Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Amazon’a sürekli olarak yeni satıcılar kayıt oluyor. Fakat görünen o ki son zamanlarda markanın satıcılarıyla arası pek de iyi değil. Zira geçtiğimiz ay Aukey ve Mpow’nin mağazalarını kapatan şirketin bu sefer de RAVPower’in ürünlerini platformdan kaldırdığı anlaşıldı.

Amazon kuralları ihlal edilmiş

https://twitter.com/nicnguyen/status/1405202548760334339?s=20

RAVPower‘in Amazon mağazasının kapatılmasının ana nedeni aslında Wall Street Journal’da çıkan bir yazı. Olaylar site editörü Nicole Nguyen’nin, Amazon üzerinden satın aldığı bir ürünle beraber 35 dolarlık hediye kuponu almasıyla başlıyor. İlk bakışta bu kupon sıradan bir hediye olarak görünse de, parayı almak için yapmış olduğu işlemlere baktığınızda trajikomik bir olayla karşılaşıyorsunuz.

RAVPower bu hediyeyi size ürün ile ilgili pozitif yorum yaptığınız takdirde veriyor. Parayı almak için kimliğinizi ve ürüne yaptığınız yoruma giden bağlantıyı marka yetkililerine göndermek zorundasınız. Tüm bu olayların yanı sıra markanın halihazırda zaten aktif bir çevrimiçi mağazasının olması da kapanmayı destekleyen etkenlerden. Şuan Amazon aramalarında RAVPower ürünleri çıkmıyor ve markanın Amazon sayfası da bomboş.

RAVPower Amazon Mağazası

Aukey ve Mpow de aynı sorunu yaşadı

Geçtiğimiz ay Amazon, iki Çinli şirket Aukey ve Mpow’nin de mağazalarını kapatmıştı. İkilinin kapatılması ile ilgili net bir açıklama olmasa da, Amazon her iki markanın platformun dürüstlük ilkesini ihlal ettikleri için kapatıldıkları belirtmişti. Aukey ve Mpow’den bu durumla ilgili resmi bir açıklamaysa halen gelmedi.

Aukey Mpow
Aukey Powerbank ve Mpow Kulaklık

Aukey ve Mpow resmi olarak platformda kaldırılsalar da, her iki markanın ürettiği ürünleri halen Amazon arama sonuçlarında gösterilmekte. Fakat durum RAVPower için daha vahim; zira şirketin ürünleri arama sonuçlarından bile kaldırılmış durumda.

Amazon sürekli olarak bu durumla “savaşıyor”

Aslında RAVPower pozitif sahte yorum isteyen tek şirket değil. Her sene Amazon sahte inceleme ve yorumlara karşı durmadan teyitler yapıyor. Zira yalnızca 2020’de şirket 200 milyondan fazla sahte yorumu kullanıcılar bile görmeden durdurmayı başardı.

Peki siz bu gelişmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz?