Resmi Gazete’de yeni yayımlanan torba kanuna göre, elektronik haberleşme hizmeti aboneliklerinde yeni bir dönem başlıyor. Genel anlamda ekonomiye ilişkin hazırlanan kanun bugün yayımlandı. Abonelik sözleşmelerine yönelik alınan yeni karar:

MEB’den karne için internet düzenlemesi!

MEB’den karne için internet düzenlemesi!

Uzatan eğitim süreci tüm hızıyla devam ederken, MEB'den karne için internet düzenlemesi geldi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararları!

Abonelik sözleşmelerine yönelik alınan yeni karar detayları

Elektronik haberleşme hizmeti aboneliklerinde yapılacak sözleşmeler artık elektronik ortamda yapılabilecek ve bunun akabinde bu işlemlerin iptali de yapılabilecek. Düzenlemeyle birlikte Elektronik Haberleşme Kanunu‘nda değişikliğe gidilmiş oldu.

Bu kapsamda tüketiciler elektronik haberleşme hizmetlerini alırken, bu hizmetleri sunan şirketlerle sözleşme yapabilme hakkında kavuşuyor. Yapılan sözleşme ise hem yazılı hem de dijital ortamda oluşturulabiliyor.

Dijital ortamda yaşanabilecek sorunlara yönelik, bu hizmet için başvuru yapacak kişinin kimliğinin doğrulanması sağlanacak. Aynı şekilde kurum tarafından belirlenen şartlar da bu sözleşmelerin yapılmasında dikkate alıncak.

Eğer tüketici abonelik sözleşmesini feshedilmesini isterse bu süreçte, abonenin yazılı talebinin oluşturulması koşunu kaldırılıyor bunun yerine artık elektronik yöntemlerle de talebini iletebilecek. Bu detaylara ilişkin değişiklik ise 49’uncu maddenin ikinci fıkrasında gerçekleştirildi. Yazılı olarak gerçekleştirilen ‘’imzalanırken’’, ibaresi ‘’kurulurken’’ şeklinde bir değişikliğe uğramış oldu.

Abonelik sözleşmelerine yönelik alınan yeni karar-Abonelikler için yeni düzenleme-02

Bankalara ilişkin de düzenleme bulunuyor

Bununla birlikte bankalar ve kişiler arasında da dijital sözleşmeler yapılabilecek. Ekonomiye ilişkin torba kanunun yer aldığı ilgili bölümlerde, Bankacılık Kanunu’nda da belirli değişiklikler yapıldı.

Bu düzenleme ile birlikte bankalar ve kişiler arasındaki sözleşmeler de artık yazılı yolların yanında bir de bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden kimliğin doğrulamasına imkan veren yöntemler yoluyla yapılabilecek. Bu durumun oluşmasına ilişkin usul ve esaslar kurul tarafından belirlenecek.