HP, 7/24 Yaşayan Kurumların bulut bilişime geçişini kolaylaştırmak ve yeni hizmetler sunmasını hızlandırmak amacıyla geliştirdiği en son Uygulama Yaşam Döngüsü (ALM) çözümleri ile uygulamaların geliştirilmesi ve kullanıma sunulmasını hızlandırıyor.
Bulut bilişim nedeniyle iş süreçlerinde karmaşıklığın artması, kurumların uygulama geliştirme ve kullanıma sunma yaklaşımını değiştirdi. Kullanıcıların web portalları aracılığıyla işbirliği yapmasına izin veren yeni yazılım, uygulamalarının güncelleme ve yaşam döngüsü hızı artıyor.
Farklı işlemlerin bir arada yapılmasına imkan veren kompleks uygulamalar, yazılım geliştirme ekiplerinin iş yükünü de arttırıyor. Bu da kalite güvence, güvenlik açıkları, iş ihtiyaçlarının karşılanması ve yazılım uyumluluğu gibi sorunlara yol açıyor.
{pagebreak::iki}
HP Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetimi
HP’nin yeni çözümleri HP Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetimi (ALM) portföyünün bir parçasını oluşturuyor. ALM portföyü, uygulamaların kullanıma girmesini tek platformda otomasyon sağlayarak hızlandırıyor ve uygulama geliştirme ekiplerinde işbirliğini güçlendiriyor. ALM çözümleri; iş analistleri, geliştiriciler ve test uzmanlarının uygulamaları en hızlı ve güvenli şekilde kullanıma sunmasına yardımcı oluyor.
— HP Servis Sanallaştırma 1.0 (Service Virtualization 1.0), uygulama yaşam döngüsü yönetimi çözümlerini entegre ederek karmaşıklığı ve iş risklerini azaltıyor. Servis simülasyonu özelliği ile kompozit uygulamaların testlerinin hemen yapılabilmesine olanak sağlıyor. Simüle edilmiş ortamlar; karmaşık test ortamlarının kurulma, üretim ortamlarına erişim ve üretim ortamındaki servis davranışlarının taklit edilmesi ihtiyaçlarını da ortadan kaldırıyor.
— HP Uygulama Yaşam Döngüsü Zekası (ALI- Application Lifecycle Intelligence), ALM 11 platformu ile birlikte uygulama kaynak kodlarını gereksinim ve hatalarla ilişkilendirerek yapılan değişikliklerin anında görüntülenmesini sağlıyor. En büyük avantajı bu gerçek zamanlı görüntülemenin uygulama geliştiricilerin istedikleri versiyon kontrol sistemi ile çalışmaya devam ederken yapılabiliyor olması. Bu sayede organizasyonların kod, gereksinim, test ve hatalar üzerinde üretim ortamına geçiş öncesinde uçtan uca bir analiz yapmaları mümkün oluyor.
— HP Çevik Hızlandırıcı 5.0 (HP Agile Accelarator 5.0), uygulamaların iş planına göre farklı aşamalarda görüntülenmesi için yeni bir planlama aracı sağlıyor ve iş ihtiyaçlarının değişmesi halinde bu uygulamaların anında modifiye edilmesine olanak tanıyor.
:: Bulut bilişimin geleceği ne olacak?