Açılımı ‘Virtual Private Network’ olan VPN uygulamaları gün geçtikçe önemli hale geliyor. Her yıl kullanımının arttığı VPN uygulamaları, veri ihlalleri, gizlilik sorunları ve yasaklar gibi nedenlerden dolayı artık dijital dünyada başucu uygulamalar arasına girdi. Cep telefonlarında da iPhone VPN uygulamaları ve Android VPN uygulamaları oldukça popüler.
VPN kullanımı, geçtiğimiz yıla oranla %54 artarak 12 ayda indirme sayısı 480 milyonu geçen VPN uygulamalarından hangisinin tercih edileceği elbette çok önemli. Bu yüzden ücretsiz VPN kullanımını önermiyoruz. Çünkü güvenilir olmayan ve herkesin erişebileceği VPN uygulamalarının kullanımı durumunda verileriniz yanlış ellere gidebilir ve ciddi sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz.
VPN kullanımı çoştu! TikTok yasağı ters tepti
VPN kullanımı önü alınamayacak bir şekilde artmaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanan TikTok yasağı ters tepti.
VPN kullanımı çoştu! TikTok yasağı ters tepti
VPN kullanımı önü alınamayacak bir şekilde artmaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanan TikTok yasağı ters tepti.
Belirli bir ücret ödeyerek kullanacağız VPN uygulamaları, size daha fazla özgürlük alanı sunarak güvenli bir şekilde internette dolaşmanıza imkan sağlar. Ayrıca belirli ücret ödediğiniz VPN uygulamaların tüm özelliklerine de erişiminiz olacak ve ücretsiz VPN uygulamalardaki gibi hız sınırı veya süre sınırı gibi kısıtlamalar ile karşılaşmayacaksınız. Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız ve hangi VPN uygulamasının sizin için daha uygun olduğuna karar veremiyorsanız, iPhone için en iyi VPN uygulamaları listemize bir göz atabilirsiniz.
iPhone VPN nedir?
Listeye geçmeden kısaca VPN’den bahsedelim. VPN Eğer internette bir yavaşlama yaşıyorsanız ya da belirli sitelere erişim engeli gibi sorunlar yaşıyorsanız, VPN ile bu ve benzeri durumları aşabilirsiniz. Peki VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? VPN Nedir? Nasıl Kullanılır?
- Ana ekranınızda Ayarlar’a dokunun.
- Genel’e dokunun.
- VPN’e dokunun.
- VPN istemciniz varsa, etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istediğiniz VPN istemcisine dokunabilirsiniz.
- VPN’yi açmak veya kapatmak için durum anahtarını ‘Bağlandı’ veya ‘Bağlı Değil’ olarak değiştirin.
1. Surfshark VPN uygulaması ve özellikleri
Artıları:
- Sade arayüz
- Kimlik verisi hiç bir zaman kaydedilmiyor
- Uygun fiyatlı
- 65 ülke ve 3200 sunucu sayısı
- Sınırsız cihazda kullanma olanağı
- Kötü amaçlı yazılım, reklam engelleme gibi premium olanakları var
- Netflix gibi platformlarda sıkıntısız çalışıyor
- 70 Mbps ve üzeri indirme hızı
- Türkçe dil desteği
Eksileri:
- Düşük hızlarda P2P sunucusunun sınırlanması
Listemizin ilk sırasına koyduğumuz Surfshark VPN, sunmuş olduğu özellikleri ve uygun fiyatı nedeniyle ilk sırada olmayı hak ediyor. Hiçbir zaman kimlik verisi kaydı yapmayan Surfshark VPN, arayüz itibariyle oldukça sade ve kolay bir tasarım ile kullanıcı karşısına çıkıyor. Britanya Virjin Adası merkezli bu uygulama, 70+ Mbps indirme hızı ile rakip VPN uygulamalarının önüne geçiyor.
