International Data Corporation (IDC), 2021 yılına ilişkin küresel akıllı telefon sevkiyat raporunu yayınladı. COVID-19 salgınının tetiklediği çip sıkıntısına rağmen akıllı telefon pazarında yüzde 5,7’lik büyüme kaydedilirken; 2021’de toplam sevkiyat önceki yılın aynı dönemine kıyasla artarak 1,35 milyar düzeyinde gerçekleşti.
IDC raporuna göre, akıllı telefon sevkiyatları 2021’in dördüncü çeyreğinde yıldan yıla yüzde 3,2’lik bir düşüş yaşadı. Bu dönemde toplam 362,4 milyon düzeyinde satış gerçekleşti. Öte yandan 2021’de en çok telefon satan firma Samsung oldu. Güney Koreli teknoloji devinin hemen ardından Apple gelirken; listenin ilk 5 sırasını Çinli telefon üreticileri domine etti.
Samsung, dev yatırım için gözünü Avrupa’ya dikti!
Samsung, tüm dünyada devam eden yarı iletken sıkıntısını çözmek adına şirket almak için büyük bir bütçe ayırdı ve Avrupa'nın yolunu tuttu.Samsung, 272 milyon telefon sevkiyatıyla birinci oldu
Samsung, geçen yıl akıllı telefon pazarında yüzde 20,1 pay elde ederek en üst sırada yer aldı. Toplamda 272 milyon telefon satan şirket, 235,7 milyon satışa imza atan ve yüzde 17,4 pazar payına sahip olan Apple’ı geride bıraktı. Diğer yandan Xiaomi, 191 milyon sevkiyatla üçüncü sırada yer alırken, onu 133,5 milyon ile OPPO ve 128,3 milyon ile Vivo izledi.
IDC ayrıca, “Diğer” kategorisindeki telefon üreticilerinin ise toplamda 394,3 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini ve yüzde 29,1 pazar payına sahip olduğunu söyledi. Bu sınıfta yer alan üreticilerin toplam pazar payı 2020’de yüzde 35 seviyesindeydi ve 450 milyon sevkiyata imza atmışlardı. Ancak 2021’de yüzde 12,5 oranında düşüş yaşadılar.
2020’de durum nasıldı?
International Data Corporation’un raporuna göre, 2020’de Samsung akıllı telefon pazarında yüzde 20,0 paya sahipti ve 256 milyon satış gerçekleştirmişti. Peşinden gelen Apple’ın, 203,4 milyon satışla yüzde 15,9 pazar payı vardı. İki şirketi yüzde 11,5 pazar payıyla Xiaomi (147,8 milyon), yüzde 8,7 ile OPPO (111,2 milyon) ve yüzde 8,7 ile Vivo (111,7 milyon) takip etmişti.
2020 yılında toplam akıllı telefon sevkiyatı “Diğer” kategorisindeki üreticilerle beraber yaklaşık 1,3 milyar seviyesinde ölçülmüştü. 2021’de aşırı miktarda büyüme olmamasına rağmen, IDC çip sıkıntısının yaşandığı bir dönemde kaydedilen yüzde 5,7’lik artışı “son derece olumlu” olarak değerlendirdi.
Oppo ve vivo aynı firma değiller mi bbk grup olarak
Vivo , OPPO ‘ nun yan markası . XİAOMİ ve poco gibi .(•‿•)
Vivo işi abarttı her ay bi seriye ait modeller çıkarıyo yok y serisi yok v serisi vb. alfabede harf kalmadı 😊
Amerikanın etkisi ne kadar büyükmüş görün huawei ilk 5’e girememiş. liderliğe oynuyordu bir zamanlar. O yüzden Amerikaya kafa tutarken iki kere düşünmek gerekir. Çin gibi dünyanın en kalabalık ülkesinin markası huawei. Eyyy Erdoğan adamlara kafa tuttun ülke yangın yerine döndü. Tabi saraydan bakınca her yer güllük gülistanlık ama öyle değil
Sus cahil, Almanya bizi kıskanıyor Avrupa bizi kıskanıyor eyyy Amerika sen kimsin yahuuu
ha haaa cook gzelldii tebriklerr
Siyaset yapacaksanız başka foruma gidin. burası teknoloji sitesi
Rakamlar söz konusu olduğunda siyaset de işin içine girer. Çünkü siyaset rakamları direkt etkiler…
Amerika almanya türkiye ‘yi niye kıskansın emin ol türkiyenin %90 asıl almanya ve amerikayı kıskanıyor mesela ben japonya’dayım burda kimse takmıyor bile
Ya sizi anlayamıyorum telefondan , nasıl r.t.e ‘ ye olayı bağlıyorsunuz ya . Bu konuyla ne alaka telefonlar ile ilgili yorum okuyorum önüme senin beynin gibi boş yorumun çıkıyor . Yeter ya YouTube ‘ da video izliyorum reklam siyaset , 10 yorumun 6 ‘ si siyaset . Yeter yeter bıktım artık sizden ve boş yapmanızdan . Kendinizi cumhurbaşkanlarıyla kıyasliyorsunuz , böyle boş bir insanlık olamaz .
Siyaseten bıkan derken nickini bile yanlış yazmışsın, Siyasetten bıkan olacak o. 2 gram beynin var onu da internetlerde harcama.
Kurtuluş Savaşında Mandayı kabul etseydik bayram edecek olanlar varmış demek ki