Bu videomuzda ADATA XPG oyuncu serisindeki üst seviye performans veren Emix H30 oyuncu kulaklığı ile Solox F30 amfisini inceliyoruz. Oyun oynamayı seven ve çevrimiçi oyunların vazgeçilmezi olduğunu düşünen kişiler için üretilmiş bir model olduğunu belirtelim. Zaten içerisinden kulaklığın yanı sıra amfi çıkmasındaki ana neden de bu.
ADATA XPG Emix H30 ve Solox F30 inceleme
ADATA XPG serisinin en üst seviye kulaklık modeli olan Emix H30 oyuncu kulaklığı bilgisayar, PlayStation, Xbox, Switch ve mobil cihazlarda tak-çalıştır şeklinde kolay ve rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Zaten buradan da anlayacağınız üzere ADATA bu kulaklıkta tamamen oyuncuları düşünmüş. ADATA XPG Emix H30 ve Solox F30 incelememizle karşınızdayız. İyi seyirler!
Gelişen oyun dünyasında konsolların ve bilgisayarın yanında masaüstü oyuncu donanımlarına da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Oyunu oynatan sistemin konsol ya da bilgisayar olmasının yanı sıra, oyun keyfinizi ve performansınızı arttıran ana etkenin diğer ekipmanlar olduğunu belirtelim. Bunu da şu şekilde örnekleyebiliriz; sesi iyi bir şekilde duymadığınız zamanlarda ya da karakterinizi istediğiniz gibi kontrol edemediğiniz zamanlarda oyun keyfinizin yanı sıra performansınız da düşüyor. Bu tarz olaylardan uzak durabilmeniz için kaliteli masaüstü ekipmanlara sahip olmanız gerekiyor. Daha iyi ses veren bir kulaklık, daha ergonomik bir fare ve klavye ile oyun performansınızı yukarıya çıkarabilirsiniz.
ADATA XPG Emix H30 ve Solox F30 tasarım
Çoğu oyuncu kulaklığında olduğu gibi Emix H30 da gerçekten kaslı ve agresif bir yapıya sahip. Zaten oyuncu kulaklıkları normal kulaklıklardan daha iri ve büyük oluyor. Bunun nedeni ise büyük sürücüler kullanıp sanal 7.1 desteğinin daha kaliteli bir şekilde kullanılabilmesi.
Emix H30 da kafa bandı otomatik ayarlanır şekilde bulunuyor. Yani siz elinizle kulaklığın boyutunu ayarlamak zorunda kalmıyorsunuz. Bu sayede manuel ayarlanan kulaklıklarda oluşan yıpranmalar Emix H30’da ortaya çıkmıyor.
Sürücülerin bulunduğu kısımların dış taraflarında kırmızı aydınlatma olduğunu da belirtelim. Bu aydınlatma kulaklığa çok daha ayrı bir hava katıyor.
Bunların haricinde kulaklığın ve amfinin kablolarının kumaş kaplı olduğunu ve bu sayede daha korunaklı bir yapıya kavuşuyor. Plastik kablolardaki dolanmalar ve kopmalar, Emix H30 ve Solox F30 üzerinde gerçekleşmiyor.
Solox F30 üzerinde bulunan bağlantılara ve tuşlara da değinelim. Üzerinde bulunan tuşlar sayesinde; ses modları arasında kolaylıkla geçiş yapabildiğiniz gibi sessize alabiliyorsunuz, sanal 7.1 desteğini aktifleştirebiliyorsunuz ve amfinin üzerindeki hangi bağlantıların aktif olacağını seçebiliyorsunuz.
Sol baştan başlayarak bu tuşları size aktaralım; ilk tuş amfinin üzerindeki bağlantıların arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. İsterseniz sadece sağ, sadece sol ya da her iki tarafı da kullanabiliyorsunuz.
İkinci tuşumuz ise mute yani sesi kapayıp açma işlevine görüyor.
Bir sonraki tuşumuz sanal 7.1 desteğini açıp kapatmaya yarıyor.
Geri kalan son tuş yani sağ başta olan ise; oyun, film, vokal ve müzik olmak üzer dört farklı modun arasında seçim yapmanıza olanak sağlıyor.
