Bitcoin hesabının şifresini bir kağıda yazıp ve kağıdın yerini de hatırlamayan Alman yazılımcı Stefan Thomas, şifresini doğru bilmesi için yalnızca iki hakkı bulunuyor. Alman yazılımcı şifresini bulmak için iki tahmin hakkını da yanlış bir şekilde kullanırsa 220 milyon doları kaybetmesine neden olacak.
Bitcoin’de yaşanan dalgalanma gündem oldu
Bitcoin'de yaşanan dalgalanma sonrasında arama motorlarında Bitcoin nedir, ne kadar ve kaç TL gibi kelimelerin aranma hacmi arttı. Sizler için Bitcoin ile ilgili sosyal medya tepkilerini derledik.
Bitcoin’de yaşanan dalgalanma gündem oldu
Bitcoin'de yaşanan dalgalanma sonrasında arama motorlarında Bitcoin nedir, ne kadar ve kaç TL gibi kelimelerin aranma hacmi arttı. Sizler için Bitcoin ile ilgili sosyal medya tepkilerini derledik.Stefan Thomas’ın 220 milyon dolarlık şifreyi bulması için 2 hakkı kaldı
Amerika’nın San Francisco eyaletinde oturan Alman yazılımcı Stefan Thomas, 10 yıl önce ‘Bitcoin Nedir?’ isimli animasyonlu video içeriği hazırlayarak bunun karşılığında adedini ortalama 4 dolardan 7002 Bitcoin geliri elde etti.
2019 yılından itibaren adını çokça duyduğumuz kripto para birimlerinden olan Bitcoin yüzde 340 değer kazandı. Alman Yazılımcı, son zamanlarda da 1 Bitcoin’in yaklaşık değeri 35 bin dolara ulaşması ile milyoner oldu fakat Bitcoin hesabının şifresini unuttuğu için kazancına ulaşamıyor.
New York Times’a konuşan yazılımcı, şifresini hatırlamadığı ve yaptığı sekiz denemeden sonra hard diskinde bulunan elektronik cüzdanına ulaşmak için sadece iki hakkı kaldığını belirtti. En çok kullandığı sekiz şifre kombinasyonunu da deneyip fakat bir sonuca varamayan Stefan Tomas, “Yatağa uzanıp düşünürdüm, sonra yeni bir stratejiyle bilgisayarın başına giderdim, işe yaramazdı ve yine çaresiz kalırdım” dedi.
Stefan Thomas Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Acı verici bir anı. Umarım başkaları benim hatalarımdan ders çıkarabilir. Hala çalıştıklarından emin olmak için yedeklerinizi düzenli olarak test edin. Bir parça öngörü, on yıllık pişmanlığı engelleyebilirdi” dedi.
A painful memory. I hope others can learn from my mistakes. Test your backups regularly to make sure they are still working. An ounce of foresight could have prevented a decade of regret.
That said, I'll do what I always do which is focus on building things, e.g. @Interledger. https://t.co/pCgObeAf4Z
— Stefan Thomas (@justmoon) January 12, 2021
Demek ki neymiş?? O kadar da güvenli değilmiş..
Dijital cüzdanda şifre tutmak çok ilginç. 220m dolar bu seviyede güvensiz şekilde tutulmamalı. tamamen analog fiziki tutulmalı. Bunu o da biliyordur.
Üzüldüm be:(
Cok kötü bir durum insan kafayı yer
Hayda ben olsaydım kendimi öldürürdüm 😂