Bir araştırma kapsamında bilim insanları tarafından atmosfere gönderilen balon, gizemli sesler kaydetti. Söz konusu seslerin kaynağını tespit etmeye çalışan araştırmacı ekip, henüz net bir cevaba ulaşmayı başaramadı. Seslerin, atmosferin normal akışına yabancı olduğunu belirten bilim insanları, konuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor.
Atmosfer tabakalarında gizemli seslere rastlandı
Bilim insanlarının gönderdiği araştırma balonu, atmosfer tabakalarından stratosfer tabakasında gözlem yaparken olağan dışı sesler raporladı. Yerin yetmiş bin feet üzerinde kaydedilen bu sesler, stratosfer tabakasının normal boğuk sesinden ayrışarak cızırtılı bir şekilde duyuluyor. Söz konusu ses kaydını aşağıdaki ses kaydından dinleyebilirsiniz.
Araştırma ekibinde yer alan bilim insanlarından Daniel Bowman 10 yıllık araştırma sürecinde ilk defa bu şekilde gizemli seslere rastladıklarını açıkladı. Söz konusu seslerle ilgili araştırmalarını sürdüren ekibin en kısa sürede mantıklı bir sonuca ulaşarak kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.
ABD bize yalan mı söylüyor: Görüntülerin sahte olduğu iddia edildi!
ABD'nin NASA ile yaptığı uzay araştırmalarıyla ilgili sosyal medya paylaşımları sahte mi? İddiaları değerlendiriyoruz!
ABD bize yalan mı söylüyor: Görüntülerin sahte olduğu iddia edildi!
ABD'nin NASA ile yaptığı uzay araştırmalarıyla ilgili sosyal medya paylaşımları sahte mi? İddiaları değerlendiriyoruz!Stratosfer, atmosfer tabakaları arasından yeryüzüne en yakın ikinci tabakadır. Ortalama 35 km’lik bir kalınlığa sahip olan tabaka, küresel ısınmanın ve diğer sorunların takip edilmesi için birçok bilimsel araştırmaya ev sahipliği yapmaktadır. Stratosfer tabakasıyla ilgili karşılaşılabilecek problemler, dünyanın geleceği için hayati öneme sahiptir.
Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce kayıttaki gizemli seslerin kaynağı nedir? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.
Ses kaynağı : The Washington Post
Bilim adamları dikkat çekerek çeşitli menfaatler belki de artan ödenek dahil çok şey beklerler. Tabii iyi Bu sesler ve iddia gerçekten bir bilim adamına aitse aksi takdirde Benim söyleyeceğim tek bir şey var . Bu seslere Ben de meslek olarak hiç yabancı değilim ve kesinlikle doğal ve atmosferde elektrik yüklerinin deşarj ve yağmur yüklü bulutlarından çakan şimşeklerin gürültüsü.
Bu sesler zaman zaman dünyanın çeşitli yerlerinde duyuluyor benim 2011 yılında istanbulda duymuşluğum var hatta videoyaya kaydenler olmuştu, çok aratştırdım bu sesleri atmosferin manyetik tabakasıyla dünyanın manyetik alanındaki bazı tepkimelerden kaynaklanan bir durum olduğu söyleniyor.
Güneşten fırtınalarından kaynaklı dünyanın manyetik alanına giren dalgaların oluşturduğu sesler olabilir mi acaba?
Mirofon sürmüş
Manyetik kutup değişikliğinin etkileri,2028’yılı balık çağından çıkıyoruz,sırasıyla deccaliyet,mehdiyet,Hz isa zuhuru,yecüc mwcüc,dabbetül arz,güneşin batıdan doğacağı günlerin yakın olduğu,kutsal kitaplara inanmayanlara bunları istediğin kadar anlat safsata sanarlar,ama mitolojilerden bahset inanırlar,kaldı ki mitolojilerin bile bu konjlar ile bağdaştığı konuları var,çok bilgiaiz gençler yetiştirdik,her şey ders yaşam hayat değil,dünyanın aldatıcı hanlarına aldananlara şaşıyorum.
Stratosfer’de de yaşam olabilir. Güneş ışınlarından etkilenmemek için şefaf yada bulutlarda gizlenmek için kamufle renklerde canlıları başka gezegenlerde ki yaşam için hayal edebilen füturistler neden dünya için hayal demesinler. Balonun yanına gelen yaratıklar balonu karıştırarak ne olduğunu anlamaya çalışıyor muhtemelen,gelen sesler sürtünme ve dokunuşun rüzgarlı ortamdaki sesi gibi.
bence dünyadaki gaz çıkaranların sesi atmosfere yükseliyor oradan da ozon tabakasını deliyor
Muhtemelen güneşten gelen aşırı aktif güneş rüzgarındaki radyasyon ile stratosferdeki iyonize maddenin girişimine bağlıdır.
Mikrofona poşet takılmış uçarken
Atmosferde o kadar çok UFO aktivitesi var ki, belki de seslerin kaynağı uzaylılar olabilir. Sözlerimin doğruluğunu Youtuber Erkan Sevimli’nin videolarını izlerseniz anlayabilirsiniz. Dünyamız uzaylılar için yol geçen hanı olmuş da, haberimiz yokmuş.
Mikrofona rüzgarın çapma sesi