ABD silah sistemleri ile ilgili yapılan bir araştırma ile birlikte, bu silah sistemlerinin ne kadar güvenli olup olmadığı gözler önüne serildi. Yapılan bir takım testler sonucunda, ABD’nin dikkat çeken silah sistemlerinin ne kadar güvensiz olduğu gün yüzüne çıktı.

ABD silah sistemleri ne kadar güvenli?

Hükümet Sorumluluk Ofisi (GAO) 2012 ve 2017 yılları arasında tüm ABD silah sistemlerinin güvenliğini test etti. GAO tarafından yapılan testlerde bahsi geçen silah sistemlerinde ciddi siber güvenlik açıkları tespit edildi.

Tarihte bir ilk: F-35 savaş uçağı düştü!

Tarihte bir ilk: F-35 savaş uçağı düştü!

ABD'deki Beaufort Hava Üssü'nden kalkan bir F-35 savaş uçağı düştü. Pilot uçaktan atlamayı başarırken bu kaza F-35 tarihinde bir ilk oldu!

Amerika’nın silah sistemlerine yönelik yapılacak olan büyük çaplı olası bir siber saldırı karşısında çaresiz kalacağı, paylaşılan raporlarla birlikte ön plana çıkartılıyor.

Güvenlik açıkları tespit edilen silah sistemleri haricinde ABD’nin özellikleri ile dikkat çeken F-35 savaş uçağınında da siber güvenlik açıklarına rastlandığı Pentagon‘a paylaşılan 50 sayfalık detaylı raporlarda öne çıkartıldı. Pentagon yetkilileri henüz paylaşılan 50 sayfalık rapora henüz bir yanıt vermediğini de belirtmekte fayda var.

ABD silah sistemleri

Paylaşılan raporda belirtilen ana bulgulara göre, Pentegon’un çoklu silah sistemlerinde kullandığı varsayılan şifreleri değiştirmediği ortaya çıktı. GAO tarafından atanan hacker grubu Pentegon‘un değiştirmediği varsayılan şifrelerini 9 saniyede hackelemeyi başardı.

ABD silah sistemleri kolayca hacklenebiliyor!

Test için atanan ekibin bir silah sistemini ele geçirmesinin sadece 1 saat sürdüğü de vurgulanıyor.50 sayfalık raporda, silah sisteminin tam  kontrolünü ele geçirmenin ise yaklaşık olarak 1 gün sürdüğü de açıklanıyor.

Türk pilotlara F-35’ler için kısıtlama uygulanmıyor!

Türk pilotlara F-35’ler için kısıtlama uygulanmıyor!

F-35 krizi halen çözülemezken, pilotların ve teknik heyetin ABD'de eğitimi devam ediyor. Türk pilotlara F-35 konusunda kısıtlama uygulanmıyor!

GAO tarafından atanan ekiplerin çoğu ayrıca ABD ordusuna ait olan 100 gigabaytlık sistem verilerine de ulaştı. Ulaşılan bu verilen rahatlıkla silinebildiğini ve kopyalanabildiğini belirten ekip, bu konuda gerekli önlemleri almadığını da 50 sayfalık raporda Pentegon yetkililerine sundu.