Akıllı telefon uygulamaları piyasası, genel çerçeveden bakıldığında, Apple Store ile Google Play platformları arasında yaşanan çetin bir rekabeti kullanıcılara yansıtmaya devam ediyor. Uygulama analitiği konusunda otoriter bir ekip olarak bilinen Sensor Tower‘ın raporuna göre, 2019’un ilk çeyreğinde kullanıcılar, uygulamalar için toplamda ne kadar para harcamış? Buna ek olarak, hangi platform indirme konusunda daha iyi?
Google’dan kullanıcılara Gece Modu müjdesi!
Google Pixel 3a serisinin öne çıkarılan özelliklerinin başında Night Sight geliyor. Android Q ile birlite Google Kamera uygulamasında bu özellik ön plana çıkarılıyor.Akıllı telefon uygulamaları rekabeti adına son durum ne?
Sensor Tower’ın raporu bağlamında, 2019’un ilk yarısında akıllı telefon uygulamalarına yaklaşık 40 milyar dolar harcandı. Bu rakam, hem App Store’daki hem de Google Play’deki verilerin toplam bir sonucu olarak analize yansıtıldı. Ulaşılan sonuç, geçen yılın aynı dönemine göre, değişim oranı kapsamında, yüzde 15 daha fazla.
Bu artış gösteriyor ki 2019’un ikinci yarısında çok daha yüksek bir istatistik ile karşılaşacağız. Peki, global perspektifden gözlemlendiğinde bu yıldaki brüt uygulama gelirleri nasıl? Kurum tarafından yayımlanan grafikler, rekabetin ne durumda olduğunu özetliyor.
iOS kullanıcıları bu sene App Store’da, 2018’deki aynı döneme kıyasla, yüzde 13.2’lik bir artışla 25.5 milyar dolar harcadılar. Android severler ise geçen yıla göre neredeyse yüzde 20’lik bir artış ile toplamda 14.2 milyar dolarlık bir harcama yaptı.
Akıllı telefon oyunları yarışında hangi platform daha önde?
Akıllı telefon uygulamarı dışında, 2019’un ilk yarısı için hazırlanan brüt oyun gelirlerinde durum nasıl? İnternet basınına verilen rapora göre akıllı telefon oyunları konusunda da rüzgar, App Store’un lehine esiyor. Zira en yüksek kazanç sağlayan yazılımlar, şaşırtıcı bir şekilde, toplamda 29.6 milyar dolar kazandıran oyun kategorisinde yer alıyor.
Çinli firma Tencent’ın Honor of Kings olarak da bilinen Arena of Valor yapımı, iOS ile Android’e 728 milyon dolar kazandırdı ve birinci oldu. İki platforma da gelir sağlama konusundaki ikincilik koltuğu, Sega’nın geliştirdiği Fate/Grand Order‘a ait iken (628 milyon dolar), üçüncülük koltuğu ise 566 milyon dolarla Japon yapımın (Monster Strike) oldu.
Mobil uygulama indirme oranları nasıl?
Oyun dünyasının dışındaki diğer istatistiklere bakıldığında, Tinder uygulamasının 497 milyon dolar ile liderlik tahtında olduğu gözüküyor. Onu takip eden Netflix, 399 milyon dolar ile yüksek bir katkı sağlarken, bu kategoride üçüncü olan isim ise Tencent Video (278 milyon dolar) oldu. Mobil uygulama indirme oranlarından sonra dünya çapındaki uygulama indirme sayıları karşımıza çıkıyor.
iOS, önceki dönemlerine göre uygulama indirme konusunda bir yavaşlama içerisinde olmasına rağmen %11’lik bir artış kaydetti. Toplam 56.7 milyarlık bir gelir elde edilirken, bu gelirin 41.9 milyarını Google Play sağladı. Geriye kalan 14.8 milyarlık gelir ise iOS tarafından elde edildi.
Sonuç olarak, mobil uygulama gelirleri ve mobil oyun gelirleri hususunda iOS çok daha iyi iken, dünya çapında uygulama indirme yüzdeleri mevzusunda ise Google Play daha iyi bir performans gösterdi. Sizce, akıllı telefon uygulamaları için hangisi daha iyi?
Tabiki Apple App store daha güvenli daha Kaliteli
Fanatikliğe gerek yok kalite güvenlik ve konfor tabiki ios
ortada gerçek olan şey platform sahiplerinin karşılıksız kazandığı milyar dolarlar …
Güvenliği bilmem ama kalite derseniz Google Play store derim. İkisini de kullandım.
Androidde milyon tane gereksiz kalitesiz uygulama var doğru ve kullanışlı uygulamayı bulana kadar indirip siliyorsunuz ama AppStore öyle değil çok daha kaliteli. Bu yüzdende android indirme rakamları daha fazla.
Fanatikliğe gerek yok windows store hepsine on basar
Android de bütün uygulamaları oyunları para hileli indirebiliyorsun,apple da böyle bir ihtimal yok jailbreak yapmak zorlaştı yapsan bile uyumsuzluklar arttı millet mecbur alıyor ve daha güvenli google play store a kredi kartı bağlamak pek güvenli gelmiyor
Kardesim ya pabgi oynamak istiyorum