Akıllı telefonlar hakkında ilginç bilgiler öğrenmek isteyen milyonlarca kullanıcının bulunduğu teknoloji dünyasının renkli tarafları da var. Bazen bir icat ortadan kayboluyor. Bazen de bir icatın hayatımızı bir anda değiştirdiğine şahit oluyoruz.
Bazı insanlar, sanal dünyayı arkadaşlarından ve aile üyelerinden daha çok seviyor. Bunun yansımasını telefon satışlarında görüyoruz. İnternet kullanımının ne düzeyde olduğunu anlamak için toplanan veriler de bu argümanı destekliyor.
Hayatın merkezine konumlandırılan akıllı telefonlar hakkında sahip olduğunuz bilgileri şöyle bir tazelemek ister misiniz? Belki de daha önce hiç karşılaşmadığınız bilgiler ile tanışacaksınız!
Bu yazıyı okumaya başlamadan önce şu sorulara cevap verir misiniz: Akıllı telefonlar ne kadar şarja ihtiyaç duyduğunu ve ne kadar şarja sahip olduğunu (yüzde bazında) nasıl biliyor? Bir başka soru: Bataryalar artık neden çıkartılamıyor?
Bu yazıda temel seviye olarak nitelendirilen 10 adet soru ve 10 adet cevap mevcut. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve içeriğimize geçelim. Eğer siz de bu cihazlar hakkında ilginç bir bilgiye sahipseniz bu bilginizi okuyucularımızla paylaşabilirsiniz!
Kaybolmasaydı hayatınızı değiştirecekti! 6 kayıp icat
Akıllı telefonlar hakkında ilginç bilgiler: Neden büyükler?
9 Ocak 2007 tarihinde Apple’ın teknoloji dünyasına hediye ettiği birinci nesil iPhone projesi büyük bir devrime yol açtı diyebiliriz. Zira bir telefonun fiziksel klavyeye (tuşlu) sahip olmaması gerektiğini düşünen Steve Jobs, “Telefon dediğin tuşlu olur!” algısını yıkmak istedi ve yıktı.
13 yıl önce kullanıcıların beğenisine sunulan iPhone’un ekran boyutu 3.5 inç idi. Bu noktadan itibaren âdeta cebimizde yaşayan bu ürünler için üretilen ekranların boyutu 6 inç düzeyini bile geçebiliyor.
Samsung’un Galaxy Fold isimli ürününün ekran boyutu 7.3 inç! Bazı otomobillerin monitörleri de bu büyüklükte. Evet, yanlış duymadınız. Akıllı telefonlar artık otomobiller için kullanılan ekranlar kadar büyük olabiliyor.
Bir tablet ile bir telefonun birleştirildiği ürünlere “phablet” deniyor. Günümüzde böyle cihazlara rağbet gösterilmesinin nedeni insanların bu ürünlerin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan daha pratik olduğunu düşünmesi.
Masaüstü bilgisayarları dışarıda kullanamıyoruz. Dizüstü bilgisayarlar ise taşınmak için ekstra bir ekipmana ihtiyaç duyabiliyor ancak telefonlar cebimize sığabiliyor. Ayrıca bu modeller bir bilgisayarın yapabildiği işlemlerin çoğunu yapabiliyor.
İnternet hızlarının yüksek olması da (4G ve 5G) bu algının mimarlarından bir tanesi. Kullanıcılar artık saniyeler içerisinde e-postalarına bir göz atabiliyor, oyun oynayabiliyor, video izleyebiliyor ve müzik dinleyebiliyor.
Çekilen fotoğrafların ve videoların kalitesi profesyonel bir fotoğraf makinesini aratmıyor. Bunların yanı sıra kullanıcılara iletilen mesajların rahat bir şekilde okunabilmesi ve yüksek çözünürlük kalitesi eşliğinde görüntülü konuşma devrinin başlatılması kullanıcıların tercihlerini değiştirdi.
Kısacası işlevselliği ile öne çıkan akıllı telefonların ekranları da büyütüldü. İnsanlar, doğası gereği, rahatı seçti ve firmalar da bu tercihi görmezden gelmedi. Finansal açıdan böyle bir talebi görmezden gelmek hiç de akıllıca bir fikir değil.
Emeginize saglik
Sevgili Ege, emeğin için teşekkür ederim. Çok kapsamlı ve güzel bir içerik üretmişsin, Ziyadesiyle müstefid oldum. Lakin bir kelimede soru ekini ayrı yazmayı unutmuşsun, gözümden kaçmadı! 🙂
Merhaba!
Sayenizde o kelimeyi buldum ve düzelttim. Duyarlılığınız için sağ olun.
Esenle kalın.
Bunun gibi serilerin devamı kesinlikle gelsin
Merhaba.
İlginiz için teşekkür ederim. Devamı gelecek!
Elinize sağlık yararlıydı
Çok güzel yazı bence devamı gelmesi lazım
Yücel Murat Özkan
Teşekkürler. Devamını bekleriz
Böyle yazıları daha sık görmek istiyoruz 👏
Bunları çocuklar bile biliyor kendinizi biraz geliştirmeniz gerekiyor ben haberinizden ne bekliyorum siz ne anlatıyorsunuz insanların bilmediği ayrıntıları söyleyin ki okumaya diğer olsun
iPhone bu sayede yüzde 20 ye düşünce uyarıyor, androidler de bu özellik yok mu yani ?
Var endişelenme 🙂
teşekkürler
android 15 düşünce uyarı veriyor ;D android neyse ios odur aynı şey
Elinize sağlık abi.
Bu yazıyı beğendim bu türde yazıların devamını istiyorum.
Güzel aydınlatıcı bilgiler, teşekkürler
Ekran yanması sorununu planlı eskitmeye dahil edebilir miyiz her telefonda bunla karşılaştım takıntı haline geldi acaba bi çaresi varmı