İnternet dünyası Avustralya Parlamentosu‘nun Google ve Facebook’u haberlerini gösterdiği kurumlara ödeme yapmak zorunda bırakan yasa tasarısını meclisten geçirmeye hazırlanmasını konuşuyor. Google bu konuda ilk açıklamayı yapan şirket oldu ve bunun “uygulanamaz” olduğunu dile getirdi.
Facebook ise benzer şekilde bu yasa tasarısının kabul edilmeyeceğini dile getirdi ve uygulamaya konulması halinde Avustralya’da yaşayan kullanıcıların haber paylaşmasını engelleme kararı aldı.
Twitter’ın yeni özelliği yayılmaya devam ediyor!
Twitter, geçtiğimiz sene duyurduğu sesli mesaj özelliğini, Hindistan'da iOS ve Android kullanıcıları için sundu. Böylelikle Hindistan, özelliğin sunulduğu üçüncü ülke oldu.Facebook Avustralya’da haber paylaşımını yasaklıyor
Facebook’un Avustralya ve Yeni Zelanda Genel Müdürü William Easton konu hakkında yazdığı blog yazasında, bir seçim yapmak zorunda bırakıldıklarını ve zor bir karar alarak haber paylaşmayı yasaklayacaklarını açıkladı.
Bu engelin etkisi Avustralya ile sınırlı kalmayacak. Zira ülkede haber paylaşılmayacağı için dünya genelindeki kullanıcılarda Avustralya ile ilgili haberleri göremeyecek. Kısıtlama için özel bir algoritma kullandığını belirten Facebook hatalı olarak kaldırılan içerikler için form oluşturacağını duyurdu.
Google yukarıda belirttiğimiz üzere Avustralya’nın aldığı bu kararı kabul edilemez olarak nitelendirmiş ve ülkeyi terk edebileceğini de dile getirmişti. Bu konuda geri adım atan teknoloji devi, Rupert Murdoch’s News Corp. gibi Avustralya’nın büyük medya kuruluşlarıyla anlaşma yapmaya başladı.
Hadi sıkıyorsa ülkeyi terk etsin facebook. Ne zannediyorlar kendilerini bunlar ya. Kanun var kural var. Uyacaksın aga
Fransada haber şirketlerine çatır çatır para ödeyen fransa avustralya ya gelince bu uygulanamaz diyor? Bu toplumun ulkelerin zekasi hafizasi yokmu ? Google nasil böyle davranabiliyor, ülkeler buna nasıl razı oluyor sanki sihir gibi.