Real Player, QuickTime, Windows Medya Player veya Winamp gibi yazılımların burada yeri yok. Eski demode yazılımları unutun. Basit ama etkili medya oynatıcısından tutun en karmaşık ürüne kadar, en popüler olan yazılımları sizler için topladık. Bu yazılımda mutlaka sizlerin de ilginizi çeken bir ürün bulacaksınız.
En popüler medya oynatıcılarını sizler için seçtik.
Internet üzerinden video veya mp3 dinleyin. Web Radyo istasyonlarına bağlanın. Video Codec’lerle uğraşmayın. Hatta müzik CD’sinden MP3 yapan programlardan tutun, sabit diskinizde bulunan mültimedya verilerini sistemi kasmadan oynatan programlara mutlaka bir göz atın.
{pagebreak::DivX}
DivX
İlk medya oynatıcımızın adı DivX. Hem Mac hem de Windows platformlarda çalışan bir oynatıcı olan DivX, HD H.264 (.mkv) dosyalarını da oynatabilmesi ile ilgi çekiyor. Yazılımın içinde DivX Player, DivX Community Codec, DivX Web Player ve DivX Converter fonksiyonlar yer alıyor. Bu fonksiyon ile yüksek çözünürlüklü videolar da oluşturulabiliyor.
DivX tüm tarayıcılarla uyumlu. Bu ürün elbette DivX teknolojileri ile üretilen videoları da oynatabiliyor.
{pagebreak::AIMP Classic}
AIMP Classic
Winamp’dan mı sıkıldınız. O zaman AIMP Classic’i bir deneyin. AIMP Classic, Winamp’dan daha hızlı çalışıyor ve çok daha az kaynak tüketiyor. Esas özelliği gelişmiş bir mültimedya oynatıcısı olan bu ürün aynı zamanda çeşitli dosya uzantılarını dönüştürebiliyor.
AIMP Classic, sürekli yeni özellikler ekleniyor. Bu oynatıcı en az Winamp kadar popüler.
{pagebreak::aTunes}
aTunes
aTunes, sabit diskinizdeki müziklerinizi arşivleyen bir yazılım. Bu yazılım müzik CD’lerinizi mp3’e dönüştürebiliyor. Bu ürünü farklı kılan bir özellik oluşturduğunuz müzikleri internet’de Radyo Stream olarak yayınlayabilmeniz.
Java bazlı bir uygulama olan aTunes, FLAC, MP3, OGG, WMA, WAV ve MP4 formatlarını oynatabiliyor. Tag Editörüne sahip olan bu program, MP3, OGG ve WMA gibi formatlara, resim ve albüm adı gibi ek bilgiler de ekleyebiliyor.
MP3’lerinizi internet üzerinden paylaşın.
{pagebreak::Clipinc}
ClipInc
ClipInc ile mp3’lere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Internet radyo istasyonlarının yayınlarını kaydedebilen ClipInc, bu yayınları mp3 parçalarına ayırabiliyor. Yaklaşık 1000 adet radyo istasyonunu destekleyen bu program aynı anda üç adet radyo yayınını kayıt edebiliyor. Kayıt ettiğiniz dosyalar sunucularla haberleşip şarkı adı ve şarkıcı olarak adlandırılıyor.
İnternet’teki radyo yayınlarını kayıt edebiliyor.
{pagebreak::GOM Player}
GOM Player
GOM oynatıcısı Asya kıtasının en popüler mültimedya oynatıcısı. Bu ürün birçok dosya formatını zahmetsizce oynatabiliyor. Codec’i farklı olan dosya sistemlerinde, Codec’i internet üzerinden arayıp kendisine yükleyebiliyor. Altyazı desteğine sahip olan bu yazılım, bozuk olan AVI dosyalarını da oynatabiliyor. Kullanıcı dostu bir arayüzüne sahip olan GOM gerçekten kolay bir kullanım sunuyor.
AVI, DAT, DivX, MPEG ve XviD dosyalarını zahmetsizce oynatabiliyor.
{pagebreak::JetAudio}
JetAudio
JetAudio, hem video hem de müzik dosyalarını oynatabilen bir program. Müzik CD’lerini dönüştürmek, ses kayıtları oluşturmak ve en sevdiğiniz parçaları CD’ye kayıt etmek JetAudio için hiç de sorun değil. WAV, MP3Pro, OGG, WMA, MPEG, AVI, WMV, RM, MIDI ve MP3 dosya formatları destekleniyor. Bu ürün aynı zamanda 20 kanallı Ekolayzır , ses dosyaları için efektler, web radyo özelliği, Spectrum Analyzer ve birçok Encode özelliğine de sahip.
Bu yazılım için donanım ürünleri de geliştirilmiş durumda.
{pagebreak::Media Player Classic – Homecinema}
Media Player Classic – Homecinema
Media Player’in biraz daha kırpılmış versiyonu olan Homecinema, birçok video formatını herhangi bir Codec olmadan oynatabilen bir ürün. VCD, SVCD, ve DVD formatlarını destekleyen MPEG-2 codec’i bu ürünün içinde yer alıyor. Homecinema aynı zamanda altyazı desteğine de sahip. DivX ile LPCM, MP2, AC3 ve DTS gibi ses çözücüleri bu ürün için sorun değil.
