ABD’nin gizemli uçağı X-37B, alçak dünya yörüngesinde 718 gün geçirerek yeni bir rekora imza attı. Daha önceki rekor 717 gün ile 2017 yılının Mayıs ayında kırılmıştı, yani Hava Kuvvetleri’nin uçağı bu kez 1 gün daha fazla görev yaptı.
Böylece ABD Hava Kuvvetleri’nin uçağı uzayda neredeyse iki yıl boyunca kaldı.
Dünyanın en uzun uçuşu için hazırlıklar başladı
Havacılık dünyasındaki gelişim süreci, dünyanın en uzun uçuşu unvanını elde eden firmanın sürekli değişmesini sağlıyor. Bu kapsamda Qantas dünyanın en uzun uçuşu için hazırlıklara başladıABD’nin gizemli uçağı X-37B, 718 gün uzayda kaldı!
2017’nin Eylül ayında başlatılan yolculuğun ne kadar süreceği, gizlilik nedeniyle açıklanmamıştı. Orbital Test Aracı olarak da bilinen Boeing X-37, bir fırlatma aracı ile uzaya yükseliyor. Bu kapsamda SpaceX Falcon 9 roketinin kullanıldığını da belirtelim.
Hava Kuvvetleri’nin internet sitesinde yayınlanan sınırlı düzeydeki bilginin dışında, X-37B hakkında başka bir şey bilinmiyor. Onu gizemli yapan da bu.
X-37B, NASA tarafından geliştirilen uzay mekiği ile benzer şekilde bir piste iniş yapabiliyor.
Boeing tarafından üretilen ve ilk görevi OTV-1‘e Nisan 2010’da başlayan araç dünyaya dönmeden önce uzayda 224 gün geçirdi. Mart 2011’de başlayan OTV-2 görevi 468 gün, Aralık 2010’de başlayan OTV-3 görevi ise 674 gün sürdü.
Bu uçuşları gerçekleştirmekteki ana amaç, Amerika’nın geleceği için yeniden kullanılabilir uzay aracı teknolojilerini geliştirmek. Aynı zamanda dünyaya geri dönebilen uzay araçları ile gerçekleştirilen deneylerin sayısını artırmak.
Cahil cuheyla buna da yalan der şimdi.
boyutuna bakikilirsa insansiz.
İnsansız olur mu içinde iki yıldır gezen insan var, sizdeki de akıl yani.
718 gün insana yetecek su ve yiyecek taşıyabilse marsa gider.
Konyalı bilim adamlarının projesini çalmış aptal Abd 🙂
Yorunge haklarimizi ihlal eden bu objenin caydirilmasi icin gerekli calismalar yapilmali
Mesela ne yapalım? Önerin var mi?
sen once o yörüngeye bi çık sonra milletçe hakkımızı savunalım
Bildiğin mekik diplomasisi…
Birkaç varsayım üzerine beyin yoralım. Diyelim ki dünyada bir felaket oldu ve dünya atmosferi birkaç yıllık süre ile toz duman ve radyoaktif bulutların etkisinde kalacak. Birkaç yıl uzayda onbinlerce araçta beklemek mi mantıklı yoksa dünyaya en yakın uydu yada gezegende geçici sığınma mı ? Bilinmeyen sabitler bilinmeyen boşluktan daha tehlikeli ve risklidir. Diyelim ki uydu ve haberleşme sistemleri olağan dışı bir metoor yağmuruna yakalandı ve dünya üzerinde tüm iletişim ve gözlem uyduları yokolup gitti. Şimdi ne olacak demeye kalmadan yüzlerce haxır bekleyen roket ateşledi ve tek bir güç tüm iletişim ve gözlem avantajını yakaladı. Diyelim ki ben bir kurbağayım ve yüzecek ne bir dere nede yaşayacak bir bataklık var. Neden kendimi riske atayım ki..saygılar. ..
o kıyafetlere neden gerek duymuşlar?
Epu denen bir şey var uçaklarda acil durumda motor çalıştıran çok zehirli bir şey. O kullanıldığında aynı bu şekilde giyinip uçağa müdahale edilir. Şekil itibari ile andırıyor ama kim bilebilir nedenini