Reklam
    Reklam
    Haberler

    Çocuklara özel akıllı saat Almanya’da yasaklandı!

    Almanya hükümeti bir çok çocuklara özel akıllı saat modelinin satışını yasakladı ve ailelerin bu saatleri kullanmaması gerektiğini söyledi.
    çocuklara özel akıllı saat

    Her geçen gün hayatımıza daha fazla giren teknolojinin esas hedefi hayatımızı kolaylaştırmak. Ancak maalesef bazen bu durum ters tepebiliyor. Hatta tüm bu ihtimalden dolayı Almanya çocuklara özel akıllı saat kullanımı yasakladı.

    Almanya’da çocuklara özel akıllı saat kullanmak artık yasak!

    Esasında oldukça masum ve oldukça doğru bir hamle gibi gözüken çocuklar için üretilen akıllı saatler, güvenlik endişesi nedeniyle Almanya’da yasaklandı.

    Reklam
    Reklam

    Ülkemizde de kullanılmaya başlanan çocuklara özel akıllı saat, ailelerin çocuklarını takip etmesi, okulda öğretmenlerini dinlemesi ve çocuklarının başına gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında anında müdahale edebilmek için tercih ediliyor.

    Ancak yapılan araştırmada, özellikle Gator 2, Tinitell, Viksfjord ve Xploara çocuk akıllı saatleri ön plana çıkartılarak, bu cihazların kolayca hacklenebildiği belirlendi. Resmi olarak yapılan açıklamada bu ürünlerin kullanımı yasaklanmışken, kullanıcıların bu cihazları hemen imha etmesi gerektiği de söylendi.

    Reklam
    Reklam

    Özellikle GPS özelliğine sahip saatlerin daha tehlikeli olduğu söylenirken, bu cihazların çocuklarımızı korumaktan ziyade onlara zarar verebilecek ürünler olduğu kararı verildi.

    Kötü niyetli kişiler tarafından takip cihazı olarak kullanılabilen akıllı saatler, Almanya’da yasaklanan ilk çocuk ürünü de değil. Bu yılın başlarında bir oyuncak bebeğinde satışına yasak koyan Almanya hükumeti, bu konudaki en hassas ülke olarak dikkat çekiyor.

    Reklam
    Reklam

    :: Sizce çocuklara özel akıllı saatlerin yasaklanması doğru karar mı?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. Enes

      Bağnaz almanya. Yasakçı zihniyet pu sana!

    2. Kerim

      Akilli saat olmaz, akilli insan olur.

    3. Atea

      Haydi Alamanyalı meslektaşlar iş başına ( ͡° ͜ʖ ͡°) yasak gelmeden

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap