Tesla, ürettiği elektrikli otomobilleriyle birlikte tüm dünyada tanınıyor. Birçok ülkede şirketin araçları aktif olarak kullanılıyor ve kullanıcıları sunduğu teknolojik özellikler, performans ve yeterli menzil sayesinde çok seviliyor.
Tesla’nın sunduğu menzil normal içten yanmalı motora sahip araçlara göre çok yakın. Ancak bazı kullanıcılar şarj etme süresi fazla olduğu için tek seferde daha fazla menzil istiyor. Yeni kurulan bir girişim tam da bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar için çalışıyor.
Bir Tesla kullanıcısı, otomobiliyle kripto para madenciliği yaptı!
Siraj Raval isimli bir San Francisco sakini, Tesla Model 3 arabasıyla karlı bir şekilde kripto para madenciliği yaptığını söyledi.Tesla Model S’in menzili Amerikalı bir girişim tarafından artırıldı!
Michigan merkezli girişim Our Next Energy (ONE), Tesla Model S üzerinde bir çalışmada bulundu. Şirket, otomobili kendi deneysel pilleriyle donattı ve Aralık ayı boyunca prototip ile çalışmalarını sürdürdü. Şirketin iddialarına göre araç, kendi pilleriyle tek şarj ile 752 mil (1200 km) menzil sundu. Bu menzil değeri şu anki Tesla Model S’in menzil değerinin yaklaşık 2 katı.
Şirket bu sonuca ulaşırken değerleri minimumda tuttuğunu ve ortalama 55 mil hızla sürüş yapıldığını söylüyor. Ayrıca bu değerin 3. kişiler tarafından da onaylandığı belirtiliyor. Bu rakam sayesinde şirket dünya rekoru kırdı. En son Mercedes Benz EQS, 422 mil menzil ile rekoru elinde barındırıyordu. Yeni testle birlikte bu rakam neredeyse ikiye katlandı.
ONE CEO’su ve kurucusu Mujeeb Ijaz açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Bugün çoğu tüketiciyi geride tutan menzil kaygısını ortadan kaldırarak elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırmak istiyoruz. Artık bu kavram kanıtı pilini, sürdürülebilir malzemeler kullanarak maliyet ve güvenliği artırırken tek bir şarjla uzun mesafe yolculuklarına olanak sağlayacak Gemini™ adlı yeni bir ürüne dönüştürmeye odaklandık.“
Genel olarak elektrikli otomobil piyasasının büyümesindeki en büyük engel menzil olarak görülüyor. Şirketlerin sunduğu az menziller kullanıcılar tarafından sevilmiyor ve elektrikli otomobil pazarı bundan dolayı büyüyemiyor. Eğer bu tarz teknolojiler daha fazla yaygınlaşırsa elektrikli otomobil pazarının büyümesini artırılabilir. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce elektrikli otomobillerini menzilleri yeterli mi? Yorumlarınızı aşağıda belirtmeyi unutmayın.
İyi yapmışlar ama acaba ne kadar dayanıklı piller, sadece menzili arttırmak ile iş bitmiyor ki, söz konusu piller ne kadar sürede şarj oluyor, kaç dolumdan sonra deforme oluyor, bence geç dolması iyi çünkü yorgunluk olmuyor şoförde ama şoförü de tarihe karışıyor, onotom sürüş
Kesin olan şu hala elektrokimyasal redox tepkimesi kullanılarak , yüklü moleküller enerji depolanması sağlıyor . Saniyeler içinde statik elektrik yüklenen süper kapasitörler üretip , bir şekilde nasıl doğru akım çıktısı sağlanabileceği konusunda ARGE yapılmalı
pil üret kardeş
menzil hiç sıkıntı değil sıkıntı olan konu maalesef ülkemizde bu araçlara ulaşım çok zor maddi açıdan