Resmi olarak çıkışına bir haftadan az bir süre kalan Pardus 2009 için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Geliştirici ekibin yeni yayınladığı ikinci çıkış adayı sürümle birlikte, birçok hatadan arındırılmış ve yeni bir arayüze sahip Pardus 2009’u herkesten önce deneyebilirsiniz.
Geniş bir donanım desteğine kavuşan Pardus 2009 RC2, aynı zamanda KDE 4.2.4, Linux kernel 2.6.30.1, OpenOffice.org 3.1.0.6, Mozilla Firefox 3.5, Gimp 2.6.6, K3b 1.66 ve Xorg 1.6.2 gibi popüler açık kaynak uygulamalarının ve sistem bileşenlerinin en son sürümlerini de içeriyor.
Yenilikler Bitmiyor!
Görsel yönden ağır makyaja tabi tutulan Pardus 2009 RC2, yeni duvar kağıtları ve simgesetleriyle de kullanıcılara farklı seçenekler sunmayı hedefliyor. Kaptan ve Göç Aracı‘nı da yenileyen milli işletim sistemimiz Pardus 2009’u aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:
:: Pardus 2009 RC2 sürümü ücretsiz indirin.
:: Pardus’u daha önce denediniz mi?
Bilgi İçin : Pardus
şuna milli diyip durmayın arkadaş alıyorsunuz forddu boyuyorsunuz modifye ediyorsunuz diyebiliyormusunuz bu milli araba oldu buda öyle bişe lunix işte adı üstünde dagıtım bu dagıtım bunu sizin gibi tercübeli insanlarda yaparsa yandık tubitakta pardus geliştirenler pardusu babasının malıymış gibi yapıyorlar gnome çok istenen bir olay yıllardır isteniyor pardus elinin tersiyle itiyor kde diyor başka bir zımpırtı demiyor.Biri çıktı geliştirici yok dedi yok bu yok şu mu memlekette hiçmi yazılım mühendisi yetişmiyor ay pardon tabiye ösym sınavı var o sınavda oranın puanını alacam diye yıllarını herder eden sıkıntıya düşen gelecegim diyip hayatının baharında sıkıntıya düşen gençlerimizi var kimse biz bu gençleri sınava sokacagımıza adam gibi egitim verelim hepsi okusun diyen yok öss sınavı gereksizdir o sınavda yüksek not alan zeki degil sadece çalışkandır zeka sınavla ölçülmez.Tübitak kurslar açsın bunun egitimini gençlere versin bakın bakalım össde 350 alan adam kadar adam çıkmıyormu yazılımda.Bir simge seti çıkarmış koca harflerle yazmış turk yaptı iyide ismi niye turk degil miki 🙂 anlamadım bu sistem milli sistem degil bir sistemin ülkemizde yapılan dagıtımıdır bu ve dagıtım milli dagıtımdır ama sistem degildir.İdrak etmekte zorlanan arkadaşlar olabilir ama bunu sizin gibi tercübeli insanalr kesinlikle iyi bilir.
Pardus ile ilgili merak ettiğim birşey var: Bu sistem üzerine Adobe’un Photoshop, Flash, Dreamweaver gibi programlarını ya da diğer tasarım proglamlarını, ayrıca video-ses edit programlarını kurmak mümkün mü? Bilen biri cevap verirse çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler…
13 Temmuz 2009 00:53
14 saatte 753 kişi okumuş bir kişi yorum yapmış, bir arkadaş soru sormuş. Demek ki mühim bir mevzu değil. Zira ilk yorumcu arkadaş açık seçik yazmış her bir şeyi. Ama ben yine de Pardus’u gelecek açısında çok umutvar görüyorum. Sıra artık gnome de. Ee hadi Tübitak sıva kolları…
pardusu neden cafeler aracılığı ile yaymayı düşünmüyorlar anlam veremiyorum buna . msn ve oyuna yönelik çalışmalar la internet cafelerin ihtiyaçları doğrultusunda iyileştirmeler yapılıp son kullanıcılara ulaşılması yaygınlaşma açısından hızlı bir yöntem olacağını düşünüyorum . bu fikrimi sdn aracılığı ile pardus geliştiricilerine iletmek istiyorum .
yukledim. linphone yukleyecegimde Compiler error diyor. ubuntu dan da kotu. hic bir program yuklenmiyor. burnumdan getirdi. windows da cift tikliyorsun .exe dosyasina tamam. bunda terminali ac, home..configure yaz, make yaz, falan yaz. Bir harf eksik yazilirsa veya Buyuk/kucuk harf degisikligine dikkat edilmezse, uygulama olmuyor. Ne bu ya DOS a geri donduk. Hani grafik arayuz vardi. Palavra. Linux dilini bilmeyenler bir program yukleyemezler. Muhendiste olsa olmuyor. DIger yandan windows ta 9 yasindaki cocuk hackliyor siteleri. Demek ki windows o kadar basit.
Ctrl-C de yapilmiyor terminalde. o kadar ugrastiktan sonra olmuyor. muhendis bile anlamiyorsa linuxten, pardustan, ne ise yarar bu yazilim.
pardus için geri geride saysanız ileride saysanız ritmikte saysanız pardus pahalı bir proje olmaktan öteye gidemeyecektir kde ile
Yorumlar çok üzücü, kendimi yorum yapanların cehaleti ile teselli etmeye çalışıyorum. Yoksa açık kaynak dünyasına YALI,PISI,COMAR ve daha birçok yeni teknolojiyi kazandıran, yabancı birçok kişi ve kuruluşun dikkatini çekmiş ve güzel yorumlar almış bir yapıyı göremiyor olmak kötü birşey olurdu.
Yok mu eksikleri, var tabiki,ama bu eksiklerin giderilememesi genel kanının aksine yazılımcı yokluğundan değil, yazılımcıların egoistliğinden, ülkemizdeki sosyolojik yapı, açık kaynak bilinç düzeyi, ekonomik şartlar vb gibi birçok etmenden kaynaklanmaktadır, bunun iyi analiz edilmesi gerekir.
Ayrıca birşeyin sizin egonuzu tatmin etmiyor oluşu o şeyin kötü olduğu anlamına gelmez, yoksa yanılıyor muyum ?
Alışkanlıklarınızdan , kolaycılığınızdan vazgeçmeyin ama neyi neden kötülediğinizin de farkında olun.