Şimdi isterseniz amfinin üzerindeki bağlantılara da yer verelim. Toplamda üç adet USB, iki adet kulaklık, bir adet de mikrofon girişi bulunduğunu ekleyelim.
Amfinin sağ tarafındaki bağlantı kısmına kulaklığınızdaki üç adet girişi takıyorsunuz. Diğer tarafta kalan bir adet kulaklık ve iki adet USB girişine ise başka cihazlar bağlayabiliyorsunuz. Yani klavye ve farenizi buraya bağlayabilirsiniz ya da istediğiniz başka bir ürünü buradan bilgisayara bağlayabilirsiniz. Bunun haricinde diğer ses çıkışına da isterseniz bir hoparlör, isterseniz başka bir kulaklık daha bağlayabiliyorsunuz.
Tasarım konusunda sözlerimizi toparlamadan önce Emix H30 ve Solox F30’un kablolarının altın uçlu olduğunu da belirtelim.
Ayrıca kutu içerisinden kulaklık ve amfiyi konumlandırmamızı sağlayan bir adet stant ve çanta da çıkıyor. Bu standda amfi koyulan kısmın mıknatıslı olduğunu belirtelim. Bu sayede amfiyi standın üzerine koyduğunuz zaman birbirini tutuyorlar ve eliniz kolunuz çarptığında amfi kolay bir şekilde düşmüyor. Zaten bu tarz cihazların hassas olduğunu da düşünürsek ADATA’nın mıknatıslı tasarımının gayet yerinde olduğunu belirtebiliriz.
Emix H30 teknik özellikleri
Emix H30 teknik özelliklerine detaylıca baktığımız zaman iki adet 53 mm’lik sürücüden ses verdiğini belirtelim. Sürücü boyutlarının 7.1 desteğine doğrudan katkı yaptığını da belirtelim. Kulaklığın sürücüsü ne kadar büyükse 360 derecelik ses deneyimi o kadar artıyor.
Empedans değeri ise 32 ohm. Empedans değeri düşük olan kulaklıkların mobil cihazlarda daha iyi performans verebileceğini belirtelim. Çünkü genel olarak mobil cihazlarda 32 ohm’luk empedans değeri belirleniyor. Kulaklığımızın konsol, PC ve mobil platformlarda bu kadar rahat çalışmasındaki en önemli etkenlerden biri de bu.
Bunların haricinde frekans değerine de bir göz atalım. 20-20.000 Hz’lk aralığa sahip olan Emix H30, bir oyuncu kulaklığında istenen frekans değerini rahatlıkla karşılayabiliyor.
2.4 metrelik kablosunun bulunduğunu de belirtip mikrofonla ilgili özelliklere geçelim. Gürültü önleme özelliği bulunan mikrofonun 42 desibellik hassasiyet barındırdığını ve 50-10.000 Hz frekans değerine sahip olduğunu vurgulayalım. Zaten inceleme videomuzda da bahsettiğimiz gibi bu aralık da fazlasıyla yeterli oluyor.
Son olarak da 2 sene boyunca garanti altında olduğunu belirtelim. Tabi sizlerin de bildiği üzere bu garanti kullanıcı kaynaklı olan arızaların dışında geçerli oluyor.
ADATA XPG Emix H30 ve Solox F30’u buradan satın alabilirsiniz.
ADATA XPG Emix H30 özellikleri
Sürücü Boyutu: 53 mm
Empedans Değeri: 32 ohm
Hassasiyeti: 110 db
Frekans Aralığı: 20-20000Hz
Kablo Boyutu: 2.4 m
Mikrofon Hassasiyeti: 42 db
Mikrofon Frekans Aralığı: 50-10000 Hz
ADATA XPG Solox F30 özellikleri
Ses Desteği: Sanal 7.1
Uygulanabilir Modlar: Oyun, Film, Vokal, Müzik
USB Bağlantıları: 3 Adet
Ses Bağlantıları: 2 Adet Kulaklık, 1 adet mikrofon
Mobil oyuncular icin xpg emix i30 modelini incelerseniz çok sevinirim.