Heidelberg’de yer alan The Wave House adlı veri merkezi, Avrupa’nın en büyük 3D baskılı binası olma özelliğine sahip ve inşası sadece 140 saat sürdü. 3D baskı teknolojisindeki bu önemli gelişme, inşaat sektöründe bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.
Avrupa’nın en büyük 3D baskılı binası: The Wave House Veri Merkezi
Binanın toplam alanı 600 metrekare ve COBOD International tarafından üretilen BOD2 yazıcısı kullanılarak saatte dört metrekare hızında basıldı. Almanya’nın ünlü Peri grubu tarafından yönetilen bu proje, 2020’den beri inşaat sektöründe 3D baskı sınırlarını zorlamak amacıyla başlatılmıştı.
Bina, katman katman 3D yazıcı tarafından oluşturulduğu için oldukça ilginç bir görünüme sahip. Veri merkezi olduğu için büyük pencerelerden yoksun olan yapının dış cephesi, 3D baskılı malzemesiyle inşa edildi.
İnşaat devrimi yaratacak cam tuğla üretildi!
İsviçreli bilim insanları inşaat sektöründe devrim yaratacak bir malzeme olan cam tuğla üretti. İşte kullanım alanları ve özellikleri...
İnşaat devrimi yaratacak cam tuğla üretildi!
İsviçreli bilim insanları inşaat sektöründe devrim yaratacak bir malzeme olan cam tuğla üretti. İşte kullanım alanları ve özellikleri...İnşaat şirketi, binanın duvarlarında dalga benzeri bir görünüm yaratmak için 3D baskıyı tercih ettiğini belirtiyor. Bu tarz merkezlerin banliyö bölgelerinde daha sık kullanılmasıyla, inşaat mühendisleri onların daha çekici görünmesini sağlarken aynı zamanda beklenen güvenliği de sunuyorlar.
Bu büyük ölçekli projenin aşağıdaki hızlandırılmış videosu, izleyenleri şaşırtıyor ve önümüzdeki aylarda başka hangi tür 3D baskılı binaların hayata geçirileceğini merakla bekletiyor. 3D baskı teknolojisinin, insanoğlu tarafından bulunan en yaratıcı uygulamalarından biri olduğu söyleniyor.
Bu tür 3D baskı gelişmeleri, insan vücudunda 3D baskı yapılması gibi yeniliklerle birlikte, gelecekte büyük ilerlemelere sahne olacak. Bu projenin tamamlanması, 3D baskı teknolojisinin inşaat sektöründeki potansiyelini gözler önüne seriyor ve gelecekteki yapısal tasarımlar için ilham kaynağı oluyor.
Peki 3D baskının bu başarılı uygulaması, inşaat maliyetlerini ve zamanını nasıl etkileyecek? Bu teknoloji, çevresel etki ve sürdürülebilirlik açısından nasıl değerlendirilmeli? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
İmkansız teknoloji
Bu gidişle çalışacak adam kalmazx
Ne plastik ne alçıpan,Betonun yerini tutmaz