Raspberry Pi ve Asus Tinker Board gibi modellerin hayatımıza girmesiyle birlikte mini bilgisayarlar birçok alanda aktif olarak kullanılmaya başlandı. Raspberry Pi cihazların sunucularda kullanılmasına olanak tanıyan ve özellikleri ile dikkat çeken Turing Pi 2 tanıtıldı.
Turing Pi 2 tanıtıldı! İşte özellikleri
Single-board computer (SBC) olarak da bilinen mini bilgisayarlar, düşük güç tüketimi ve sunduğu özellikler sayesinde sunucu ve IoT gibi birçok farklı sektörde karşımıza çıkıyor. Birden fazla mini bilgisayarı birleştirerek oluşturulan Cluster (bilgisayar kümesi) sayesinde Raspberry Pi ve benzeri cihazlar ile yüksek performans elde edilebiliyor.
V1 modelinden farklı olarak Raspberry Pi 4 Compute Module desteği bulunan Turing Pi 2, 32 GB RAM ile karşımıza çıkıyor. 4 adet Raspberry Pi CM yuvası bulunan model, Raspbery Pi cihazlarda bulunan GPIO pinlerini kullanma imkanı sağlıyor.
Cihazda 2 adet 2. nesil mini PCIe, 2 adet SATA 3 portu, 4 adet hız ayarına sahip soğutma fanı girişi, 4 adet USB, 2 adet Ethernet portu bulunuyor.
Node olarak adlandırılan her bir Raspberry Pi yuvası farklı çalışma senaryoları için geliştirildi. Örneğin 1 adet Node ile masaüstü işletim sistemi kullanırken diğer 3 Node ile bulut çözümlerini simüle edebilirsiniz.
dostum bu bir harika