Rusya, Ukrayna işgali sonrası diğer ülkelerden ve siber dünyadan bir dizi yaptırıma maruz kaldı. Fakat yaptırımlar, savaşı durdurmaya yetmiyor. Rusya bazı yerlerde yaptırımlara karşı kendi çözümlerini sunarken bazı yerlerde de etkilerini yaşamak zorunda kalıyor.

Rusya’ya yapılan yaptırımlardan biri de Google’ın Play Store ve YouTube abonelikleri dahil tüm ödemelerini askıya almak oldu. Rus teknoloji geliştiricileri de Google Play Store’un yerini alacak yeni NashStore mağazasını duyurdu. Peki NashStore ne zaman açılacak ve detayları neler? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Rusya’nın uzayda bırakmakla tehdit ettiği astronotun akıbeti belli oldu

Rusya’nın uzayda bırakmakla tehdit ettiği astronotun akıbeti belli oldu

Rusya'nın uzayda bırakacağı iddia edilen ABD'li astronot Mark Vande Hei, Rus uzay aracını kullanarak Dünya'ya dönmek üzere yola çıktı.

NashStore, Rusya’nın ulusal bayramında açılacak

Rus teknoloji geliştiriciler, NashStore mağazasını Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı’nın zaferini kutladığı 9 Mayıs tarihinde kullanıma sunacak. NashStore, kelime anlamı olarak İngilizce’de “OurStore” anlamına geliyor bu da Türkçede Bizim Mağaza anlamına geliyor.

NashStore, Android mobil cihazlara hizmet verecek ve ödemeleri Rusya’nın Mir banka kartı alacak. Mir banka kartı ise Rusya Merkez Bankası tarafından 2017 yılında çıkan ulusal ödeme sistemidir.

Rus dijital platform proje direktörü Vladimir Zykov, mağaza ile ilgili yaptığı açıklamalara şunları söyledi:

“Ne yazık ki, Ruslar artık normal şekilde uygulama satın almak için Google Play’i kullanamıyor ve geliştiriciler gelir akışlarını kaybetti. Bu yüzden Rus uygulama mağazası NashStore’u yarattık.”

Rusya’nın maruz kaldığı yaptırımlarından biri de ülkenin Instagram’a erişiminin tamamen kapanması oldu. En çok ses getiren uygulamalardan olan bu yaptırım, bir kez daha bir süreliğine açıldıktan sonra tamamen kapandı. Rusya ise yine Play Store yaptırımında olduğu gibi Rossgram adı altında kendi Instagram uygulamasını geliştirdi.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Rusya’nın yaptırımlar karşısında izlediği politikalar nasıl? Düşüncelerinizi yorum kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.