Geleneksel taksi hizmetine alternatif olarak ortaya çıkan Uber‘i Türkiye’de yasaklayan karar 24 Aralık’ta istinaf mahkemesinden döndü. Uber resmi Twitter hesabı bugün itibarıyla erişim engelinin resmen kaldırıldığını duyurdu.
Uber’den açıklama: İstanbullular’a tekrar merhaba!
2019’da yapılan yerel seçimler öncesi Türkiye’de faaliyet gösteren ve Uber’e yönelik taksici esnafından tepkiler yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uber’in yasaklanacağı sinyalini vermesinin ardından yerel mahkeme kararı ile Uber’in faliyetleri yasaklanmış ve uygulamaya erişimi durdurulmuştu. Şirket ise Türkiye’deki faaliyetlerine son verdiğini duyurmuştu.
24 Aralık 2020’de istinaf mahkemesi Uber’e erişim engeli getiren mahkeme kararını hukuka aykırı bularak kararı bozdu. Böylece Uber’e yeniden faaliyete geçme fırsatı doğdu.
Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba! #uberyeniden
— Uber Türkiye (@Uber_Turkiye) January 13, 2021
Bugün ise Uber resmi Twitter hesabından yeni bir açıklama yayınlanarak 13 Ocak 2021’den itibaren Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak resmen kaldırıldığı açıklandı.
Uber nedir?
Uber hizmeti, sarı taksilere alternatif olarak geliştirilen bir uygulama. Uber ile kullanıcılar mobil uygulamadan gideceği yeri önceden seçip, yolculuğun ücreti hakkında önceden bilgi alabiliyor. Ödeme kredi kartıyla yapılabildiği için Uber şoförü ile iletişim kurmadan da yolculuk tamamlanabiliyor. Uber için farklı kategoride araçlar da mevcut. Seyahat etmek istediğiniz araç türüne göre ücret değişiklik gösteriyor.
Uber nasıl kullanılır?
Hizmetten yararlanmak için Uber’in iOS veya Android uygulamasını akıllı telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Üyelik açtıktan sonra Uber hizmetini kullanmaya başlayabilirsiniz. Gitmek istediğiniz konumu seçip gerekli işlemleri tamamlamanızın ardından yapmanız gereken tek şey beklemek. Bu süre zarfında etraftaki bir Uber şoförü sizin ulaşım isteğinizi görüp kabul edecek ve bulunduğunuz konuma gelerek sizi istediğiniz yere götürecek.
Yolculuk sonunda şoförü puanlayabileceğiniz gibi, hizmetinden memnun kaldığınız şoförlere bahşiş de verebiliyorsunuz. Ancak unutmayın, şoförler de kullanıcıları puanlama hakkına sahip. Puanı düşük bir kullanıcının şoför isteği, bazı şoförler tarafından kabul edilmeyebilir veya görmezden gelinebilir.
sarı taksilere bay bay şimdi sıra uber de
Türkiye de Tarifeli taşımacılık yapma yetkisi Taksilere aittir.Mevzuatlara göre taksi plakası ve çalısma ruhsatı olmadan Taksi işletilemez.
Uber bunu bugüne kadar yapmamıştır Devlete meydan okumuştur.
Geri geldiği falan yokz Bitaksi gibi uygulama ,fazlası değil.
80 Milyar dolarlık şirket aldın 10 bin taksi plakası işletsin ama Uber illegal olarak yaptı…
Sarı Taksi haydutluguna son veren uygulama. Her ne kadar yabanci şirketlerinin Türk muadillerinin önüne gecmesini tasvip etmesem de bu sefer şart oldu. Gireceğin yerin ne kadara mal olacağını görmek cok guzel. Ozellikle yabanci turistler servet odeyip merkeze gelmeyecek.
Haberlerde kavgaları izlemeye hazır mısınız?
Taksilerden kurtulduk rekabet şart
ülkede işsiz kalanlar coğalıcak
Şu an sadece sarı taksilerde var,XL araçlar şimdilik yok…
Taksici teroru yine baslayacak, adamlarin onlerini kesip tehdit edecekler, bazi malum kisiler de cikip bunlari poh pohlayacak nasil olsa oy deposu bu vitamnsizler.
Yasaklanan Vitolarda sahiplerine geri verilsin millet ubere güvenerek o arabaları aldı yardım şart
Bunun sarı taksilerden hiç bir farkı yok. Zaten benzer birçok uygulama var. Bu da benzer bir sarı Taksi uygulaması olmuş. Bilinen uber ile uzaktan yakından alakası yok.