Çin merkezli teknoloji devi Huawei, son yıllarda yaşanan yaptırımlardan dolayı ağır darbeler aldı. Şirketin küresel satışları epey etkilenirken, bunun başında gelen en önemli unsurlardan biri de Google lisanslarının iptal edilmesi oldu. Huawei’de tüm bu sorunları aşmak için Google’ın Android sistemine alternatif olarak kendi ekosistemini geliştirdi.
Huawei’nin yeni ekosistemi HarmonyOS, şimdiden Android işletim sisteminin yerini almaya başladı ve milyonlarca kullanıcıya da ulaştı. Henüz geçtiğimiz aylarda toplam kullanıcı sayısı 40 milyon olarak açıklanırken, bu rakam şimdi tekrar güncellendi.
HarmonyOS kullanıcı sayısı 70 milyonu aştı
Geçmişe baktığımızda HarmonyOS 2.0 kullanıcı sayısı ilk haftada 10 milyon, 15 gün içerisinde 15 milyon, bir ayda 30 milyona kadar ulaştı. Şimdi ise Çinli üretici bu rakamın iki aydan kısa sürede 70 milyonu aştığını açıkladı.
Şu anda 100’e yakın Huawei ve Honor markalı telefonlar, tabletler ve diğer desteklenen cihazlar HarmonyOS 2.0 güncellemesine kademeler halinde kavuşmaya başladı. Bu modellerden bazıları resmi sürümü alırken, bazıları ise genel ve dahili test aşamasında kullanıcılara sunuluyor.
Huawei, önümüzdeki günlerde desteklenen modellerin kapsamını genişletecek. Şirket, eski akıllı telefonları P10 ve Mate 9 gibi modellere de yeni işletim sistemini ulaştıracak.
HarmonyOS 2.0, akıcı bir arayüz deneyimi sunuyor
Huawei’nin yeni ekosistemi HarmonyOS, gerek beta sürecinde gerek ise kararlı sürümde şaşırtıcı bir performans sergiliyor. Henüz daha çok yeni bir sistem olan HarmonyOS’un beş önemli etkeni var. Bunlar; kararlı ve sorunsuz çalışma, saf ve güvenli sistem, daha uzun pil ömrü, basit masaüstü kartları ve çoklu cihaz desteği.
Çinli üreticinin yeni işletim sistemi eğer belirlenen kullanıcı sayısına ulaşırsa ve şartları karşılarsa, diğer üreticiler tarafından da kullanılabilecek. Şu anda pek çok üretici tarafından takip edilen HarmonyOS, ilerleyen zamanda farklı akıllı telefonlara da gelebilir.
Huawei Tablet aldım ve işletim sistemi Harmony os2. Arayüz güzel akıcı makine hiç kasılmıyor ancakuygulama olmayınca bu makineler sadece donanım. Genelde Google servisi kullanmıyorum ama YouTube üyeliğim var. Kurmak pek sorun olmadı ama diğer uygulamalar için sürekliapk sitelerine yönlendiren bir market var. Netflix markette yok. Kurduğunda ilk önce stabilde çalışmadı. Google dışındaki firmaların uygulamaları markette eksiksiz olmalı.
Abi p9a bile getirmişler benim mate 10 lite ben boşta kaldım gelmez mi en az k720 işlemci istiyorlar k659da kalmışımm🤦♂️🤦♂️
Kullandığımız uygulamaların yarıdan fazlası google a ait ve hiçbiri resmi olarak yok. Oynadığımız oyunların yarısı tencent e ait. Onlarda yok. Ne yapıcam ulan ben bu cihazda diye sorarım.
Sadece Çin kullansa dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olur 😅