Akıllı telefonlardaki en önemli konulardan biri de arayüzün başarısıdır. İşletim sistemi ne kadar güçlü olursa olsun, kullanım kolaylığı sağlamadıktan sonra sistemin geniş kitlelere yayılabilmesi olanaklı değildir ne yazık ki. Zaten şu anda işletim sistemlerindeki savaşın da bu yöne kayması bu durumun açık bir göstergesidir.
SwipePad
Android’in arayüzü kimilerine göre çok başarılı olmakla birlikte bazı kullanıcılar çeşitli üçüncü şahıs yazılımlar ile sistemin desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Buradan hareketle, Android’in kullanımını kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla geliştirilmiş birçok mobil yazılım mevcut. Onlardan en yenisine yazımızda yer verdik.
SwipePad isimli Android uygulaması, telefonunuzda ön yüklü olarak gelen veya sonradan yüklenmiş üçüncü şahıs yazılımları listeleyebiliyor. Bekleme ekranına dokunarak açılan menüden parmağınızı ekran üzerinde gezdirerek istediğiniz yazılımı açabilirsiniz. Ayrıca yanlış bir simgeye tıkladığınız takdirde hemen doğru simgeye tıklarsanız telefon, ikinci tıklamanızı algılayarak istediğiniz yazılımı açacaktır.
{pagebreak::SwipePad İndirme Sayfası}
SwipePad İndirme Sayfası
Son derece başarılı çalışan SwipePad ayarları altında çeşitli kişiselleştirmeler yapabiliyorsunuz. Başlangıçta çalıştır, destek gibi temel yazılım ayarları ve bilgilendirmelerinin yanında uygulamaya has bir takım kontrolleri de ayarlayabilmek mümkün.
Bekleme Ekranınız Aynen Kalıyor
İyi üşünülmüş en önemli ayrıntı ise SwipePad’in nasıl ekrana geleceğinin ayarlanması olmuş. Zira bu sayede hem telefonunuzun temel bekleme ekranı özelliklerini kullanabiliyorsunuz hem de yazılımın istediğiniz yöntemle açılabilmesini ayarlamış oluyorsunuz.
Ücretsiz olarak sunulan ve Android Market üzerinden indirilebilen yazılım henüz beta aşamasında ve testler sürüyor. 18 Ocak tarihi itibariyle yeni sürüme güncellenen yazılımı Android Market üzerinden SwipePad araması yaparak indirebileceğiniz gibi aşağıdaki barkodu okutarak da telefonunuza yükleyebilirsiniz.
:: Yazılımı başarılı buluyor musunuz? Kullandığınız SwipePad türevi yazılımlar neler?