Akıllı telefon üreticileri yıllardır pil kapasitesi ve şarj hızlarında önemli gelişmeler sağladı. Ancak başta akıllı telefonlar olmak üzere teknolojik cihazların pil ömrü uzamadı. Peki daha büyük pillere ve daha verimli işlemcilere rağmen, bir cihazın şarjı neden en fazla bir gün gidiyor?
Telefon bataryaları için hızlı şarj cözüm olabilir mi?
Teknolojik sıçramalara rağmen pil ömründe büyük bir durgunluk olduğu fark edildi. Çeşitli araştırmalardan alınan veriler incelendiğinde, yıllar içerisinde telefonların ekran süresinin aynı kaldığı görüldü. Yani 120W hızlı şarjı destekleyen telefonlar çıkmış olsa da, ortalama ekran süresi yaklaşık on yıl önceki modeller ile aynı.
Bu aslında pil ömrünü etkileyen faktörlerden kaynaklanıyor. Batarya teknolojileri hızla artarken, akıllı telefonların yapabildikleri de arttı. Günümüzde akıllı telefonları kamera olarak kullanıyor, oyun oynuyor ve günlük işlerimizi halletmek için kullanıyoruz. Ayrıca 120Hz OLED ekran gibi yenilikçi teknolojileri de geçiş yaptık.
Bu ekranı ve yonga setini ayakta tutmak için gereken hesaplama gücü ise pil ömrünü önemli ölçüde zorluyor. Ayrıca yüksek çözünürlüklü kameralar, 5G bağlantısı, Always-on-Display gibi özellikler enerji tüketimini artırıyor.
Öte yandan bataryalar için güç yönetim sistemleri de daha sofistike hale geldi. Ancak akıllı telefon sektörü zor bir tartışmanın ortasında kaldı. Müşteriler daha uzun pil ömrü isterken, aynı zamanda cihazın şık bir tasarıma sahip olmasını da arzuluyor.
Tek bir şarjla günlerce dayanabilen akıllı telefon hayali şimdilik çok uzakta gibi duruyor. Bu yüzden telefon kullanma alışkanlıklarınızı değiştirmek isteyebilirsiniz.
Çok basit, telefonu sadece siz kullanmıyorsunuz, sunî zekâ sizin haberiniz olmadan bütün kaynaklara erişme yetkisine sahip…..
Kesinlikle. Her ne kadar batarya, işlemci gibi parçalar gelişse bile bununla beraber reklam sektörü için bizleri izleme tekniklerini geliştiriyorlar.
İstediğiniz elinizde 1-2 kg lık ağır ağır telefon ise yapan var 20.000 mAh olan var 10.mAh olan var
Artık sayfaya girince gözümüze değil g******e reklam sokuluyor ekranın yarısından fazlasını kaplayan reklam nedir hocam admier napıyonuz siz 😂
Kısaca teknoloji geliştikçe telefonun donanımıda gelişiyor ve bu da daha fazla güç tüketimine sahip. Önceki birkaç piksel minik ekran ve kamerasız cihazlar ile karşılaştırmak saçma olur.
Pilinizin daha uzun dayanmasını istiyorsanız eğer ekranınız Amoled ise karanlık temada kullanın. Ekran çözünürlüğü değiştirme ve ekran yenileme hızı değiştirme varsa düşürün, pil tasarufunu açın ve çok az işlemciyi yoracak iş yapın. Konum gibi hizmetleride kapatın.
Telefonun tam deneyimini baltalasada işe yarar bir çözüm.
Çünkü dinleniyoruz birde çok sosyal ağda geziniyoruz
Kendi telefonumda bir çok uygulama yüklü hiç kullanmasam 48saat. İş telefonunda sadece WhatsApp yüklü deli gibi de iş akışı var ama şarjı 5gün gidiyor, demek ki uygulamalar tüketiyor.
Kapitalizim buna müsade etmez
Beceriksizler,uzun giden pili yapmayi hallemediler…
Daha yeni mi farkediyorsunuz bundan sokayı doogee ve oukitel gibi markaların güçlü bataryalı telefonları isteniyor ama Türkiye’ye getirtmek mesele o yüzden vahşi kapitalistlerin ürettiklerine millet mahkum kalıyor. Vergisini ödeyerek bile yurt dışından telefon alamıyoruz yani sipariş edemiyoruz illaki ithalatçı şirket olacaksın, başka bir ülkede böyle bir saçmalık yok. Şimdiye en az 50000 mah olması gereken bataryalar halen dalga geçer gibi 5000 mah seviyesindeler. Ve evet uzun yıllar önce bataryalar geliştirildi hemde 10 dakika fulleniyorlar ama tüketicilerden tepki gelmedikçe o teknolojileri bilerek piyasaya sürmüyorlar daha sonralara bırakıyorlar çünkü türk tüketicisi gerçekten bilinçsiz donanıma değil markaya bakıyorlar ve hepte apple ve samsung gibi şirketler başta olmak üzere çoğu şirket tarafından teük halkı enay yerine konuluyor.
Güncellemelerinden bıktım artık ondan olabilir internetin yarısından fazlası nı götürüyor yazık ya inan yetişemiyorum