Türk savunma sanayii için önemli bir aşama daha kat edildi. Türkiye’nin F-16‘larda kullandığı KGK (Kanatlı Güdüm Kiti) TUSAŞ‘ın geliştirdiği çift motorlu AKSUNGUR SİHA‘dan atıldı.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından, SİHA’ların yeni mühimmat test atışlarıyla güçlendiğini ifade etti. Yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz diyen İsmail Demir, “SİHA’larımız yeni mühimmat test atışlarıyla güçleniyor. AKSUNGUR SİHA, ilk kez attığı 340 kg ağırlığındaki KGK-SİHA-82 ile 30 km menzildeki hedefi başarıyla vurdu.” açıklamasında bulundu. TUSAŞ ve TÜBİTAK SAGE’yi tebrik etti.
Yüksek kapasiteli İHA Aksungur seri üretime girdi!
Yüksek faydalı yük kapasiteli AKSUNGUR SİHA
24 Nisan’da ABD Başkanı Biden‘in 1915 Tehciri’ini soykırım olarak adlandırmasının ardından iki ülke ilişkilerinin, özellikle savunma sanayii ilişkilerinin kötüye gideceği beklenmekte. ABD, CATSAA yaptırımlarının ardından geçtiğimiz günlerde resmi olarak Türkiye’nin F-35 programından çıkarıldığını açıklamıştı.
ABD, Patriot hava savunma sisteminden, Javelin gibi basit füze sistemlerine kadar Türkiye’ye silah satmıyor. Üstelik altsistem bazındaki tedariklere dahi ciddi kısıtlama getirmiş durumda. Bu sebeplerle Türkiye‘nin savunma alanında kendine yetmesi elzem görülüyor. AKSUNGUR‘un ve AKINCI’nın F-16’ların taşıdığı mühimmatların neredeyse tamamını taşıması uçaklara bağımlılığı azaltması bakımından önemli.
AKSUNGUR, geçen yıl MK-81 ve MK-82 genel maksat bombalarına vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen bir lazer güdüm kiti olan TEBER-82 atışını da başarıyla yapmıştı. AKSUNGUR‘un 30 kilometre menzile 2.5 metrelik sapma ile attığı KGK-SİHA-82 mühimmatını 45 kilometre menzile çıkartması bekleniyor. Böylece harekâtlar sırasında düşman hava savunma sistemlerine çok yaklaşmadan atış mümkün olacak.
Deniz karakol, keşif, taarruz, sinyal istihbaratı görevleri icra edebilecek olan AKSUNGUR, sahip olduğu diğer imkan ve kabiliyetlerle de dikkatleri üzerine topluyor. TUSAŞ tarafından yerli imkânlarla geliştirilen ve seri üretime başlayan AKSUNGUR, daha önce 12 MAM-L ile 28 saat ve mühimmatsız olarak 49 saat havada kalarak önemli başarıya imza atmıştı.
yok iha yok siha. Adamlar Mars a çıktı, biz daha nelerle uğraşıyoruz.
Mars’a gönderilen robotlar da özerk karar alabilen insansız sistemler.
Çok haklı yorum (!) @Teknoloji Dostu
sen daha iyisini yapta övünelim, en azından senin gibi boş yapmıyor bir yerlerden başlamış birileri
Doğru diyon heykele devamkeeee
Siz bu kafayla devam ederseniz daha çok dersiniz o bunu yaptı şu bunu yatı demeye
way bee benim soyadım da haber olmuş AKSUNGUR 😀