Bilindiği üzere kripto para sahibi olmanın tek adresi kripto borsaları değil. Kripto paralar, madenciliği yapılarak da elde edilebiliyor. Buna göre kripto para madenciliğini en temel şekilde tanımlamak gerekirse, özel yazılım ve donanımlara sahip cihazların, karmaşık problemleri çözerek kripto para üretmesi ya da para transferini onaylayıp ortak deftere işlemesinin ardından yeni kripto para ile ödüllendirilmesi diyebiliriz.

Günümüzde teoride, bir bilgisayara ve ‌internete sahip olan herkes madencilik yapabilmekte. Ancak tabii ki bu işin giderleri ve gelirleri yapılan madencilik türüne göre değişkenlik göstermekte. Bu sebeple madencilik yapmak sanıldığından daha bilgi isteyen ve planlamaların yapılması gereken bir alan.

Bitcoin nasıl kazılır? Para kazandırır mı?

Bitcoin nasıl kazılır? Para kazandırır mı?

Kripto para madenciliği nasıl yapılır, Bitcoin nasıl kazılır ve bu işlemler kar getirir mi gibi soruların yanıtlarını araştırdık.

Madencilikten ne kadar kar elde edilir?

Kripto para madenciliğinde, cüzdanlar arasında yapılan transferler, çoğu blokzincirinde onaylanmadan önce bir işlem havuzuna (mempool) aktarılır. Ardından bu işlemler bir araya getirilerek bir blok oluşturulur. Bu bloklar, ağa bağlı cihazlar tarafından doğrulanarak onaylandıktan sonra blokzincirine yazılır. Kriptopara madencileri, transfer işlemlerini doğrular, onaylar ve blokzincirinin bir kopyasını saklar.

Seçeceğiniz madencilik türüne göre kriptopara birimine ve fiyatlara bağlı olmakla birlikte kriptopara madenciliğinden kar elde etmek zaman almakta. Bir donanım satın alıp maliyetini amorti etmesini veya bulut madenciliği için ödenen ücretlerin karşılığını vermesi için beklemek gerekmektedir.

Hal böyle olunca devamlı artan maliyetler ve kar marjını düşüren etkenler, bu işlemi yapan küçüklü büyüklü tüm şirketlerin ve kişilerin ortak bir sorunu oldu. Ve şirketler bu soruna ciddi bir çözüm arayışına koyuldu. Bu şirketlere örnek olarak ise GoMining Token‘i verebiliriz.

GoMining Token, müşterilerine pahalı ekipman veya atık elektrik noktasında avantajlar sunuyor. Bu sayede hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için madencilik kolaylaşıyor.

GoMining, 2017 yılında uluslararası yatırımcılardan oluşan bir havuz tarafından kurulmuş bir madencilik şirketi. Öncelikli hedefi madencilik sürecini halkına kullanımına sunmak olan GoMining, madencilikten gelir elde etmeyi planlayan kişilerin ne gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve yeni yatırımcılar için giriş eşiğinin ne kadar yüksek olduğunu bilerek GoMining Token’i başlattı.

GoMining Token günlük BTC geliri ile etkili bir yatırım aracı olarak öne çıkmaktadır. Sistemin çalışma şekli ise şöyledir: Müşteriler cihaz filosunun gerçek bilgi işlem gücüyle desteklenen bir jeton satın alır ve satın alma işleminden sonraki gün madencilikten gelir elde ederler.

GoMining Token nasıl çalışır?

Her GoMining Token (GMT), SHA-256 protokolü aracılığıyla 0,001083 TH/s’lik gerçek bir bilgi işlem gücü birimi tarafından desteklenir. Ayrıca Karma oranı gerçek zamanlı olarak token.gomining.com web sitesinde izlenebilir. Token satışından elde edilen tüm gelir, cihaz filosunun edinilmesine ve yenilenmesine yönlendirilir. Devreye alınan kapasitelerin hacmine eşit, yeni ekipmanın kurulumundan sonra ise yeni jetonlar basılır.

Düzenli gelir artışı için GMT sahnede

İlk basım, 100.000 TH/s ile desteklenen 100.000,000 jetondu. Geçen hafta, yeni ekipman ve yeni kapasitelerin tanıtılmasından sonra, ERC-20 standardında 20.000.000 jeton basıldı ve jetonların yarısı yakıldı. Kapasitenin geri kalanını ise (10.000 TH) tüm jetonlar arasında yeniden dağıtıldı. Bu işlem, tedarik kapasitesini ve gelir durumunu %8,3 oranında arttırdı. Artık 1 GMT, 0,001 TH değil, 0,001083 TH/S tarafından destekleniyor. Böylelikle, BTC’deki günlük geliride artırmış oluyor. Dolayısıyla, jetonun sabit temel büyümesi, fiyatındaki sabit artışın zaten çekirdeğine gömülü olduğu anlamına gelir. Aslında bu durum, ürünü kripto para dünyasında henüz benzeri olmayan bir konuma getiriyor.

Gelecekte her ek emisyonla birlikte jetonlar %20’den %100’e kadar yakılacak ve elde edilen güc aktif jetonlara yeniden dağıtılacak.

GoMining Token’de ortalama 60 W/Th enerji verimliliğine sahip farklı nesil 73.000’den fazla cihazla toplam 200 MW kapasiteli olmak üzere 4 tam operasyonel veri merkezi bulunuyor. Şirketin toplam 100 MW kapasiteli 3 yeni veri merkezinin inşaatı ise devam ediyor.

GMT satın alabilmek için, kullanıcıların satın aldığı coinlerin transfer edileceği ETH veya BSC adresine ve ayrıca madencilikten elde ettigi kazancın yönlendirileceği bir BTC adresine sahip olması gerekir. 

Jeton sahiplerinin günlük gelirleri doğrudan bilgi işlem gücünün bulunduğu havuzdan jeton sahibinin belirttiği BTC cüzdanına yönlendirilir.

Sizde kripto para madenciliğinin detaylarını merak ediyorsanız, buradan GMT Token Talk grubuna katılabilir ve 1.500’den fazla kripto para madencisi ile bir araya gelerek fikir alışverişi yapabilirsiniz.