Aslında hâlen önbellek yönetimleri ve sistem tasarımları için ikinin kuvvetlerine ihtiyacımız olsa da tek sayıda işlemciye sahip olan sistemler, ya da daha fazla karşılaşma ihtimalimiz olacak şekilde, tek sayıda çekirdeğe sahip işlemciler görmemiz çok fa uzak bir durum değil. Üstüne üstlük bazı mimarilerde oldukça mümkün ve işlevsel.
İlginç şekilde bu tekniğin şu sıralarda yalnızca AMD tarafından uyulanabileceğini söyleyebiliriz; tabii sıfırdan yeni bir çekirdek tasarlanmayacaksa. Teknik sebep ise şu: AMD gerçek dört çekirdekli bir mimariye sahip. Dolayısıyla bir çekirdeğin üretilmemesi veya üretimden hatalı çıkan ürünün değiştirilip piyasaya sürülmesi gibi bir imkânı var. Intel ise Çift çekirdekli iki işlemci çekirdeğini önbellek vasıtasıyla yapıştırıp dört çekirdekli işlemci elde ediyor. Dolayısıyla en iyi denemede bile o mimariyla 2+1 çekirdekli bir işlemci elde edilebiliyor.
Peki, Neden?
Teknik imkânlardan sonra bir de taktik sebeplere bakalım. Bu konuda geçerli gösterilen iki sebep var. Birinci sebep Intel’in şu sıralarda yapamayacağı bir şeyi yapabilmek. Bu durum şüphesiz AMD için, Barcelona’dan sonra önemli bir adım daha anlamına geliyor. Diğer sebep ise arızalı ürünlerden yalnızca bir çekirdeğinde sorun olan Barcelona çekirdeklerini, gerekli tadilatı yaptıktan sonra çalışabilir hâle getirerek üç çekirdekli işlemci olarak piyasaya sunulması mümkün. Dolayısıyla atık çekirdekler kurtarılmış ve değerlendirilmiş olabiliyor.
SDN – http://shiftdelete.net
yahu bırakın allah aşkına adamlar zaten ourusu keşvetseler satmaya çalısıyorlar çıft çekirdekli 2.1.1.1 çıkıyor alıyorsun, 1 ay sonra daha iyisini yaptık diye 2.1.1.2 yi çıkarıyor fahiş bir fiyata satıyor
rekabet olması gerektiği gibi olsaydı AMD ile pazar payı %50 gibi bölüşülseydi bu zamana kadar 24 çekirdeki işlemciyi bile görmüştük
80 çekirdekli işlemciler yolda, 3 çekirdekliyi ne yapayım yahu???
3 çekirdekliyi ne mi yapacaksın!! uygun fiyata alacaksın performansı ii olursa. sanki herkes 80 çekirdekliyi alabilecek. bence iyi bir gelişme bu hem belki performansları iyi olur. hele bi çıksın
yaw kardeşim 80 çekirdeği sen görürsün 5-6 sene sonra yaw aslında şuan 16 çekirdek bile var sadece çiftleri birleştirerek yapmışlar.hadi yapsınlar bakalım hemen 80 tane doğal çekirdekli he?????????
illa yeni çıktı diye hemen de alınmaz ki karadeşim. bir sene sonra al, ama al. tüketici toplum olmayın. kendi ihtiyaçlarınız neyse onu o zaman alın. ona bakarsan ben ne yapayım core 2 duo çekirdekliyi? şu an tek çekirdekle işimi görebiliyorum. maksat millete bunu anlatabilmek. biz tüketici toplum olduğumuzdan hemen her şeyi hemen alıp tüketip yeni gelecek nesnelere bakıyoruz. örneğin avrupada kameralı cep telefonu satışları Türkiye’ye yaklaşmamıştır. inceleyin görün. kalın sağlıcakla.
”80 çekirdekli işlemciler yolda, 3 çekirdekliyi ne yapayım yahu???”
Bu nasıl yorumdur yahu!! 3 yaşında mısın yoksa 5 yaşında mı? 80 tane çekirdeği bir arada gördün mü demezler mi adama.o 80 çekirdekli dediğin işlemciler senin tabirinle konuşmak gerekirse vindovs çalıştıramıyorlar ne yazık ki.
Tabi Intel ve AMD gerizekalı 80 çekirdek yapmak yerine 3-5 çekirdek yapıyorlar.Sen emesen’e geri dön, yorma kafanı:)
“Yazan: SDN Okuru Tarih: 2007-09-19 16:43:48
——————————————————————————–
”80 çekirdekli işlemciler yolda, 3 çekirdekliyi ne yapayım yahu???”
Bu nasıl yorumdur yahu!! 3 yaşında mısın yoksa 5 yaşında mı? 80 tane çekirdeği bir arada gördün mü demezler mi adama.o 80 çekirdekli dediğin işlemciler senin tabirinle konuşmak gerekirse vindovs çalıştıramıyorlar ne yazık ki.
Tabi Intel ve AMD gerizekalı 80 çekirdek yapmak yerine 3-5 çekirdek yapıyorlar.Sen emesen’e geri dön, yorma kafanı:)”
yazan arkadaşa ithafen:
“80 çekirdekli işlemciler yolda, 3 çekirdekliyi ne yapayım yahu???” yazdıktan sonra “illa yeni çıktı diye hemen de alınmaz ki karadeşim. bir sene sonra al, ama al. tüketici toplum olmayın. kendi ihtiyaçlarınız neyse onu o zaman alın. ona bakarsan ben ne yapayım core 2 duo çekirdekliyi? şu an tek çekirdekle işimi görebiliyorum. maksat millete bunu anlatabilmek. biz tüketici toplum olduğumuzdan hemen her şeyi hemen alıp tüketip yeni gelecek nesnelere bakıyoruz. örneğin avrupada kameralı cep telefonu satışları Türkiye’ye yaklaşmamıştır. inceleyin görün. kalın sağlıcakla.” yazdım. tabii senin gibiler anlayamaz, çünkü tek bildiği ‘msn’de (sanal ortamda) yazışmaktır. dolayısıyla duyguları ve söylenen kelimelerin alaycılığını anlamak için sanallık değil gerçeklik lazımdır. sizin gibiler sanal ortamda kaybolduğunuz için duyguları ve düşünceleri yazıyla anlayamazsınız. işte teknolojinin zararlarına bir örnek. duyguların yok olması. SDN ekibi lütfen bu yazıyı yayınlayın.