Avrupa Birliği, geçtiğimiz haftalarda fosil yakıt kullanımıyla ilgili yankı uyandıran bir karar almıştı. 2035 yılında benzin ve dizel motorlu yeni araç satışını engelleyecek yasa, pek çok ülke tarafından kabul gördü. Ancak Almanya Hükümeti, fosil yakıt kararına sıcak bakmayarak beklenenin tersi bir açıklamada bulundu.
AB’nin aldığı karar, çevreyi korumak adına fosil yakıtlı araçları yasaklayarak üreticileri yönlendirmeyi amaçlıyordu. Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi dev markaların vatanı olan Almanya, AB’nin kararına karşı çıkarak elektrikli otomobil dönüşümünde bir sarsıntı yaratabilir.
Türkiye’deki en ucuz otomobil Citroen Ami, 25 dakikada tükendi!
Türkiye'de satılan en ucuz otomobil olma unvanını taşıyan Citroen Ami, 25 dakika içerisinde tükendi. İşte ayrıntılar...Almanya, fosil yakıt yasasını kabul etmeyeceğini açıkladı
Ekonomi Bakanı Christian Lindner, yaptığı açıklamada AB’nin 2035’de fosil yakıtlı araç satışını yasaklayacağı yasayı kabul etmeyeceğini açıkladı. AB’nin bu yasası, 2030’a kadar 1990 yılına göre gezegen ısınma emisyonlarını yüzde 55 azaltmayı amaçlıyordu. Bu amacın gerçek olabilmesi için fosil yakıt kullanan yeni arabaların trafiğe çıkmaması gerekliydi.
Yasayla ilgili nihai müzakereler başlamadığı için Almanya Hükümeti şu ana kadar resmi olarak bir oy kullanmamıştı. AB Parlamentosu’nun milletvekilleri bu yasaya genel olarak destek vermiş olsa da Almanya’nın yasayı kabul etmemesi, kararın yeniden düşünülmesini sağlayacaktır. Ülkede gerçekleşen otomobil üretimi tüm dünyaya yayıldığı için Almanya büyük bir söz sahibi konumunda.
Ülkedeki otomobil markalarının önde gelenleri, Almanya’nın elektirikli otomobil üretiminde de bir dev olacağını defalarca söylediğini duymuştuk. Elektrikli otomobil dönüşümünden korkmadıklarını basına ifade etseler de hükümetin bu kararı, küresel ısınma ile olan mücadeleye bir darbe olacak.
Sizce 2035 yılı, fosil yakıttan kurtulmamız için erken mi?
Yani hala elektrikli araçlara yonelmeleri uzun zaman alacak demektir bunun nedeni uretimde dışarıya olan bağımlılıkları artabilir endişesi olabilir
değil, elleri mahkum geçecekler. devlerin de kaybetme zamanı gelecek.
fosil yakıttan ve bu yakıt ile çalışan araçlardan para kazananların sözü dünyada ne kadar geçiyor ve onların kararı o önemli gerisi boş.
Ekzost emisyona gelene kadar daha önemli önlemler alınabilir mesela kyoto sözleşmesini imzalayan devvvv ülkelere yaptırımlar la başlanabilir mesela.
Karoser şasi vs mühendisliği de üretimi de artık çok daha kolaylaştı Lokal pek çok elektrikli araba markası görebiliriz. Bu da alman markalarının geçmişte kalan efsanelere dönüşmesi demektir.
Tam tersi bu korktuklarını gösteriyor Kendilerine güveniyorlarsa neden bumu doğrulayacak bir karar almamışlar doğrusu şüpheli
Düşüncem şu töndedir ki çevre bahane edilerek fosil hammadde büyükkerin (ÇOK BÜYÜKLERİN) sanayide devamlılığını garanti altına alma cabasısıdır. Rezervleri üretime ayırma ve normal statüdeki insanlara ürün satabilme garantisidir. Büyük baş gazı,otolar..vs çevre kirletiyor üretim,x roketleri..vs dünya ve uzay boşluğunu kirletmiyor öylemi?
Alman otomobil firmaları otomobil pazarındaki hakimiyetlerini kaybetme korkusuyla böyle bir savunma tepkisi vermesi muhtemel. Alman ekonomisi çökebilir. Araba satamazsa almanlar biter. Elektrikli araç fazla bir teknoloji gerektirmiyor. Batarya ve elektrik motoru. Dizel motorlar ise daha stratejik ve her ülke üretemez. Türkiye ve bir çok ülke batarya ve elektrik motoru üretebilir. Bu ise almanların sonu demektir. Daha hızlı şarj edilen bataryaları ise her ülke üretemez. En son lityum titanat batarya var. Patenti çine ait olabilir. Türkiye de bu patent ile üretim yapacak muhtemelen.