Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bilişim Zirvesi’nde konuştu. Peki, hangi noktalara değindi? Başbakanın konuşmasından satır başları ile sizlerleyiz.
Başbakan Binali Yıldırım Bilişim Zirvesi’nde
Bilişim Zirvesi’nde konuşmacılardan biri olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:
“Altyapı gerekli olmasına rağmen tek başına bir unsur değildir. İkinci ve en önemli diğer konu da üst yapıdır. Bir adım öne geçirecek yenilikçi ürünlere milli ve yerli akıl teriyle geliştirilen ürünlere ihtiyacımız var. 2023’te 10 büyük ekonomiden biri olma hedefimize ulaşacağız. Türk toplumunu bilgi toplumuna dönüştürme çabası bu sektörü daha da önemli kılıyor. Şu anda eğitimde, sağlıkta, tarımda 1700’ün üzerinde hizmet e-devlet üzerinden veriliyor. “
“Daha önceleri operatörlerimiz Türkiye’nin her noktasında 3G erişimi sağladılar. Şimdiyse 4.5G sağlandı. 5G‘ye ve ötesine ilişkin açılımları içerecek biçimde yerli ürünler için çalışmalar devam ediyor. 2002 yılında 20 milyar olan sektör 90 milyara yükseldi ve dört katın üzerinde büyüdü.”
Bilişim sektöründe vergiler ayak bağı olmayacak
“Ülkemizde internet kullanımı çok hızlı bir şekilde arttı. AİKER bir ofisini Singapur‘a birini İstanbul’a açtı. Bilişim artık belli ülkelere özgü olmayacak, dünyanın her yerinde yaygınlaşacak. 2000 öncesinde en büyük güç paraydı. Şimdi paranın yerini bilgi aldı. Bilgiye sahipseniz güce de sahipsiniz. Sektör vergilerinde düzenlemeler yapıldı; internet erişimi yaygınlaştırıldı. Sektörde kayıt dışılığın önüne geçen düzenlemeler yapıldı. Verginin bilişim sektörünün önünde ayak bağı olmasının önüne geçeceğiz. Şimdi para değil bilgi zamanı.”
“Bilginin üretilmesi tek başına yeterli değil. Onun merkezimizde kalması önemlidir. Yakın zamanda sayıları artan veri merkezleri ülkemiz için önemli bir husustur. Bina tahsisinden vergi kolaylığına işletme kredisine, enerjisinden desteğine kadar her türlü destek için çalışma yapacaklara yönelik teşvik paketini yürürlüğe koyduk. Veri merkezlerimizin sayısının artması gerekiyor”
Bu şekilde yeni bir ekosistemin oluşumu sağlanacak. Siber tehditlere karşı mücadelede yeni eylem planı da yeni çalışmaları beraberinde getirecek.”
Bilimle teknolojiyle fazla kafa yormayın mazalllah kafayı yersiniz diyen bosbakanin bu tür yerlerde ne işi var ki
YERLİ ARABA ve YERLİ TELEFON için proje bitiş tarihi ve bütçesini de belirleyelim lütfen
Ne kadar ironik bir başlık eleştirsem yayınlamazsınız korkudan bunuda yayınlamayın lütfen..
İşi bilen bakanlıkta iken bizzat ilgilenen biri olarak ortalama hızı çok yukarılara taşıyacağına, 5g geçiş sürecinde ve siber savunma geliştirme işlerinde çok başarılı işlere imza atılacağına eminim.
Hahahaha ulan istemsizce guldum 🙂
Birileri bir şeyler ezberlermiş sanırım. "Bu bilişim fazla kafa yorarsan sıyırırsın. ", "Kafayı taktın mı işin kötü", "Hikmetine fazla şey yapmamak lazım" gibi saçma laflar etmiyor artık ))
bulut teknolojisi hakkında bilgi mi veriyor acaba 😀
Bulut mulut, bilgisayar milgisayar fazla kafayi takarsaniz siyirirsiniz, onunuze konan neyse kullanin baska seyle ugrasmayin demistir.
önce akk kalksın sonra bakarız gerisine
Gelişmeler iyi güzelde siz ülkede çıkan her olayda internetin fişini çekerseniz bu ülkeye veri merkezimi yapılır . Adamlar neden alsınlarki böyle riski .
Bunlara kafayı takmayın delirirsiniz iyi değil 😀
Neyse ki Çocuk istismarı önergesini geri çektiler!
Serverı türkiyeden alsak 3kat pahalı oluyo bumu ülkede tutmak işi bilmesek inanıcaz para önemli drğil bilgiymiş para olmadan hiç bişi olmaz bari serverları aynı fiyat yapsak kimi yiyo bunlar en kötü ülkeler arasındayız bilişimde ve bu fiyat politakasıyla hiç bişi olamayız
söyleyin de dikkat etsin mazallah sıyırır felan
Yasakçı ve fişlemeci zihniyetin yaptığı bilişim zirvesi. Yok sağolun biz almayalım..
Bu ne anlar teknelojiden. Bulut sistemini tarif etmişti hatırlar mısınız. Bu işlere fazla takılmayalım, yoksa kafayı sıyırırsın demişti. 🙂
Bir haftadır bursa niluferköy telefon kesik dolaylı olarak internetim yok gelen giden de yok adamlar gelicez diyor yalan bilişim olsa ne olucak beceremedikten sonra ? Turkiyedeki bilişim bundan ibaret rezillik
Siz bir şey yapmayın abi ülkenin hali ortada
Bilişim ve türkiyemi oh bir dakika rüyadayim kesinlikle
Gerçekten bilişim sektöründe olmasam inanıcam bu dediklerine. Ülkede vergi yüküyle ezilmeyen kim kaldı ki bu sektörü ezdirmeyeceklermiş. İnternet sansüründe dünyada ilk 10 ülke içerisindeyiz. Sektörün içinde olmayan adama anlatamıyoruz ama sizin bilmediğiniz çok şey var. Sizin o facebook, twitter gibi sosyal ağlara koyulduğunu sandığınız yasakların arkasında kaç milyar euro paramız yandı bunun hesabını yapabilecek tek bir bakan var mı ? VPN'ler bile engellendi ve bü yüzden kaç şirket mağdur oldu. Daha neler neler var. Kılıfları hazır bide. Terörmüş. Terör bi sende mi var ? İyi o zaman terör var diye tüm iletişim hatlarını keselim taş devrine dönelim. Böyle bir kafa yok.
bulutla ilgili konuşmuştu da bulutu anlatırken öyle herşeyi içine atıyoruz işte öyle birşey falan diyerek teknolojiyle ne kadar alakası varsa bir anda döküvermişti ortaya
Pahalı ve kısıtlı internet ona rağmen Kalitesiz hizmet neyse Binali şu bulut sistemini bi anlat biraz dinleyek hele 🙂
Yaw teknolojiye çok kafanızı yormayın bak, sıyırırsınız…
Bilgisayar da tuşa basmayı biliyor mu? Bir röportaj yapın Allah aşkına
Geçen hafta iş için Danimarka'daydım. Herning'de kalıyorduk ve şehirde free wifi vardı "Herning Kommune Internet" diye. Böylece hiç bağlantı sıkıntısı çekmedik. Ama bundan daha da önemlisi bunun hızıydı. Speedtest ile test ettiğimde 60mbit up and 50mbit down olduğunu gördüm. Birileri bilgiye erişim gerekli diyor, diğerleri erişimi sağlıyor. Laf ile peynir gemisi yürümez beyler, icraatı ne zaman göreceğiz!
Canım sen teknolojiyle çok uğraşma. Sıyırırsın.