Rekabetçi oyunlarda bilgisayar ve internet performansının yanı sıra çevre birimleri etkili oluyor. Bu nedenle oyuncu odaklı mouse modelleri birçok kişinin radarına giriyor. Sizler için fiyat performans oranıyla en iyi oyuncu fareleri listesi hazırladık. Derlediğimiz ürünler ağırlıklı olarak 1000-2000 TL bandında ancak fiyatın bu alt ve üstünde de birkaç alternatif seçtik.
Derlediğimiz ürünlerle birlikte oyuncu faresi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de yazımızda açıkladık. Böylece daha doğru ve kolay bir seçim yapabilirsiniz.
Oyuncu faresi alırken dikkat edilmesi gerekenler
Fare seçimi yaparken, oyun odaklı olsun ya da olmasın, ilk göz önüne alacağınız nokta tasarım olmalıdır. Özellikle el yapınıza uygun olmayan ürünler seçtiğinizde, iyi bir deneyim elde etmeniz oldukça zor. Bu yüzden rahat kullanacağınız tasarım yapılarını tercih etmelisiniz. Diğer yandan ürünün kablolu veya kablosuz olmasına da karar vermelisiniz. Ancak bu seçimi yaparken, uygun fiyatlı modeller özelinde, kablolu seçeneklerin daha düşük gecikme süreleri sunduğunu bilmelisiniz.
Ağırlık noktasında da kullanım alışkanlığınızın rolü büyük olacaktır. Bu kapsamda ihtiyacınıza ve size uygun ağırlıktaki modellere yönelmelisiniz. Hafif modeller size uygunsa, fiyat performans odaklı en iyi oyuncu fareleri listemizde çok sayıda alternatif göreceksiniz. Diğer yandan ortalama ağırlıklı modeller de derlememizde mevcut.
Oyun faresinin en önemli özellikleri ise gecikme süresi, DPI değeri ve programlanabilir tuşlar diyebiliriz. Özellikle e-Spor müsabakalarında düşük gecikme süreleri oyuncuları öne geçiren noktalar arasında yer alıyor. DPI değeri ise farenin duyarlılığını diğer bir deyişle hassasiyetini ifade eder. Geniş aralıklı DPI değerleri size kendinize göre bir ayar yapmanızı sağlayacaktır.
Fiyat performans canavarı oyuncu fareleri
Derlediğimiz listede fiyatı ve özellikleriyle dikkat çeken ürünleri bir araya getirdik. Seçtiğimiz modellerin fiyatı ise 1000 TL ile 2000 TL aralığında oldu. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan ürünlere geçelim.
1 – Logitech G203
Uygun fiyata yüksek performans için tasarlanan Logitech G203, 1 ms LIGHTSYNC kablosuz gecikme süresi ve 8.000 DPI çözünürlük değerine sahip. Teknik özellikleriyle öne çıkan model aynı zamanda tasarımıyla gözleri üzerinde topluyor. RGB aydınlatmalı farede 16.8 milyon renk arasından istediğiniz seçimi yapabilir, ses görselleştirici, dinamik ekran örnekleme gibi özellikleri Logitech G Hub uygulamasından ayarlayabilirsiniz.
2 – SteelSeries Aerox 3 Wireless
Hafifliği ve ergonomisiyle öne çıkan fare, 66 gram ağırlığında ve cihazın pil ömrü de oldukça vaatkar. Ürünün kullanım ömrü, 200 saate kadar varıyor. Diğer yandan 2,4 GHz bağlantılı model, 1 ms tepki süresine sahip.
Bu sayede kullanıcılar, fare ile verdiği aksiyonları daha hızlı şekilde görebiliyor. Ayrıca SteelSeries’in geliştirdiği Quantum teknolojisi de cihazın hızını öne çıkarıyor. Markanın teknolojisi sayesinde, sinyal aktarımı yüzde 20 oranında hız kazanıyor.
3 – Razer Basilisk X HyperSpeed
Fiyat performans odaklı en iyi oyuncu fareleri listemize Razer’dan bir model de seçtik. Fare, 6 programlanabilir tuşu ve 50 milyon tıklamaya dayanan mekanik anahtarlarıyla öne çıkıyor. Aynı zamanda model, 2.4 GHz dongle bağlantısıyla gecikme hızı noktasında kablolu ürünleri aratmıyor. Bu noktada marka, HyperSpeed adını verdiği teknolojiyi kullanıyor. Ayrıca ürünün DPI değeri 16.000 seviyesine kadar ulaşıyor. Pil ömrüne baktığımızda ise Razer’ın faresinin 285 saat ultra hızlı şekilde çalıştığını görüyoruz. Normal kullanımda ise bu süre 485 saate kadar çıkıyor.
4 – SteelSeries Rival 3
60 milyon tıklama ömrü, yeni core sensörü, üç bölgeli RGB aydınlatması gibi özellikleriyle öne çıkan fare, fiyatıyla da dikkat çekiyor. Bu yüzden fiyat performans odaklı en iyi oyuncu fareleri listemizde ürün kendine yer buldu. 77 gram ağırlığı bulunan fare oldukça hafif ve ele oturan bir yapıya sahip. Diğer fare modelleri ile kıyaslandığında neredeyse 20-30 milyon daha fazla tıklama ömrü bulunan fare, deyim yerindeyse ömürlük görünüyor. Ayrıca modelin üzerinde 6 adet programlanabilir makro tuş yer alıyor. Engine 3 yazılımıyla bütün tuşlar ve RGB aydınlatmalar da ayarlanabiliyor. Ürünün hassasiyeti ise 8.500 DPI değerinde.
5 – MSI Clutch GM41 Wireless
Oyuncu ürünleriyle popüler olan MSI, fare modelleriyle de dikkat çekiyor. Markanın ürün, 20.000 DPI değeri ve 1 ms gecikme süresiyle öne çıkıyor. Ayrıca cihazın OMRON anahtarları, 60 milyon tıklamaya kadar dayanıyor. Tasarım tarafına baktığımızda ise RGB desteğiyle MSI mouse gözleri üzerinde topluyor.
Yukarıdaki ürünlere alternatif modeller de fiyat performans odaklı en iyi oyuncu fareleri listemizde mevcut. Dilerseniz tüm modelleri ve fiyat bilgilerini aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.
Logitech G203 almıştım, resmen zaman ayarlı bozmuşlar fareyi. Tam garantisi bitti, mouse topu bozuldu. Şimdi de sağ tuş temassızlık yapıyor, ne diyeyim 🙂