Oldukça basit fakat etkili bir program.
{pagebreak::Phonostar Player}
Phonostar Player
4400 radyo istasyonunu bilgisayarınıza aktaran Phonostar Player, dinlediğiniz yayınları kayıt etmesi ile ilgi çekiyor. Burada istediğiniz müzik türlerine göre arama yapmanız mümkün. Ayrıca kanallarının önümüzdeki saatlerde çalacağı parçalar hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Phonostar Player aynı zamanda haber bölümüne de sahip. Burada şarkıcılarının konserleri ve albümleri hakkında bilgiler yer alıyor.
Phonostar Player aynı zamanda bir haber servisine de sahip.
{pagebreak::Adobe Flash Player}
Adobe Flash Player
Bu ürün mutlaka herkeste olması gerekiyor. Adobe Flash Player, Internet Explorer, Netscape, Mozilla, Firefox Opera adlı tarayıcıların içinden Flash animasyon, oyunlar ve Flash videoları oynatabiliyor. Adobe Flash Player bir kere kuruyorsunuz. Kurulumdan sonra hiç bir şey yapmıyorsunuz. Tarayıcılar her şeyi kendileri yapıyor.
Bu program mutlaka yüklenmeli.
:: Sizce en iyi medya oynatıcısı hangisi?
Harika bir ses oynatıcı
Ayıp etmişsiniz. Kmplayer unutulmuş.
9 tane mi var ben mi yanlış saydım?
çok teşekkür ederim arkadaşım gerçekten çok güzel bi site ve çok önemli bir hizmet veriyorsunuz gerçekten çok teşekkür ederim..
arkadaşım gerçekten çok teşekkür ederim çok iyi bir hizmette bulunuyorsunuz siteniz de harika..
media player classic + klcodec full hepsine yetiyor. liste kullanmak isteyen de winampı kullanır. tamam
kmplayeri de es geçmemek gerekir.
ben Aimp i 1,5 senedir kulllanıyorum ondan önce winamp ı kullanıyordum şimdi winamp ı unuttum süper bir yazılım Aimp.herkese tavsiye ederim
smplayer ve kmplayer gom player’dan sonra es geçilmeyecek alternatifler bence
bence alemin kralı Kmplayer ama her nedense listede bile yok.
Özellikle bu makaleyi inceledim yanlız çok önemli bir programın unutulmuş olduğunu farkettim.O da Güney Kore tasarımı KMPlayer..
Özeliikle filmelerde gerek gürüntü kalitesi gerek ise ses kalitesindeki artış sayesinde kendini bu listede görmeyi hakediyor.KMPlayer gibi bir medya oynatıcının sitesi olmaması üzücü ama programı indirmek için forum arayüzü ile kullanıcılarına ulaşıyor.Programı İngilizce kurup sonradan enteresandır ki siz hiçbir şey yapmadan Türkçe desteği geliyor.Türkçe desteği sayesinde medya oynatırken sağ klik yaptığınızda karşınıza kolay,kullanışlı ve anlaşılır yönetim seçenekleri çıkıyor.Altyazı seçenekleride gayet geniş.Sırf ses kalitesini bozmadan arttırdığı için bu programı tavsiye ederim.Kesinlikle beyeneceğinize eminim
Özellikle bu makaleyi inceledim yanlız çok önemli bir programın unutulmuş olduğunu farkettim.O da Güney Kore tasarımı KMPlayer..
Özeliikle filmelerde gerek gürüntü kalitesi gerek ise ses kalitesindeki artış sayesinde kendini bu listede görmeyi hakediyor.KMPlayer gibi bir medya oynatıcının sitesi olmaması üzücü ama programı indirmek için forum arayüzü ile kullanıcılarına ulaşıyor.Programı İngilizce kurup sonradan enteresandır ki siz hiçbir şey yapmadan Türkçe desteği geliyor.Türkçe desteği sayesinde medya oynatırken sağ klik yaptığınızda karşınıza kolay,kullanışlı ve anlaşılır yönetim seçenekleri çıkıyor.Altyazı seçenekleride gayet geniş.Sırf ses kalitesini bozmadan arttırdığı için bu programı tavsiye ederim.Kesinlikle beyeneceğinize eminim
kmplayer adlı bir medya oynatıcısı da var. .mkv dosyaları dahil her türlü dosya türünü oynatabiliyor. diğer programlara göre çok daha gelişmiş ve fazla özelliği var.
Bunların babası ve en kullanışlısı KM player’ı unutmuşsunuz. Ayıpladım 😉
bence vlc playeri unutmuşsunuz ne codec ne bişey. 4-5 mb. bişey ve herşeyi oynatıyor. alt yazıları otomatik tanıyor. flv,divx,mkv,mp3,… oynatıyor. başka hiçbir player kurmanıza gerek yok
Foobar’ı göremeyip de abuk subuk pek çok yazılımı görmek sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle yapıldığını gösteriyor bu araştırmanın(!).