Akıllı cihazlarda kullanıcılar her gün yüzlerce linke tıklayıp, onlarca yeni uygulama indiriyor. Bazı uygulamalar gayet masumken, bazıları kişisel verilerimizi ele geçirmek için hazırlanmış olabiliyor.
Kullanıcılar tam olarak fark edemeden, kötü amaçlı uygulamalar akıllı telefonların yönetimini ele geçirebiliyor.
XDA Developers, Google’ın bu tür kötü amaçlı uygulamalardan çıkış yapabilmek için Android 7.1’e bir panik butonu yerleştirdiğini keşfettiklerini açıkladı.
Uygulamada yanlış bir şeylerin olduğunu fark eden kullanıcılar, panik butonunu kullanarak kötü amaçlı uygulamayı anında durdurabiliyor.
Kullanıcının geri butonuna basma sıklığını ölçen özellik, kullanıcının çaresizce geri butonuna basmaya başladığını fark ederse, çalışan tüm uygulamaları kapatıp kullanıcıyı ana ekrana döndürüyor.
Henüz aktif hale getirilmeyen panik butonu, zararlı yazılımlara karşı önemli bir savunma mekanizması olabilir.
Örneğin bir Android cihaza bulaşan fidye yazılımı, panik butonu yardımıyla durdurularak sorumlu uygulama cihazdan kolaylıkla kaldırılabilir.
Hackerlar panik butonunu aşabilir!
Panik butonu her ne kadar oldukça önemli bir savunma mekanizması olsa da özellikten haberdar olan hackerların bu özelliği aşması elbette mümkün.
Ancak cihazın içerisindeki koda müdahale edebilen bir zararlı yazılım geliştirmek, normal bir zararlı yazılım geliştirmekten çok daha zor olacaktır.
Son olarak henüz çoğu Android cihaza Android 7.1 gelmese de Google Pixel, Nexus 5X ve Nexus 6P kullanıcılarının panik butonunu kullanabileceklerini belirtelim. Diğer Android 7.1 kullanıcılarının ise panik butonu aktif hale getirilene kadar beklemesi gerekebilir.
::Sizce panik butonu zararlı yazılımların sonu olabilir mi?
Hiç bir zaman 'Güvenlik' diye bir şey olmayacak.
Neden sadece 7.1 e geliyor 6.0,5.0,4.0 kullananlar insan değilmi
İlk
Sorun bakalim samsung kac yil sonra vercek 7.1 i
akıllıca
Hiç bir zaman güvenlik diye bir şey olmayacak