Müzik endüstrisinin dosya paylaşımı ile büyük bir mücadele içinde olduğunu biliyoruz. Dünyaca ünlü yıldızlar artık eskisi kadar çok albüm satamıyorlar. İnternet üzerinden paylaşılan şarkılar, normal albüm satışlarına kıyasla çok daha fazla kişiye ulaşsa da, müzik şirketleri ve sanatçılar hala albüm satışından para kazanmak istiyorlar. Bu sebeple dosya paylaşımı yapanlara karşı savaş halindeler.
Bu karikatüre bir daha yer vermezsek olmaz
Demos adlı bir araştırma şirketinin son yaptığı çalışma ise dosya paylaşımı yapanların aslında müzik şirketleri ve sanatçıların en sadık müşterileri olduğunu ortaya koydu. 16 ve 50 yaşları arasındaki yaklaşık 1000 kişi arasında yapılan ankette oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanların %10′u Pirate Bay ve benzeri sitelerden müzik indirdiklerini belirttiler.
Müzik marketlerden alışveriş yapan az sayıda kişi dosya paylaşımı yapanların arasından çıkıyor
Anketten elde edilen ilginç sonuç bu değil elbette. Dosya paylaşımı yaptığını belirtenlerin %80′i müzik satın almak için yılda ortalama 126 $ harcadıklarını belirtirken. Dosya paylaşımı yapmayanların ortalaması ise sadce 72 $’da kaldı. Bu araştırmanın ortaya koyduğu şey ise korsanların, müzik şirketlerinin en büyük müşterileri olduğu. Müzik endüstrsinin ileri gelenleri, dosya paylaşımı yapanları karşılarına almadan önce şimdi bir kez daha düşünmeliler çünkü en önemli müşterilerini tamamen kaybedebilirler.
:: En son ne zaman para vererek bir albüm aldınız?
günümüzün bir gerçeği artık korsan olmadan reklam olmaz neden orjinal alıcak adam da bi kalitesine bakıyor ve kaliteyide korsan paylaşımlardan öğreniyor…
Orjinal albümün havası başka oluyor. Lakin 600 tl maaş alan bir adamın albüme para vermesini kimse beklemesin.