Türkiye’deki fiber illerinde başlattığı 1000 Mbps hamlesinin karşılığını hızla alan Turkcell Superonline, fiberde iki milyon müşteriyi aştı. Superonline, Edirne’den Diyarbakır’a Gaziantep’ten Kocaeli’ne kadar toplamda 28 ilde, 55 bin km’lik fiber altyapısıyla beş milyon hane için fiber altyapıyı hazır hale getirdi.

Turkcell Superonline fiber altyapısının kullanıldığı evlerin yüzde 30’unun kısa sürede Wi-Fi 6 teknolojisine geçiş yaptığını belirttiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan daha fazla müşteriyi Wi-Fi 6 ile buluşturmak için çalışmaları sürdürürken, Wi-Fi 6E için de testlere başladıklarını duyurdu.

Superonline fiber internetiniz hafta sonu 1000 Mbps olacak!

Tüm zorluklara rağmen iki milyon müşteriyi aştıklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan bu başarıyı Türkiye’deki tüm fiber müşterileri ile kutlayacaklarını belirterek “Kayıtsız şartsız bu hafta sonu boyuncu tüm evlere 1000 Mbps hız hediye ediyoruz” dedi.

İki milyonuncu fiber müşteri Balıkesir’den

Turkcell Superonline’ın iki milyonuncu fiber internet müşterisi Balıkesir’den Anıl Ali Fırat oldu. Murat Erkan, Turkcell Superonline 1000 Mbps hız paketine geçen Anıl Ali Fırat yüksek hızlı internetin tadını çıkarması için teknoloji paketi hediye etti. Beş yıldır Balıkesir’deki müşterilerine fiber internet hizmeti sunan Turkcell Superonline, burada 80 bin haneye erişen fiber altyapıya sahip.

Turkcell’den rekor büyüme! 6 ayda 1.2 milyon yeni müşteri

Turkcell’den rekor büyüme! 6 ayda 1.2 milyon yeni müşteri

Turkcell, 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişikin verileri içeren bir rapor yayınladı. Şirket, bu süre içerisinde geçen yılın aynı dönemine oranla kritik bir büyüme gerçekleştirdi.

“Ortak altyapıya şimdi geçmezsek; üç yıl sonra çok geç kalmış olacağız”

Açıklamasında ortak altyapı vurgusu yapan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “FTTH Council (Avrupa Eve Kadar Fiber İnternet Konseyi) tarafından Mayıs ayında yayınlanan rapora göre; Türkiye 39 Avrupa ülkesi içerisinde fibere erişimde 21. sırada yer alıyor.

Bu rapora göre fiberleşme oranında ülkemiz Avrupa ortalamasının da gerisinde kalmış durumda. Yıllardır söylediğimiz gibi Türkiye’nin kaynaklarının doğru ve verimli kullanılabilmesi adına “ortak fiber altyapıyı” en doğru çözüm olarak görüyoruz.

Hatta birçok Avrupa ülkesinde fiberin yaygınlaştırılmasına yönelik ortak altyapı şirketleri kurulmaya başlandı ve önümüzdeki dönemde fiberleşme konusunda büyük atılımların olması bekleniyor. Şimdiden bu çalışmalara başlayan Avrupa ülkeleri ile makasın açılmaması için bugün harekete geçmek çok önemli. Ortak altyapıya şimdi geçmezsek; üç yıl sonra çok geç kalmış olacağız.

Ülke insanımızın en iyi hizmeti alması için rekabetin altyapıda değil hizmet ve servislerde olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin hak ettiği sıralara yükselmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.