanımına ek olarak, uygulama açıkken ekran kartı kullanımı da yüzde 10’a kadar çıkabiliyor.