Apple’ın, yüzün 3 boyutlu modelini üreterek kimlik doğrulama gerçekleştiren Face ID sistemi 5 yıldır kullanılıyor. Hem iPhone’un kilidini açmak için hem de App Store gibi dijital servislerde alışveriş yapmak için kullanılan Face ID, olası bir bozulma durumunda kolaylıkla onarılamıyor.
Face ID’nin onarılabilmesi için ekranın veya kasanın tümüyle değiştirilmesi gerekiyor. Bunun sebebi ise, ön kamera dahil Face ID’nin barındırdığı bileşenlerin iPhone’a tümleşik olmasından kaynaklanıyor. Haliyle ekranda kusur olmasa bile sırf yüz tanıma sistemi bozulduğu için değiştirilmesi, ek maliyet olarak geri dönüyor.
Katlanabilir iPhone bekleyenlere kötü haber!
Yıllardır beklenen katlanabilir iPhone için kötü bir haber geldi. Cihazın çıkış tarihi, beklenenden daha farklı olacak.
Katlanabilir iPhone bekleyenlere kötü haber!
Yıllardır beklenen katlanabilir iPhone için kötü bir haber geldi. Cihazın çıkış tarihi, beklenenden daha farklı olacak.Face ID onarımında yeni dönem
MacRumors’un aktardığı bilgilere göre, Apple Store’lardaki teknik servisler ve Apple’ın yetkili servis sağlayıcıları artık TrueDepth kamera bölümüne erişim sağlayabilecek. Bu durum, Face ID sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan ön kamera ve diğer modüllerin bağımsız olarak tamir edilebileceği anlamına geliyor.
Teknik servisler öncelikle Apple’ın Araç Servis Seti aracılığıyla Face ID ünitesinin değişimine gerek olup olmadığını tespit edecek. Ardından gereken işlem yapılacak.
Bilindiği üzere Face ID ilk olarak 2017 yılında tanıtılan iPhone X ile hayatımıza girmişti. O tarihten beri amiral gemisi iPhone modellerinde kullanılmaya devam ediyor. Ancak paylaşılan bilgiye göre sadece 2018’de tanıtılan iPhone Xs ve sonraki serilerin Face ID modülü onarılabilecek. iPhone X ise bu destekten mahrum kalacak.
iPhone tamir ücretleri düşecek mi?
Apple’ın yeni kararıyla artık Face ID’yi onarmak için iPhone’un ekranını veya kasasını tümüyle değiştirmek gerekmeyecek. Dolayısıyla tamir sürecindeki ek maliyetler ortadan kalkacağı için, onarım fiyatlarının da düşeceği tahmin ediliyor.
Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum kısmında veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.