Kötü amaçlı yazılım, reklam engelleme gibi birçok premium olanağı bulunan Surfshark, ayrıca kullanıcılarına sınırsız cihazda kullanma olanağı sağlıyor. Bu sayede almış olduğunuz tek üyelikle istediğiniz kadar cihazda Surfshark VPN uygulamasını kullanabiliyorsunuz.
Uygulamanın eksi yönlerinden biri ise 65 ülkede hizmet vermesi oldu. Geçtiğimiz yıl daha fazla sunucuya sahip olan Surfshark, sunucularında belirli bir düşüş yaşadı. Ancak sunuculardaki azalmayı hızı ile kapatan Surfshark, iPhone için VPN uygulaması arıyorsanız iki yıllık planı için aylık 2.49$ abonelik ücreti ile size hizmet vermeyi bekliyor.
2. ExpressVPN özellikleri
Artıları:
- 94 ülkede 3.200 sunucu sayısı
- En hızlı VPN’lerden biri
- Kimlik verileri asla kaydedilmez
- Tek tıkla otomatik olarak en hızlı ülke seçilerek bağlantı sağlanır
- Kullanıcı dostu arayüzü ile kullanımı oldukça kolay
- Türkçe dil desteği mevcut
- Ödeme yöntemi olarak sanal para destekliyor
- Kill Switch ile bağlantınızın kesilmesi durumunda gizli verilerinizin açığa çıkmasını engeller
- Tam not alan müşteri desteği
Eksileri:
- Fiyatı oldukça yüksek
iPhone için VPN uygulaması arıyorsanız, ExpressVPN sizin için uygun olabilir. Tam olarak 94 ülkede 3.200 sunucu sayısı ile hizmet veren bu uygulama, hız ile kaliteyi harmanlayarak size oldukça iyi bir deneyim sunuyor. Arayüzünün kullanıcı dostu olması ve Türkçe dil desteği olması sebebiyle en çok tercih edilen VPN uygulamalarından biri olan ExpressVPN, iPhone cihazınız için rahatlıkla indirebileceğiniz bir uygulama olarak öne çıkıyor.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi ücretsiz VPN uygulamalarının güvenliğinizi riske atabileceğinin aksine ExpressVPN, kimlik verilerinizi hiçbir zaman kaydetmez ve Kill Switch özelliği ile birlikte VPN sunucusuyla aranızdaki bağlantıyı sürekli denetler. Eğer bağlantınız istemsiz bir şekilde kesilirse Kill Switch, cihazınızın internete erişimini keser. Kill Switch sayesinde bağlantınız tekrar sağlanıncaya kadar internet bağlantınız engellenir ve gizli verilerinizin açığa çıkması engellenir.
Güvenliğiniz fazlasıyla önemseyen ve aynı zamanda oldukça hızlı olan ExpressVPN, niteliklerini abonelik ücretine de yansıtmış olarak görünüyor. Aylık 7$‘lık abonelik ücretine sahip olan bu uygulama, ben tam güvenlik ve aynı derecede hız istiyorum diyorsanız sizin için uygun olabilir.
3. NordVPN özellikleri
Artıları:
- iPhone’lar için özel yazılım
- 62 ülkede 5.200’den fazla sunucu sayısı
- Aynı anda altı farklı cihazda bağlantı olanağı
- Üst düzey güvenlik
- Kill Switch özelliği
- 256 bit şifrelemeyi (AES) destekler
- Kimlik verileri kesinlikle kaydedilmez
- Kullanımı oldukça kolay
- Sanal para ile ödeme yapmaya olanak sağlar
- WireGuard tabanlı NordLynx ile bağlantı hızı daha da arttırıldı
- Türkçe dil desteği var
Eksileri:
- Tasarımı diğer VPN uygulamalarına göre biraz eski
- Çift VPN şifrelemesi nedeniyle bağlantınızda yavaşlama olabilir
VPN denince akla ilk gelen uygulamalardan biri olan NordVPN, uzun yıllardır iPhone tarafında başarı ile hizmet veriyor. iOS işletim sistemine özel bir de yazılımı bulunan NordVPN, üst seviye güvenlik önlemleri ile öne çıkıyor. iPhone için VPN uygulaması arıyorsanız güvenle indirebileceğiniz bu NordVPN, aynı anda altı farklı cihazda kullanmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca Kimlik verilerini hiçbir şekilde kaydetmeyerek mahremiyetinize son derece önem veriyor.
