Reklam

Trump’tan ilginç çıkış: TikTok yasaklanmasın!

0
Reklam

ABD, TikTok’a yönelik uygulanacak yasakla karışmış durumda. Gelecek ay yürürlüğe girmesi beklenen kararla birlikte sosyal medya platformunun ABD’deki operasyonları kısıtlanacak. Ancak ABD Başkanı Donald Trump ise yasağın ertelenmesini talep ederek beklenmedik bir adım attı.

Trump’ın TikTok yasağına ilişkin talebi, ulusal güvenlik endişeleri konusunda daha önce birçok kez çağrı yapan Biden yönetimiyle karşı karşıya geleceğini gösteriyor. Nisan ayında ABD Kongresi tarafından onaylanan TikTok yasağı, şu anda Yüksek Mahkeme’nin gündemindeki en önemli davalardan biri.

Yüksek Mahkeme yargıçları, yasağın uygulamanın on milyonlarca Amerikalı kullanıcısının ifade özgürlüğü haklarını ihlal edip etmediğini değerlendiriyor. Davanın sözlü duruşmaları 10 Ocak’ta yapılacak.

i açıklandı: Eklenecekler ve kaldırılacaklar!i açıklandı: Eklenecekler ve kaldırılacaklar!

Reklam

Cuma günü mahkemeye sunulan belgede ise Trump, yasağın 19 Ocak’taki yürürlük tarihinin ertelenmesi yönünde çağrıda bulundu. Bu erteleme sayesinde TikTok’un ülke çapında kapatılmasını engelleyebilecek ve Amerikalının ifade özgürlüğünü korurken ulusal güvenlik endişelerini de giderebileceklerini söyledi.

Trump’ın “seçim yetkisiyle” hareket ettiği ve TikTok tartışmasını çözme konusunda iddialı olduğu dile getirildi. Buna göre Trump’ın “tarihteki en güçlü, üretken ve etkili sosyal medya kullanıcılarından biri” olduğu da vurgulandı.

Yeni başkan, daha önce TikTok hakkında çelişkili açıklamalarda bulunmuştu. Son olarak platformu kurtarma sözü vermiş ve TikTok CEO’su Shou Chew ile bir araya gelmişti.

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version