Kill Switch özelliği ile tıpkı ExpressVPN uygulamasındaki gibi bağlantı kesilmesi gibi durumlarda internetinizi bloke ederek potansiyel Veri ve DNS sızıntılarını engelleyerek kullanıcılara üst düzey güvenlikli bir bağlantı deneyimi sunuyor. Kullanımının oldukça kolay olduğu bu VPN uygulaması tek tıkla en hızlı bağlantıya erişmenize olanak sağlıyor.
Ortalamanın üzerinde bir performans sunan NordVPN, 30 günlük tam geri ödeme imkanı sunuyor. Eğer uygulamanın performansını beğenmezseniz 30 gün içerisinde ödemiş olduğunuz abonelik ücretini geri alabiliyorsunuz. Kullanıcıya oldukça güven veren ve iPhone için en iyi VPN uygulamaları arasında bulunan NordVPN, iki yıllık bir plan için yaklaşık 4$‘lık bir abonelik ücreti talep ediyor.
4. IPVanish özellikleri
Artıları:
- 75 ülkede 1.600’den fazla sunucu sayısı
- Aynı anda sınırsız cihazda bağlantı olanağı
- Özelleştirilebilen uygulama içeriği
- 256 bit AES şifreleme
- Sınırsız bant genişliği
- 7 gün içerisinde tam para iadesi
- Sınırsız P2P aktarım trafiği sunar
- Üst düzey güvenlik
- Kimlik verilerinin kaydı hiçbir zaman yapılmaz
Eksileri:
- Reklam engelleme gibi premium özellikler yok
- Uygulama arayüzü kullanıcı dostu değil
- Türkçe dil desteği mevcut değil
- Fiyat yüksek
İlk olarak 2012 yılında sadece 30 sunucudan 75 ülkede 1.600’den fazla sunucu sayısına erişen IPVanish, eğer iPhone için VPN uygulaması arıyorsanız tam olarak sizin için uygun. Üst düzey gizlilik politikasına sahip olan bu IPVanish, 256 bit AES şifreleme yöntemi kullanıyor. ABD hükümeti ile aynı şifreleme yöntemini kullanan bu VPN uygulaması tam gizlilik istiyorsanız size uygun olabilir.
IPVanish, içerisinde istediğiniz ayarları yapmanıza olanak sağlıyor. İnternet etkinliğinizin görsel grafikleri oluşturmak, LAN bağlantı seçeneklerini değiştirmek gibi uygulama üzerinde tam kontrol arıyorsanız IPVanish isteklerinizi sonuna kadar karşılayacak.
Tasarımı, özelleştirilen bir VPN uygulaması olduğundan dolayı biraz karışık olan IPVanish, Türkçe dil desteğinin olmaması, reklam engelleme gibi özelliklerin olmaması gibi eksi noktalara rağmen oldukça tercih edilen VPN uygulamalarının başında geliyor. Bir yıllık plan için yaklaşık 7$‘lık abonelik ücreti olan IPVanish, iPhone cihazınıza güvenle indirebileceğiniz VPN uygulamalarının başında geliyor.
iPhone kullanıyorsanız hangi VPN uygulamasını tercih ettiğinizi ve nedenlerini yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.
1.1.1.1 warp var açık ara en hızlı ve basit kullanımı olan vpn.
iPhone’da VPN’nin kralı, ALOHA Browser’dır. Hem tarayıcı, hem VPN, hem doeloander, hem de ayda 3 TL…
Ücretsiz olanları için de yaparmısınız